Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

34-ąjį gimtadienį mininčio D.Meškausko gyvenime – aistringi šokiai, šeima ir studija

Puikiai iš televizijos projektų ir šokėjo karjeros pažįstamas Deividas Meškauskas penktadienį mini savo 34-ąjį gimtadienį. Jį vyras pasitinka su energijos užtaisu, gausybe mėgstamų veiklų, šeima ir netgi naujomis pamokomis – tiek sau, tiek kitiems. 15min vyras plačiau papasakojo apie tai ir dar daugiau: kokiomis nuotaikomis jis pasitinka šventę ir kodėl televizijos eteryje jį matome vis rečiau?
Ineta Stasiulytė, Deividas Meškauskas su dukra
Ineta Stasiulytė, Deividas Meškauskas su dukra / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt ir Akvilės Ražauskienės nuotr.

Deividas Meškauskas 15min pasakoja gimtadienius minintis įvairiai, nes ši proga jam yra svarbi. Tiesa, šiemet šventę planuoja kuklesnę, mat jubiliejus – dar tik priešaky.

„Man gimtadieniai yra tikrai svarbu, nors kartais pritrūksta ryžto, jėgų, nes reikia visiems skambinti, organizuoti, kviesti, galvoti, ką valgysime ir t.t. Bet noras nugalėjo. Šiemet viskas bus paprasčiau – važiuosiu pas tėvus, pas močiutę, o šeštadienį ateis keletas draugų. Gimtadienį minėsiu savo šokių studijoje, taigi, nieko ypatingo – tik artimiausi, geriausi draugai ir viskas“, – portalui sako jis.

D.Meškausko fotosesija – galerijoje:

Darbingi metai

Dar lygiai prieš metus šokėjo veiklos buvo tarsi sustojusios, trūko turėto ritmo, karantinas buvo užgožęs mylimas veiklas. Vis dėlto šie metai su kaupu atnešė net daugiau, nei buvo prieš tai – nemažą užimtumą.

„Vasara buvo karšta: pagerinti visi rekordai, grįžo labai daug pasiilgusių šokti, buvo be galo daug jaunavedžių, kurie ruošėsi vestuviniam šokiui. Taigi, sezonas buvo tikrai stiprus. O rudenį po truputį grįžta spektakliai, viskas juda į priekį.

Su kolegomis per vasarą atidarėme dar dvi šokių sales. Pastaruosius penkerius metus visas dėmesys ir pastangos daugiausia buvo skiriamas šokių studijai“, – teigia D.Meškauskas.

Vasaromis populiarų darbą su jaunavedžiais šokėjas ypač mėgsta: čia yra aiškūs tikslai ir datos, kada įvyks svarbiausias pasirodymas. Kaip sako, dažniausiai besiruošiantys vestuvėms vidutiniškai skiria 8 pamokas, jos trunka po valandą.

Akvilės Ražauskienės nuotr./Deividas Meškauskas
Akvilės Ražauskienės nuotr./Deividas Meškauskas

„Jaunavedžiai ateina užsidegę, būna daug jaudulio, naujų pažinčių. Visi jie šoka skirtingai, bet svarbiausia yra bendravimas. Šokio pastatymas nėra kategoriškas – daugiau žiūriu, kaip jiems sekasi, jeigu gali daugiau, duodu kažką sunkiau įveikiamo. Svarbiausia yra bendradarbiavimas, kalbėjimasis“, – 15min teigia pašnekovas.

Kaip pasakoja D.Meškauskas, jo mokomų jaunavedžių choreografiją smarkiai nulemia ir jų pasirinkta muzika. Ją poros renkasi įvairiausią – nuo klasikos iki metalo, nuo rokenrolo iki hiphopo. O pagal ką labiausiai mėgsta šokti pats D.Meškauskas?

„Man būna įvairiai – muzika arba patinka, arba ne. Ir mano fonoteka įvairiausia – nuo klasikos iki metalo“, – sako jis. Visgi, kalbant apie šokius, mylimiausi šokėjui išlieka tango ar flamenko.

„Tai – charakteringi šokiai. Taip pat patinka latino ritmai, gal mane ta muzika ir užkuria. Neatsisakyčiau sušokti valso ar fokstroto – jie irgi turi savo žavesio“, – sako D.Meškauskas.

Aistringi šokiai

Kad šitiek metų besisukant šokių aikštelėje gali ir atsibosti, šokėjas visai neneigia. Tačiau dėl to minčių ieškoti kitų kelių jam nekyla – dažniausiai jis visų pirma skuba pailsėti, o tada vėl grįžta į mėgstamą veiklą su nauju užtaisu.

Akvilės Ražauskienės nuotr./Deividas Meškauskas
Akvilės Ražauskienės nuotr./Deividas Meškauskas

„Būna visko, būna, kad tikrai atsibosta, norisi viską mesti, keisti. Galbūt tada reikia atostogų. Dabar jau metai mokausi naujo šokių stiliaus, taip paįvairinu savo veiklą. Tarkim, dabar šoku bačiatą“, – atskleidžia pašnekovas. „Bačiata – aistringas šokis“, – priduria jis.

Pastaruoju metu D.Meškauskas nemažai energijos nukreipia į bačiatos trupę, profesionalių šokėjų grupę, su kuria jau spėjo ant scenos užlipti užsienyje. „Laukiame kitų festivalių. Tikimės, kad teks pasirodyti ir Lietuvos scenose“, – šypsosi vyras.

Šeima ir mažiau eterio laiko

Paklaustas, ar dar tenka pašokti su mylimąja, aktore Ineta Stasiulyte, su kuria šokis ir suvedė puoselėti romantinius santykius, D.Meškauskas prisipažįsta, kad tokių progų beveik nebepasitaiko.

„Jau seniai bešokome, bet reikėtų dar prisiminti, – sako jis. – Vienu metu tai mums buvo kaip darbas, o dabar, kai bus proga, teks pakviesti šokio.“

Nors pastaruoju metu pora gana užimta – tiek I.Stasiulytė nemažai keliauja, tiek D.Meškauskas užimtas šokių mokymu, mokymusi ir scenine veikla – vyras teigia, kad tai kojos santykiams nekiša ir jausmai dėl užimtumo neblėsta.

„Viskas gerai, dukrytė auga, bendraujame gražiai. Nėra taip, kaip iš šono atrodo – tikrai atsiranda laisvo laiko“, – šypsosi jis.

Pastaruoju metu D.Meškauską vis rečiau išvysi ir televizijos ekranuose. Visgi jis neigia tam užkirtęs kelią pats – daug ką nulėmė aplinkybės.

Akvilės Ražauskienės nuotr./Ineta Stasiulytė, Deividas Meškauskas su dukra Frėja
Akvilės Ražauskienės nuotr./Ineta Stasiulytė, Deividas Meškauskas su dukra Frėja

„Šokių projektams galbūt negaliu skirti tiek laiko, nors tikrai jų pasiilgau. Gal tegul dabar ten ateina jaunimas, – juokiasi jis. – Žinoma, juokauju – dar galėčiau šokti ir šokti, tiesiog tai užima labai daug laiko ir visur nespėčiau. Dėl kitų projektų – jeigu į juos kviestų, tikrai dalyvaučiau.“

Už ankstesnes patirtis televizijoje vyras jaučia dėkingumą – kaip sako, ten išmoktos svarbios gyvenimo pamokos, išmokta scenoje pasirodyti geriausiai kaip tik gali: „Tai be galo gera patirtis, didžiulė visomis prasmėmis – ir kaip aktoriui, ir kaip šokėjui, ir kaip žmogui apskritai.“

Tolimesniuose planuose D.Meškauskas kol kas grandiozinių tikslų nekelia – sako, kad viskas sukasi apie šokius, studiją, veiklą, tobulėjimą kaip šokėjui ir pedagogui. Visgi vieną linkėjimą gimtadienio proga jis sau perduotų.

„Norėčiau ir toliau veikti, daryti, nesustoti, nepavargti ir nestigti energijos“, – pokalbį su 15min užbaigia jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius