-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė ir Robertas Kalinkinai sūnų palydėjo į pirmą klasę: tai – naujas etapas visai šeimai

Antradienį visiems mokiniams vėl skamba skambutis, o į mokyklos suolą pirmą kartą sėdasi ir dizainerio Roberto Kalinkino bei jo žmonos Agnės sūnus Markas.
Robertas Kalinkinas su šeima
Robertas Kalinkinas su šeima / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šių metų rugsėjis Agnės ir Roberto Kalinkinų šeimai ypatingas – judviejų sūnus Markas pradeda eiti į pirmąją klasę. Ir nors Rugsėjo 1-oji išaušo ne tokia saulėta, dizainerio šeimoje geros nuotaikos tikrai nestinga.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kalinkinas su šeima
Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kalinkinas su šeima

R.Kalinkinas 15min pasakojo labai besidžiaugiantis savo sūnumi, mato jo didelį norą lankyti mokyklą. O ir pačiam tai primena laikus, kai buvo mokinys.

„Tai naujas etapas ne tik jam, bet ir mūsų visai šeimai. Su skausmu įsivaizduoju, kaip su Marku reikės 12 metų keltis į mokyklą. Man pačiam mokykla niekada nepatiko. Ji, kaip ir daugeliui, buvo tikra kančia, – juokėsi R.Kalinkinas. – Jau daug metų praėjo po jos baigimo, bet dar ir dabar sapnuoju košmarus apie matematikos egzaminą.

Tačiau mokykla – labai svarbus gyvenimo etapas kiekvienam žmogui. Joje atrandi bendraminčių, susipažįsti su žmonėmis. Prisiminimai iš tų laikų tikrai labai smagūs.“

Dizaineris neslėpdamas papasakojo, kad jaudinasi dėl naujo etapo sūnaus gyvenime. Tad ir į būrelius jo kol kas neskubės užrašyti – pirma reikia, kad sūnus susigyventų su mokyklos aplinka.

„Manau, kad vaikui pirmaisiais mėnesiais pakaks to jaudulio bei džiaugsmo mokykloje, pažinčių su naujais bendraklasiais ir iššūkiais. Mums labai svarbi jo emocinė būklė ir tai, kaip jaučiasi. O vėliau gal ir užrašysime“, – paklaustas apie popamokinę veiklą pasakojo žinomas vyras.

O hobių, pasirodo, Markas turi tikrai ne vieną ir ne du. Agnei ir Robertui smagu matyti, kad vaikas domisi šokiais, kartais padainuoja, pameistrauja ar pakonstruoja. Vis dėlto kol kas spausti jo neketina, o ir ateities profesiją, sako, pasirinks pats, paaugęs.

„Vaiko likimo už jį tikrai nespręsime, negalime ir nenorime to daryti. Jei šiuo metu jis turi kokį nors norą ir poreikį ko nors mokytis, mes tai jam leidžiame daryti. Mūsų, kaip tėvų, darbas – suteikti įrankius, o ne paruošti atsakymus. Jis turi galimybę rinkis, ką nori“, – 15min apie vaiko auklėjimą atviravo R.Kalinkinas.

Neribojami dizainerio šeimoje ir vaiko sprendimai, susiję su stiliumi. Nors mokykloje Markas dėvės uniformą, bet, jei jos nereikėtų, sūnus visada pats pasirinktų, kaip atrodyti ir kuo pasipuošti – tai jam įprasta.

Tiesa, vaikai gi kartais būna tikri neklaužados, o tėvams būna tikras išbandymas kovoti su jų norais bei užgaidomis. Bet R.Kalinkinas, atrodo, galvos nesuka, turi jis atsakymą ir į klausimą, kaip kovoti su mažamečių kaprizais.

„Mes niekada Marko nebaudžiame. Kai dėl ko nors nuvilia, gauna apribojimus, pavyzdžiui, neleidžiame žiūrėti animacinių filmukų. Bet, kur kas didesnė mūsų pamoka tokias atvejais yra leisti jam suvokti, kas padaryta blogai ir kas gerai. O sūnus, matau, kad apsvarsto savo poelgius, matosi, kad supranta, ką padarė negerai“, – džiaugėsi pašnekovas.

Ir nors šeimoje konfliktus pavyksta išspręsti be problemų, Robertas prisipažįsta besijaudinantis, kai kalba pasisuka apie bendraamžių elgesį mokykloje ir darželyje, kurį anksčiau lankė Markas.

„Galvojame, kaip sūnus dabar jausis, kaip elgsis, jeigu mokykloje kas nors jį užgaulios. Darželyje yra buvę įvairių situacijų, visokių draugų. Bet, manau, blogų vaikų nėra, yra tik prastas jų auklėjimas. O tie tėvai, kurie bijo priimti sprendimus ir kažką veikti, dažniausiai turi vaikus, kuriems mina ant kulnų. Viskas ateina iš šeimos“, – kalbėjo Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius