Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 10 /15:14

Egidijus Dragūnas antrą dieną iš eilės pavyzdingai lankosi teisme: tikina pareigūnų nepravardžiavęs

Keistokas ir ilgokai užsitęsęs ginčas, rugsėjo pradžioje vykęs atlikėjo Egidijaus Dragūno-Selo namo kieme Vilniuje, persikėlė į teismo salę. Šią ketvirtadienio popietę atversta bendra, jungtinė byla dėl E.Dragūno pastarojo konflikto su pareigūnais ir prieš tai jų galimai užfiksuotų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Teismą buvo pasiekusios dvi atskiros bylos, tačiau jas nutarta sujungti.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas į posėdį atvyko užsisklendęs, paniręs į mintis, tačiau vėliau teisėjui noriai ir entuziastingai dėstė savąją įvykių versiją. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmojo rugsėjo penktadienio vakarą sostinėje nutiko istorija, kuomet ką tik vairuotojo pažymėjimą po ilgos pertraukos atgavęs Egidijus Dragūnas sėdo prie savo „Lamborghini“ vairo, tačiau vairavimu džiaugėsi neilgai. Į savo namų kiemą atlikėjas įvažiavo su palyda – prabangią sportinę mašiną sekė policija su švyturėliais, netrukus čia pasirodė ir daugiau pareigūnų.

Policininkai kaltina „Lamborghini“ vairuotoja dėl trijų dalykų: pirmiausia E.Dragūnas laiku nesustabdė vairuojamo automobilio, o vėliau aiškindamasis su valstybės tarnautojais ne tik nevykdė jų reikalavimų, bet ir juos įžeidė.

Ar šiuos kaltinimus patvirtins policijos surinkti įrodymai, šiandieną pradėjo svarstyti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Rolandas Bužinskas.

E.Dragūnas ketvirtadienį atvyko į teismą būdamas nekalbus, užsisklendęs, bet nusiteikęs teismui duoti paaiškinimus.

„Bėgti ten nėra galimybės. Ten yra penki greičio ribojimo kalneliai. Eismas buvo intensyvus“, – E.Dragūnas neigė policininkų versiją, kad „Lamborghini“ vairuotojas nuo jų spruko.

VIDEO: Antrą dieną iš eilės Selui – bylos svarstymas teisme: E.Dragūnas konfliktavo su pareigūnais

Jis teigė, kad policijos mašiną pamatė tik prie pat savo namų vartų.

E.Dragūnas savo sulaikymą vadina absurdu. Selas yra įsitikinęs, kad pareigūnai bandė jį patikrinti tik todėl, kad nežinojo, jog jis jau yra atgavęs teisę vairuoti transporto priemones. Anot vairuotojo, sulaikymo metu jis manė, kad policija tik tikrina informaciją apie jo teisę vairuoti, tačiau Selo laukė staigmena: jam jau buvo rašomas protokolas už nepaklusimą sustoti.

„Mane suerzino ta situacija. Aš tikrai nieko nepažeidžiau. Pasakiau, kad aš tikrai nebėgau, kad tai yra absurdas. Užsimezgė konfliktas. Žodis po žodžio, ir policininkas pasakė – man atrodo, jis narkotikų prisirijęs. Važiuojam tikrintis. Aš ir jam pasakiau – jūs elgiatės visiškai neadekvačiai. Aš jam tiesiog pasakiau: jūs esate visiškai neadekvatus“, – teismui liudijo Selas.

Anot E.Dragūno, jis pareikalavo, kad būtų iškviestas kitas ekipažas, su kuriuo Selas esą jau būtų sutikęs važiuoti tikrintis (ne)apsvaigimo nuo kvaišalų. Tačiau pareigūnas jo neklausė, vietoj to, šiurkščiai griebė už rankos ir pakartojo, kad jam teks tučtuojau važiuoti tikrintis.

„Gal aš iš tikrųjų ir keikiausi, nes situacija man atrodė neadekvati“, – pripažino atsakomybėn teisme traukiama įžymybė. Anot E.Dragūno, ištrūkęs iš grubaus policininko gniaužtų, jis nuėjo namo ir užsirakino, ketindamas iš savosios tvirtovės pats išsikviesti „normalių“ pareigūnų ekipažą.

Pasak Selo, kitiems atvykusiems pareigūnams jis jau neatrodė apsvaigęs, todėl niekas jam važiuoti į narkologinį skyrių nebesiūlė, nors jis pats ir sutiko.

E.Dragūnas teisme išsitraukė mobilųjį telefoną ir primygtinai pareikalavo, kad teisėjas peržiūrėtų jo turimus vaizdo įrašus iš saugumo kamerų. Selas filmuotą medžiagą komentavo sau palankiai: esą matosi, kad „Lamborghini“ prie namų privažiuoja lėtai, o policininkai prilekia greitai. „Tik tada juos ir pamačiau“, – kartojo E.Dragūnas.

Taip pat Selas akcentavo, jog filmuotoje medžiagoje matyti, kad prieš policininkus jis nesmurtavo, atvirkščiai – pareigūnas šiurkščiai elgėsi su tikrinamu „Lamborghini“ vairuotoju.

Savo ruožtu E.Dragūnui atstovaujantis advokatas Adomas Liutvinskas pareiškė, kad teismas jau šiandieną privalo užbaigti bylos nagrinėjimą. Teisininkas piktinosi, kad bylas iškėlę policininkai dvi dienas iš eilės neatvyksta į posėdžius pasiaiškinti, nors turėtų būti tuo suinteresuoti.

Man teisės buvo labai brangios, aš buvau ką tik jas susigrąžinęs. Neturėjau priežasčių bėgti.

„Man teisės buvo labai brangios, aš buvau ką tik jas susigrąžinęs. Aš neturėjau jokių priežasčių bėgti“, – kartojo Selas.

Visgi teisėjas nutarė skelbti bylos nagrinėjime pertrauką, kad pakartotinai iškviestų į teismą 4 su Selu bendravusius pareigūnus. Kitas posėdis rengiamas tik lapkritį. Po posėdžio E.Dragūnas tapo kalbesnis ir žiniasklaidai pateikė komentarą, kurį galima reziumuoti paties atlikėjo žodžiais: „Be to, kad gali persekioti nusikaltėliai, dar ir policija persekioja.“

VIDEO: Teisme apsilankęs E.Dragūnas apie pareigūnus: „Be to, kad gali persekioti nusikaltėliai, dar ir policija persekioja“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius