TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bausmė Mios vyrui N.Antanavičiui: vairavimą turės pamiršti kur kas ilgiau nei mėnesiui

Likus mėnesiui iki vairuotojo pažymėjimo atgavimo prie vairo sučiuptam Nerijui Antanavičiui pareigūnai turi liūdnų žinių – vairuoti jis negalės dar metus ir turės susimokėti baudą.
Nerijus Antanavičius
Nerijus Antanavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjams nuobaudas pirmadienį skyrusi komisija nusprendė, kad N.Antanavičius šalies biudžetą turės papildyti 460 eurų bauda. Tai 15min patvirtino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Teisės vairuoti dar metus vyras neteko už tai, kad prie vairo sėdo nepaisant to, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo tebėra atimtas. Teisę vairuoti vyras galėjo atgauti jau maždaug po mėnesio.

Į nemalonią situaciją N.Antanavičius pateko rugsėjo 8 dieną, kuomet uostamiesčio pareigūnai Klaipėdos prieigose vykdė reidą. Jo metu policijai įtarimą sukėlė magistralėje Vilnius – Klaipėda, netoli uostamiesčio į degalinę šmurkštelėjęs automobilis.

Pareigūnus pamatęs N.Antanavičius manė išsisuksiąs, tačiau policijos automobilis pasuko degalinės link ir patikrino įtartiną vairuotoją. Paaiškėjo, jog prie vairo sėdėjo N.Antanavičius, neturintis teisės vairuoti, mat 2015 metais Palangoje prie vairo buvo sulaikytas neblaivus. Manoma, kad atlikėjos vyras draudimo vairuoti nesilaikė ne kartą, tačiau nebuvo sučiuptas.

Žiūrint formaliai, šiuo metu atimti vairuotojo pažymėjimo iš N.Antanavičiaus policija negali, nes jis jau yra atimtas už ankstesnį minėtą pažeidimą. Bet pareigūnai turi teisę preziumuoti, kad vairuotojas pažeidinėjo jam skirtą draudimą ne tik tą vakarą, kai įkliuvo, bet ir prieš tai. Esant tokioms aplinkybėms draudimo vairuoti terminas pratęsiamas, šiuo konkrečiu atveju – dar metams nuo tos dienos, kai N.Antanavičius buvo sustabdytas.

Figūruoja sukčiavimo byloje

N.Antanavičius figūruoja ir baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamas kartu su dar trimis asmenimis bandymu pasisavinti 200 tūkstančių eurų. Šių metų birželį jis buvo sulaikytas Vilniuje. Įtariamajam buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies, naktimis būti namie ir nuolat registruotis policijos komisariate. Sąlygų nepaisiusiam N.Antanavičiui Klaipėdos apylinkės teismas paskyrė nešioti apykoję. Ji pagarsėjusio vyro koją „puoš“ šešis mėnesius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į degalinę nusukęs ir reido išvengti bandęs Mios vyras nuo pareigūnų neišsisuko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius