Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi Panevėžio Kalėdų eglė šiais metais sušvito Daugpilyje

Savaitgalį Kalėdų eglė įžiebta ir antrame pagal dydi Latvijos mieste Daugpilyje. Beje, kaimyninės valstybės miestas nuo 2004 metų yra Panevėžio partneris. Greičiausiai todėl ir nieko keisto, kad suspindusi Daugpilio Kalėdų eglė – lygiai tokia pati, kokia Panevėžyje buvo 2020 metais.
Buvusi Panevėžio Kalėdų eglė šiais metais sušvito Daugpilyje
Buvusi Panevėžio Kalėdų eglė šiais metais sušvito Daugpilyje / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Konkursą laimėjo ta pati firma

Prisiminus 2020-ųjų metų Kalėdinį laikotarpį Panevėžyje, tuomet rekonstruotoje šiaurinės Laisvės aikštės dalyje, suspindo balta, elegantiška 18 metrų konstrukcinė eglė. Jos puošybai buvo panaudota per 66 tūkst. šviesos diodų.

Tais metais pirmą kartą Panevėžio Kalėdų eglė buvo balta, o 2020-asiais miestą puošė bendrovė „Švenčių studija“.

Šiemet identiška Kalėdų eglė įžiebta ir Daugpilyje.

Projektai – nuosavybė

Bendrovės „Švenčių studija“ vadovė Jolanta Tūraitė naujienų portalui JP aiškino, kad tokia situacija visiškai nestebina.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./2020 m. Panevėžio eglė
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./2020 m. Panevėžio eglė

„Tai yra normali praktika pasaulyje, puošybos projektus kuriame ir tai yra mūsų nuosavybė. Visi projektai yra mūsų kataloguose ir juos galima užsisakyti. Jokios problemos nėra, tik Lietuvoje yra konkurencija. Kitas dalykas, kuriame projektus, gaminame atributika ir laukiame, kol laimėsime projektus konkursuose, o laimėję juos įgyvendiname. Tie projektai nėra skirti specialiai vien tik Panevėžiui, arba kitam miestui“, – pasakojo J.Tūraitė.

Išnuomoja puošybos atributiką

„Jeigu laimime konkursą, eglutę puošiame Panevėžyje, ar kitame mieste. Turime partnerius Latvijoje ir jie pasirinko projektą, kuris buvo įgyvendintas 2020 metais Panevėžio mieste. Jiems išnuomojame eglutės puošybos atributiką. Beje, čia tik atsirado kitų papildomų puošybos detalių, būdingų Latvijai“, – teigė bendrovės „Švenčių studija“ vadovė ir sakė, kad šis projektas, anksčiau įgyvendintas Panevėžyje, o dabar Daugpilyje, jai pačiai patiko.

Ž.Večiorkutės nuotr./2022 m. Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Ž.Večiorkutės nuotr./2022 m. Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

Erzelynė tik Lietuvoje

Pasak bendrovės „Švenčių studija“, erzelynės dėl panašiai papuoštų eglių pasitaiko, bet tai tik Lietuvoje.

„Pasitaiko specialus užsakymai Kalėdiniam dekorui. Vienais metais Marijampolei buvo specialus užsakymas Kalėdinio laikotarpio puošybai – reikėjo panaudoti miesto simboliką. Kitame mieste panaudoti negalima. Šiuo atveju projektas – gražus, jis tiko ir Panevėžiui, ir Daugpiliui. Beje, 2021 metų projektas „Šiaurės pašvaistė“ panaudotas Širvintose, šiuo metu pastatytas prekybos centre „Panorama“. Kita vertus, visi projektai yra kataloguose ir juos galima pasirinkti“, – aiškino J.Tūraitė.

Panaudota Kuršėnuose

Beje, tai, ką pasakojo J.Tūraitė – akivaizdu. Šiemet Panevėžio miesto ir eglės papuošimu rūpinosi bendrovė „Lumidėja“ – Aukštaitijos sostinė nušvito klasikinėmis, šiltomis ir jaukiomis spalvomis.

Panevėžio miete papuošta eglė – 18 metrų aukščio ir maždaug 8 metrų pločio skersmens. Metalo konstrukcijų instaliaciją gaubia keli tūkstančiai natūralių kvepiančių eglišakių, kurias puošia pirmą kartą Panevėžyje – didelių gabaritų kalėdiniai žaislai. Jų skersmuo siekia beveik vieną metrą.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./2021 m. Kuršėnų eglė
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./2021 m. Kuršėnų eglė

Tokia panašiai papuošta Kalėdų egle, tik be didelių gabaritų žaislų, 2021 metais džiaugėsi Kuršėnų miesto gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius