Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

D.Guobytės medaus mėnuo Bahamose: maudynės su kiaulėmis, beprotiškos kainos ir pažintis su K.Durantu

Liepos pabaigoje veganišką puotą Trakuose iškėlę modelis Deimantė Guobytė (26) ir biomedicinos teisininkas, odontologijos klinikos savininkas Lukas Baranauskas (27), medaus mėnesiui išvyko į tolimąsias Bahamas. Čia jiedu liko sužavėti laukinės gamtos, povandeninio pasaulio, o ypač – pasiplaukiojimo su kiaulėmis. Tačiau kainos porą nustebino ne taip maloniai: „Viena diena čia kainuoja mažiausiai 1000 dolerių.“
Lukas Baranauskas, Kevinas Durantas, Deimantė Guobytė
Lukas Baranauskas, Kevinas Durantas, Deimantė Guobytė / Asmeninio albumo nuotr.

Praėjus lygiai metams po sužadėtuvių, balandžio mėnesį Deimantė ir Lukas susituokė Klaipėdos santuokų rūmuose. O didžioji šventė jų laukė vasarą – amžiną meilę prieš Dievą prisiekę Trakuose, Užutrakio dvare pora iškėlė dideles, prabangias ir veganiškas vestuves.

Atsigavę po tikros puotos, pabaigę visus darbus, jaunavedžiai į rojaus kampelį kopinėti medaus išsiruošė praėjus visam mėnesiui po vestuvių. Beje, kadangi nei vienas, nei kitas nemėgsta karščio, jiems teko palaukti, kol ir Bahamų salose pasidarė kiek vėsiau.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deimantės Guobytės ir Luko Baranausko vestuvės
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deimantės Guobytės ir Luko Baranausko vestuvės

Ir štai, rugpjūčio paskutinę savaitę jųdviejų laukė ilgai laukta kelionė – jaunavedžiai medaus mėnesiui skrido į Karibų jūros salas.

„Kaip čia gera! Vanduo toks skaidrus ir šiltas lyg baseine. O koks salos grožis!“ – sunkiai žodžius rinko Deimantė Guobytė.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė

Tiesa, pora čia atvažiavo dėl vieno išvajotojo tikslo – galimybės paplaukioti... su kiaulėmis.

Šį norą jiedu ėmėsi pildyti vos atskridę – plaukė į šalia esančias salas apžiūrėti tiek laukinių gyvūnų, tiek kiaulių.

„Vienoje saloje gyvena tik iguanos, už 10 minučių atstumo – tik kiaulės, o visur aplink plaukioja ūsuotieji rykliai auklės“, – 15min susižavėjimo gamtos įvairove neslėpė modelis.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė

Rykliai auklės žmonėms dažniausiai nekelia grėsmės – žmonės gali tarp jų stovėti vandenyje ir net glostyti.

Beje, drąsesnieji, norintys efektingesnės nuotraukos, ryžtasi atsigulti ant vandens ir plūduriuoti, kai tuo metu po jais nardo rykliai. Tokį populiarų kadrą bandė pakartoti ir Deimantė, tačiau galiausiai išsigando ir išlipo iš vandens.

„Yra atvejų, kai šie rykliai kanda, todėl kai jie tik palietė man nugarą, iškart išplaukiau. Širdis plakė kosminiu greičiu...“ – prisimena ji.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė

O tuomet pora patraukė pas kiaulytes, su kuriomis susitikę liko be galo sužavėti.

„Jos visos turi savo vardą, moka įvairias komandas, kaip šuniukas atbėga pas turistus paprašyti duonos. O gyvena tame pačiame paplūdimyje – turi savo namelį, savo pastogę, kurioje miega, čia joms visad pilamas šviežias vanduo, maistas. Jas prižiūrintis vyras sakė, kad kiaulės jam – kaip vaikai, nė vienos nevalgo. Su jomis galėjome net maudytis“, – su džiaugsmu pasakojo D.Guobytė.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė

Viešbutis – Palangos dydžio

Lukas ir Deimantė apsigyveno tiesiog milžiniškame Bahamose įsikūrusiame viešbutyje. Pasak modelio, jo dydis – kaip visa Palanga.

O ir veikti čia visada buvo ką – grožėjosi milžiniškais akvariumais, ėjo į kazino, naktinius klubus, nemokamą kino teatrą, turėjo galimybę plaukioti su delfinais. Beje, viešbučio teritorijoje įsikūrę geriausi pasaulio restoranai, todėl jie mėgavosi ir gurmanišku maistu.

„Viešbutis yra padaręs specialias nardymo įlankas, bet nardėme ir jūroje. Žuvys – tiesiog pasakiškos, visokiausių spalvų! Panirę matėme net vėžlį. Labai patiko“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė ir Lukas Baranauskas
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Guobytė ir Lukas Baranauskas

Vieną dieną pora nuėjusi pasportuoti į čia įsikūrusią sporto salę liko be žado. Tiksliau iš nuostabos net išsižiojo tik Lukas – sutiko NBA žvaigždes Keviną Wayne'ą Durantą ir Kyrie Andrew Irvingą.

„Aš sportavau salėje, o Lukas išėjo pabėgioti. Atkreipiau dėmesį, kad šalia pluša ir du aukšti vyrai, bet aš nežinojau, kas jie tokie. O galiausiai Lukas atėjęs prie manęs sako: o Dieve, čia Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas! Noriu su jais nusifotografuoti. Aš sakiau: nedaryk gėdos, kaip čia atrodys. O jis man sako: tu nesupranti, kas jie yra! Jie man tas pats, kas tau būtų Britney Spears“, – juokėsi prisiminusi Deimantė.

Pasak D.Guobytės, su krepšininkais jie dar truputį pasišnekučiavo – prisistatė, kad yra iš Lietuvos, o sportininkai tikino, kad puikiai šią šalį žino.

Asmeninio albumo nuotr./Lukas Baranauskas ir Kevinas Wayne'as Durantas
Asmeninio albumo nuotr./Lukas Baranauskas ir Kevinas Wayne'as Durantas

Kainas nustato pagal aprangą

Nors dirbant modeliu Deimantei teko išmaišyti labai daug pasaulio šalių, tokioje brangioje saloje kaip Bahamos, ji sako dar nėra buvusi.

„Parduotuvėse nėra kainų... Jas nustato tiesiog iš akies. Net paprastoje maisto parduotuvėje! Tas labai nepatiko. O ir kainos kosminės! Ne veltui Bahamos yra viena iš 5 brangiausių pasaulio valstybių“, – sakė ji.

Visgi tame ji įžvelgė tik vieną pliusą – nesutiko nė vieno benamio gyvūno ar žmogaus. „Visi žmonės iš turizmo uždirba be galo daug pinigų. Tiesą sakant, tai buvo dar viena priežastis, kodėl čia skridome – nenorėjau pamatyti sergančių benamių gatvėse, kaip, pavyzdžiui, Balyje...“

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės medaus mėnesio akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės medaus mėnesio akimirka

Tačiau jei kas nors svajoja čia atskristi atostogų ar medaus mėnesio, Deimantė įspėja – pasiruoškite paploninti savo piniginę, per vieną dieną išleisite mažiausiai 1000 dolerių viešbučiui ir maistui. O jei norėsite važiuoti į ekskursijas – kainuos dar brangiau.

„Net vietiniame restoranėlyje už gėrimą ir tacos lėkštę sumokėjome beveik 70 eurų, kas viešbutyje būtų kainavę bent jau dvigubai. O pusryčiai dviem viešbutyje atsiėjo 100 eurų“, – nuostabos neslėpė D.Guobytė.

Žiūrėkite atostogų akimirkas:

Pasak jos, kartais ir kokybė toli gražu neatiko kainos.

„Vietiniai gyventojai yra truputį tingūs, nepadaro, kas sutarta, arba pamiršta. Paskutinę dieną prieš važiuojant į salas pas kiaulytes, mums parašė, kad kelionė atšaukiame dėl blogų oro sąlygų ir perkeliama kone savaitei į priekį, kai jau mes turėjome išvykti namo. Jie pasakė, kad čia ne jų kaltė ir atsisakė grąžinti pinigus... Žodžiu, jie turistus labai išnaudoja... Jaučiau žiaurią diskriminaciją.

O mes tikėjomės, kad vietiniai bus labai malonūs – juk gyvena tokioje gražioje saloje, kur visuomet puikus oras. Bet buvo visiškai ne taip – netgi dirbdami geriausiuose viešbučiuose jie labai minimaliai šypsojosi. O ir jų anglų kalba kitokia – iš pradžių nesupratau, ką jie kalba“, – minusus vardijo Deimantė Guobytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Modelio Deimantės Guobytės vestuvės: po kuklios šventės Klaipėdoje – veganiška puota Trakuose

TAIP PAT SKAITYKITE: Deimantės Guobytės mergvakaris Niujorke ir Las Vegase: šėlionės prie baseino ir Calvinas Harrisas

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaipėdoje ištekėjo modelis Deimantė Guobytė: mergvakarį Las Vegase švęs po vestuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius