Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deimantės Guobytės iniciatyva rastos kelios nelegalios veisyklos: kartu su šunimis – jaguarai ir kupranugariai

Visą savaitgalį beveik poilsio dėl gyvūnų gelbėjimo operacijos neturėjusi Deimantė Guobytė ant kojų sukėlė ne tik tarnybas, bet ir ne vieną lietuvį. Moteris gelbėjimo žingsniais pasidalijo socialinio tinklo paskyroje – čia buvo galima išvysti susibūrimus prie nelegalių veisyklų, policijos pareigūnus bei žmonių talpinamus vaizdo įrašus.
Deimantės Guobytės gyvūnų gelbėjimo operacija
Deimantės Guobytės gyvūnų gelbėjimo operacija / Stopkadro nuotr.

Modelio Deimantės Guobytės instagramas nenuilsta jau antrą dieną – moteris aktyviai dalijasi vaizdo įrašais, nuotraukomis iš nelegalių veisyklų.

Anksčiau ji, esanti paramos fondo „Lietuva – gyvūnams“ įkūrėja, kartu su policijos pareigūnais, gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojais bei savanoriais atrado Kretingos rajone nelegalią šunų veisyklą. Nuo tada nenuilstamai dirba visą naktį, kad tokių vietų surastų kuo daugiau.

„Žodžiu, važiavom, neradom pavadėlių, tai nupirkom virves ir žirkles. Žiūrėkite, kiek žmonių yra susirinkę. Kiti iki pat tualetų nuvažiavo. Čia yra šakės. Vienybė. Skaitykime, kad 4 Lietuvos vietose žmonės buvo va taip suvažiavę“, – susižavėjimo žmonių vienybe neslėpė Deimantė.

Visgi net toks savanorių užsidegimas neleido įeiti į teritoriją, kurioje buvo rasta būrys nelegaliai laikomų gyvūnų.

„Dabar yra toks užburtas ratas. Stovim su daug žmonių, policija. Policija maladec. Dalykas yra toks, kad jiems patiems yra užrištos rankos, nes įstatymai neleidžia mums paimti šunų nuo šeimininkų durų. Tačiau veterinarinė tarnyba nedirba savaitgaliais, kad galėtų kažką padaryti. Nesuprantu, kodėl nepadaro išimčių tokiais ekstra atvejais. Jei išvažiuosim namo, tuos šunis ims ir išveš. Lygiai taip pat, kaip ir praeitą kartą, kai dingo keli šunys, kuriuos jau dabar sudegino“, – pasakojo D.Guobytė.

Stopkadro nuotr./Deimantės Guobytės gyvūnų gelbėjimo operacija
Stopkadro nuotr./Deimantės Guobytės gyvūnų gelbėjimo operacija

Moteris rodė ir vaizdo įrašus, kuriuose matomi veisliniai šunys – visi jie garduose. Deimantė pasakoja, kad tokių vietų Lietuvoje yra ne viena, o kiekviena ši slapta organizacija viena su kita bendradarbiauja: „Čia yra didelis klanas. Nėra tiesiog taip, kad dirba vienas. Jie visi bendradarbiauja. Dabar mes visi buvom į kitą vietą atvažiavę, jau buvo išvežę ir šunis. Ten liko tik pora šunų. Šeimininkų nėra vėl.“

D.Guobytė nepraleido progos pasisakyti ir apie peticiją. Ji nėra įsitikinusi, ar ši peticija galėtų kuo nors padėti. Tačiau žmonių vienybė, vieši susirinkimai miestuose būtų tai, kas galėtų pakeisti tam tikrus valdžios sprendimus.

„Ir dar vienas dalykas, žmonės – yra peticija, kurios aš pati dar nepasirašiau. Tik pasidalinau. Iš tikrųjų nežinau, kuo ta peticija gali padėti. Va dabar bus rinkimai. Ką mum reikia padaryti? Mum reikia suorganizuoti protestus miestuose. Nori, kad mes išrinktume į seimą, tai padarykit kažką dėl gyvūnų. Sugriežtinkit ir rodykit, kad jūs kažką pakeisite ir esate verti mūsų balso.

O peticiją mes pasirašysim, tačiau ji nenueitų taip toli, kiek mes išėję visi į gatves. Kaip šiandien, vakar žmonės pradeda kreipti dėmesį ir kažką daryti. Pirmiausia reikia būti aktyviems ne tik internete, bet ir realiame gyvenime. Mes turim susivienyti, eiti į gatves. Susibūrimas labai visus išgąsdina ir visi pradeda mąstyti“, – įsitikinusi moteris.

Stopkadro nuotr./Deimantė Guobytė
Stopkadro nuotr./Deimantė Guobytė

Galiausiai D.Guobytė pradėjo rodyti ir įkalintus veislinius šunis, juos sekusį autobusą. Dėl saugumo sumetimų buvo nustojusi kelti vaizdo įrašus, parodė savanorių vykdomas gelbėjimo operacijas tiek Širvintose, tiek Kaune ir kitose vietose: „Kiek girdėjau, vaikinai šneka, kad yra net šunų lavonų. Va ir veisyklos. Į kalėjimą iki gyvos galvos.“

Visą naktį dirbusi moteris savo pamainą prie vienos iš veisyklų perdavė policijos pareigūnams ir į vietą atvykusiems žmonėms. Grįžusi Deimantė stebėjosi, kad kai kurie savanoriai kartu su veisliniais šunimis rado net jaguarų bei kupranugarių.

„Gerai, žmonės, jau pusė penkių ryto. Aš esu namie, dirbu iš namų. Reikia jūsų pagalbos Širvintose. Žmonės visą naktį budi iki ryto. Būtinai reikia kviesti televiziją. Veterinarijos tarnyba neaišku kada išsimiegos ir atvažiuos, nes sekmadienis. Aišku, pirmadienį pagaliau pavyks išsikviesti prieglaudas, o dabar naktį sunku prisiskambinti.

Stopkadro nuotr./Viename vaizdo įraše buvo užfiksuotas kupranugaris
Stopkadro nuotr./Viename vaizdo įraše buvo užfiksuotas kupranugaris

Jeigu išvažiuos – išveš tuos gyvūnus. Jūs net nepatikėsit, kas ten yra – du jaguarai, kupranugariai, kiaulytės, kurios bėgioja, lamos, šuo su praskelta galva. Girdisi daug šunų iš įvairaus lojimo, įvairių dydžių. Įkeliu ir live, kur darė žmonės, nes ne visi tikėjo, kad ten buvo ir kupranugaris“, – viename iš įrašų kalbėjo moteris.

Tiesa, nors šunų gelbėjimo operacija dar nesibaigė, tačiau jau dabar žinomos socialinių tinklų žvaigždės netruko sureaguoti į skaudžią situaciją. Pasidalino moters įrašais ir išreiškė palaikymą, nurodydami vietas, kur būtų galima paaukoti gyvūnų organizacijoms arba pasirašyti peticiją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Siaubingai įkalintų šunų Kretingos rajone puolė gelbėti visos tarnybos

TAIP PAT SKAITYKITE: Nelegalių šunų daugintojų pėdsakai atvedė ir į Tauragę: įpykusių žmonių minia apsupo vieną tvartą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius