-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingai įkalintų šunų Kretingos rajone puolė gelbėti visos tarnybos

Gyventojų įtarimai pasitvirtino: specialistams operatyviai įvertinus paviešintą informaciją apie galbūt nelegaliai veikiančią šunų veisyklą, penktadienio popietę Kretingos rajone surengta kelių dešimčių gyvūnų gelbėjimo operacija, o atsakingos institucijos toliau aiškinasi, kokių sankcijų gali būti imtasi už šį „augintinių pragarą“ atsakingos verslininkės atžvilgiu.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ profilio

Visi šuniukai jau yra jiems saugiojo aplinkoje – naujienų portalą penktadienio pavakarę džiaugsmingai informavo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė. Ji pabrėžė, kad vos gavę signalų iš pilietiškų gyventojų, šiuo atveju visų atsakingų institucijų atstovai žaibiškai susitelkė bendram tikslui ir vos per keletą valandų išsprendė nežmonišką situaciją.

15min šiandieną pasakojo apie šunišką detektyvą Kretingos rajone: augintinio ieškoję gyventojai, kaip ir iš pradžių atrodė, demaskavo pogrindinę veisyklą.

Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje – šlapimo ir išmatų tvaikas. Tokiais slogiais įspūdžiais per „Facebook“ pasidalijo gyvūnų mylėtoja Veronika, Kretingos rajone ieškojusi dingusio (esą galbūt netgi pavogto) škotų terjero ir aptikusi šį objektą.

Vietos savivaldybės administracijos vadovė J.Girdvainė pasakojo, kad apie šį reikalą sužinojo tik penktadienį popiet. Tačiau veiksmų imtąsi nedelsiant.

Į įvykio vietą pakartinai nuvyko policija, o svarbiausia – sąlygas, kuriomis laikomi šunys, įvertino Veterinarijos tarnybos atstovai. Pastarųjų verdiktas buvo griežtas: sąlygos yra netinkamos. Maža to, konstatuota, kad sodybos šeimininkė apskritai neturi teisės verstis gyvūnų veisimu.

Teigiama, kad ši Kretingos rajono gyventoja už analogišką nelegalią veiklą praeityje jau bausta.

Siekiant nebekankinti į ankštus, nešvarius narvus uždarytus, oro stokojančius šunis, visi jie netrukus buvo išvežti į įmonės „Nuaras“ prieglaudą. Globėjams pagal lustą jau pavyko rasti vieno šuns šeimininką, tiesa, jis tvirtina savo augintinį pardavęs ir jokių pretenzijų neturintis.

Tarnybų atstovai toliau aiškinasi, kam priklauso keliolika šioje vietoje rastų šunų, taip pat svarstoma, kokių sankcijų gali būti imtasi tokiu būdu juos „prižiūrėjusios“ gyventojos atžvilgiu.

„Labai dėkojame aktyviai bendruomenei“, – kartojo Kretingos r. savivaldybės administracijos direktorė J.Girdvainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius