Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Dragūną nuo teismo dėl sužeistų policininkų išgelbėjo jo naujojo advokato traumatologas

Teismas sostinėje trečiadienio rytą planavo narplioti baudžiamąją bylą, kurioje grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas kaltinamas pasipriešinimu pareigūnams ir nesunkiu jų sveikatos sutrikdymu. Tačiau procesą sujaukė netikėtos organizacinės kliūtys, maža to, tapo miglotos ir galimybės pradėti teisti Selą kitais metais: atlikėjas anksčiau buvo prasitaręs, kad sausio mėnesį planuojamame posėdyje esą irgi negalėtų dalyvauti.

Kaip žinoma, Egidijus Dragūnas su patruliais sostinės centre susikibo ir visą parą praleido areštinėje 2020 m. vasarą.

Garsų prabangaus automobilio vairuotoją policininkai norėjo nubausti už kalbėjimą prie „Bentley“ vairo telefonu, tuo metu Selas pažeidimą neigė, maža to, pats turėjo priekaištų pareigūnams dėl jų nedėvimų kaukių.

15min ir stop kadras/Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas
15min ir stop kadras/Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas

Policija prieš atlikėją panaudojo jėgą, dujas, antrankius, bylos duomenimis, E.Dragūnas aršiai priešinosi, dėl to jam ir gresia baudžiamoji atsakomybė.

VIDEO: Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas policijos pareigūnų

Trečiadienį į teismo posėdį susirinko visi proceso dalyviai, išskyrus patį kaltinamąjį E.Dragūną ir jo gynėją. Teisėjas susirinkusiuosius informavo, kad naujasis advokatas Juzefas Stankevičius negalėjo praleisti iš anksto suplanuoto ir labai svarbaus jo sveikatai vizito pas traumatologą.

Bylą teko vėl atidėti.

Turi svarbesnių reikalų nei teismas

Vis dėlto proceso perspektyva ir toliau išlieka miglota. Mat dar vieną posėdį šioje byloje iš anksto planuota surengti sausio gale, tačiau kaltinamasis taip pat iš anksto buvo prasitaręs, jog atvykti tikriausiai negalės. Vyras buvo nurodęs, kad bus išvykęs į užsienį, išvyka bus susijusi su jo vaiko mokslais.

Sūnų E.Dragūnas teigė auginantis vienas, tad nenorėtų, kad dėl teismo nukentėtų auklėjimas ir ugdymas.

Savo ruožtu teismas kaltinamajam yra išaiškinęs, kad dalyvauti procese yra jo pareiga, priešingu atveju gali būti skirta piniginė nuobauda ar net skirtas prievartinis atvesdinimas.

Beje, nukentėjusiems policininkams byloje atstovaujanti advokatė Marina Gušauskienė jau šiandieną apkaltino Selą teismo bei kitų proceso dalyvių nepagarba, tad ragino už tai paskirti jam baudą. Bylą nagrinėjančiam teisėjui Jeugenijušui Jaglinskiui teko šį siūlymą argumentuotai atmesti: baudžiamoji byla kaltinamajam neturint gynėjo vis tiek negalėtų būti nagrinėjama, todėl E.Dragūno atvykimas į teismo rūmus trečiadienį būtų netikslingas. Juolab kad apie kitą posėdį, rengiamą sausį, atlikėjas informuotas iš anksto.

Naujasis kaltinamojo gynėjas į šią bylą įsitraukė tik užvakar. Tuo metu vizitą pas mediką teisininkas J.Stankevičius buvo suplanavęs prieš keletą mėnesių. „Ten didelės eilės ir jis privalo ten dalyvauti“, – advokatą pateisinančius motyvus supratingai pakomentavo teisminio proceso šeimininkas J.Jaglinskis. Dar vienas motyvas duoti naujajam Selo gynėjui laiko – advokatas bent turės galimybę susipažinti su bylos medžiagą, atvyks į posėdį pasirengęs. Šią aplinkybę, kaip svarbią, neįvykusio posėdžio aptarimo metu įvardijo bet bylą kuruojantis prokuroras Dainius Kunigėlis.

Gresia bausmė ir dideli ieškiniai

Kita vertus, jei teismą pavyktų suorganizuoti (pavyzdžiui, kaltinamajam dalyvaujant nuotoliniu būdu) ir prokuratūros kaltinimai pasitvirtintų, teismas galėtų skirti kaltinamajam baudą ar net laisvės atėmimą iki trejų metų.

Be to, teisėjas turėtų pagrindą svarstyti byloje pareikštų civilinių ieškinių pagrįstumą. Nuo E.Dragūno galbūt nukentėję policininkai prašo jiems priteisti per 12 tūkst. eurų, kaip neturtinės žalos atlyginimą.

Kaip civiliniai ieškovai teisme dalyvauja ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė ligonių kasa ir „Sodra“.
Vilniaus apskrities policijos duomenimis, per incidentą su „Bentley“ vairuotoju nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas pareigūnų labai ilgai sirgo.

Dabar šią sumą prašoma priteisti iš 45 metų E.Dragūno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius