-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Kvoščiauskas atidarė išskirtinę fotoparodą: rinkosi renginių išsiilgę žinomi žmonės

Ketvirtadienio vakarą „Ozo parke“ pristatyta aktoriaus Eimučio Kvoščiausko paroda. Joje galima pamatyti per šešerius metus sukauptą tuščių žiūrovų kėdžių fotografijų kolekciją. Šia paroda susidomėjo ir kviestiniai svečiai, tarp kurių ir žinomi atlikėjai, stilistai ir politikai.
Parodos „Kėdės laukia žiūrovų“ svečiai
Larisa Kalpokaitė, Monika Ošmianskienė, Eimutis Kvoščiauskas, Juozas Gaižauskas / 15min nuotr.

Vasaros šiluma dvelkiantį vakarą į „Ozo parką“ rinkosi renginių išsiilgę žmonės, kurie nekantravo išvysti aktoriaus fotografijų parodą. Tarp smalsuolių buvo galima pamatyti ir Merūną Vitulskį su vaikais, Larisą Kalpokaitę, Liuciną ir Tadą Rimgailas ir dar daugelį kitų.

Tačiau įdomu – o kaip ši idėja gimė E.Kvoščiauskui? Pasirodo, gastroliuodamas su spektakliais po įvairius Lietuvos teatrus, kultūros namus ir kitas erdves jis ėmė stebėti, kokios kėdės yra salėse. Senos, naujos, vintažinės, stilingos, patogios. Kėdės buvo pačios įvairiausios!

„Prieš spektaklį, kai dar salė būdavo tuščia, užlipdavau ant scenos patikrinti, ar visi daiktai vietoje. Repeticijos metu vis mąstydavau, kokie žiūrovai susirinks, kiek jų bus... Šovė mintis užfiksuoti kėdes, laukiančias žiūrovų.

Daugiau nuotraukų iš E.Kvoščiausko parodos atidarymo – galerijoje:

Dar prieš pandemiją fotografijos sugulė į parodą. Ir viskas tada sustojo. Lyg būčiau išpranašavęs, kad kėdės ilgai bus tuščios... Nors ir vasara, bet mažais žingsniais teatrai ir koncertai atgyja. Šia paroda noriu paskleisti žinutę – mes visi labai laukiame žiūrovų“, – pasakoja žinomas aktorius.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Paroda „Kėdės laukia žiūrovų“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Paroda „Kėdės laukia žiūrovų“

Per karantiną E.Kvoščiauskas daug mąstė. Jis teigia supratęs, kokia trapi aktoriaus specialybė, kiek daug reiškia žiūrovas ir scena. Į renginį E.Kvoščiauskas sukvietė savo draugus, kurie yra svarbūs jo darbe ar laisvalaikyje.

„Ši paroda skirta žmonėms, žiūrovams, kurių mes labai pasiilgome. Tai lyg duoklė ir pačiai kėdei, jos reikšmei. Teatrai, koncertai, kultūriniai renginiai po ilgos stagnacijos labai laukia žiūrovų. Norėtųsi, kad žmonės vasarą rastų laiko ir aplankytų mylimiausias kultūrines vietas bei taip palaikytų mylimus aktorius“, – sako E.Kvoščiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius