Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Kvoščiauskas pasipiktino I.Šimonytę į Sibirą „siuntusiu“ mitinguotoju: „Tai buka mūsų visuomenės dalis“

Šeštadienį Katedros aikštėje įvykusio mitingo prieš karantino ribojimus atgarsiai socialiniuose tinkluose sklinda iki šiol. Vienas iš pasipiktinusių iniciatyva ir jos forma – aktorius Eimutis Kvosčiauskas, kritikos strėlių ypač nepagailėjęs vienam mitinguotojui, kuris savo plakatu į Sibirą skatino tremti premjerę Ingridą Šimonytę, o Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių užkelti „ant kuolo“.
Eimutis Kvoščiauskas
Eimutis Kvoščiauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienio popietę apie porą šimtų asmenų į Katedros aikštę pritraukęs mitingas socialiniuose tinkluose tapo ypač populiaria tema, o konkrečiau – mitinge pasirodęs jaunuolis, kurio plakatas ne vieną išmušė iš vėžių.

„Šimonytę į Sibirą, Raskevičių ant kuolo“, – rašoma minėtame plakate.

Feisbuke pasipiktinimą juo išreiškė ir aktorius Eimutis Kvoščiauskas. Žinomas vyras jaunuolio akibrokštą pavadino patyčiomis iš Lietuvos istorijos. Savo įrašu jis sutiko pasidalyti su 15min skaitytojais.

„Ar tas jaunuolis, laikantis kartoninę atbrailą su užrašu, siunčiančiu žmogų į Sibirą, ką nors yra girdėjęs apie tremtį ar Sibirą?!

Ar tiesiog savo buka galva paėmė iš mitingo organizatorių tai, ką jie davė?

Ar mitingo organizatoriai nėra nieko girdėję iš savo senelių apie skaudžią ir tragišką lietuvių tremtį?

Ir štai, tie patys žmonės, prisidengę trispalve, rėkia, kad kažkas nori išardyti jų tradicines šeimas, bažnytinį tikėjimą ir protėvių sukurtas vertybes.

,,Brangieji“, tai ar nesuprantat , kad jūs patys trypiat tas vertybes?

Apie antrą sakinio dalį kartoniniame lape net nekalbu, nes ko tikėtis iš tokių žmonių, kurie sugeba tyčiotis iš skaudžiausio ir tragiškiausio Lietuvos istorijos etapo. Iki šiol daugelis lietuvių negali išsigydyti žaizdų, kurios pereina iš kartos į kartą.

Kokia visgi baisi, šlykšti ir buka yra mūsų visuomenės dalis.

Mano močiutė buvo partizanė, ryšininkė, politinė kalinė ir tremtinė. Ji ir jos puse šeimos buvo ištremta ilgiems metams į Sibirą. O likęs brolis, partizanas, sušaudytas miške.

Man šlykštu skaityti tokius užrašus, kai kažkoks pienburnis gali „pasiųsti“ žmogų į Sibirą. Nacistai ir fašistai tik taip gali elgtis.

Supykino ir pradėjo krėsti šaltis.

Norėčiau tam jaunuoliui ir mitingo organizatoriams papasakoti apie tremtį, ko, kaip suprantu, nesugėbejo padaryti jų tėvai ir seneliai“, – rašė E.Kvoščiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius