Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į antrąją klasę dukrą išlydėsianti N.Pareigytė vis dar nežino: ar mokslo metų pradžią teks minėti virtualiai?

Turbūt niekas taip neįkrečia tėvams greitai skriejančio laiko suvokimo, kaip vaiko išlydėjimas atgal į mokyklą. Mokyklinės prekės, išlyginti marškinukai, puokštės ir ašaros akyse... Juk dar, rodos, neseniai buvęs pabirutis jau klase aukščiau. Atlikėja Nijolė Pareigytė pritaria tą pajutusi, tačiau kartu ir atvirauja apie tai, kad šiųmetę Rugsėjo 1-ąją tiek jai, tiek daugeliui kitų tėvų gaubia nežinia.
Nijolė Pareigytė su dukra
Nijolė Pareigytė su dukra / Asmeninio albumo nuotr.

Dainininkė Nijolė Pareigytė, kaip ir daugelis kitų tėvų, netrukus savo atžalą ir vėl išleis į mokyklą. Visgi šiemet tėvams (be daugelio kitų) egzistuoja dar vienas galvosopis – nėra aišku, ar vaikai į mokymosi įstaigas žingsniuos realiai, ar virtualiai.

Kaip su šiomis problemomis tvarkysis atlikėja ir kodėl ji pati vaikystėje niekada pernelyg nelaukė Rugsėjo 1-osios – 15min pokalbyje su N.Pareigyte.

Į antrą klasę – internetu?

N.Pareigytės dukra – jau visa būsima antrokė, nekantraujanti žengti atgal per Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“ slenkstį. Tačiau kol kas nei ji, nei jos mama, nei mokykla, nei kas kitas nežino, ar viskas įvyks taip, kaip vyko dar iki nelemtų 2020-ųjų.

Dėl to atlikėja N.Pareigytė iš anksto smarkiai nesiruošianti mokslo metų pradžiai – ji susitaikiusi su ją gaubiančiais nežinios debesimis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija

„Mūsų namuose visko pilna, todėl nėra taip, kad kažko labai trūktų, kažko reikėtų ieškoti ir pirkti. Kita vertus, net nežinau, kaip ta Rugsėjo 1-oji įvyks, todėl laukiame žinių.

Bet visada galvojau, kad jei gyvenime tu negali kažko pakeisti, tai kam reikia dėl to pergyventi? Taigi, galbūt ir sėdėsime namuose, bet greičiausiai nebus viskas ribojama taip stipriai, kaip buvo“, – spėja dainininkė.

Kol kas moteris tik bandė pasiklausinėti kitų tėvų, kas planuojama kitose mokyklose. Nijolė teigia girdėjusi, kad kai kurios iš jų norėtų vaikus priimti srautais – klasę išskirstyti į dvi dalis ir šios įstaigą lankytų kas antrą savaitę.

„Dėl to kol kas dar nieko neteko pirkti, taip pat dar nėra jokių sąrašų. Bet Patricija tikrai laukia mokyklos. Yra draugų, su kuriais jai norisi susitikti, kurių jau spėjo be proto pasiilgti. Su kai kuriais iš jų ji pasimato vasarinėse stovyklose, kai kurių iš viso visą vasarą nematė, tai susitikti juos visada smagu“, – sako atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra

„Minecraft“ pamokos ir kiti karantino keistumai

Tiesa, nėra taip, kad N.Pareigytė Rugsėjo 1-ajai apskritai nesiruoštų. Štai pastebėjusi, kad dukters užsienio kalbos įgūdžiai prastėja, moteris ją išsiuntusi į dviejų savaičių anglų kalbos stovyklą. Tai, Nijolės manymu, vaikui padės grįžti į mokyklinį ritmą.

„Kadangi anglų kalbos pamokų karantino metu visiškai nevyko ir mokėmės tik lietuvių, pasaulio pažinimo, matematikos, tai užsienio kalba buvo visiškai nustumta į šoną“, – nuogąstauja moteris.

Atlikėja juokiasi, kad tuo metu buvę taip sunku, kad užsienio kalbos teko mokytis iš lengviausiai pasiekiamų ir labai netradicinių kanalų.

„Tiek anglų kalbos ir beliko – žiūrėdavome angliškai funny animals vaizdo įrašus ir mokydavomės iš Minecraft. Tik tiek. Todėl labai džiaugiuosi pasirinkimu eiti į tą stovyklą, o mūsų pavyzdžiu pasekė ir klasiokų mamos“, – šypsosi N.Pareigytė.

LRT nuotr. /Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija
LRT nuotr. /Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija

Visgi dar visai neseniai ir pačiai atlikėjai teko pabuvoti mokytoja. Nelengvas tas mokytojo amplua, dabar sutinka Nijolė, nors ir kartu su dukra praleistas laikas buvo labai mielas ir brangus.

„Kai sėdėjome karantine, buvau be darbo namų aplinkoje ir neturėjau nieko, ką galėčiau veikti, tik instagramą, tad man buvo net smagu ją mokyti ir kartu leisti laiką, prisidėti prie ugdymo. Iš kitos pusės, aš nesu pedagogas, man sudėtinga ir perteikti, ir paaiškinti informaciją.

Būdavo, pasakoju ir aiškinu matematiką, o ji sėdi ir žiūri į mane tokiomis didelėmis akimis, – juokiasi N.Pareigytė. – Tada įkvėpdavau penkis kartus ir vėl bandydavau.“

Tuo metu nuo sudėtingo darbo atlikėją išgelbėjusi papildomai dirbti sutikusi mokytoja ir dabar N.Pareigytė džiaugiasi, kad jai pačiai nebetenka aiškinti mokslų 4-5 valandas per dieną.

„Tai būtų didelis iššūkis, kurio nenorėčiau. Norėčiau skirti kokias dvi valandas ir padėti su namų darbais“, – sako ji.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė, Rimvydas Rukaitis su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė, Rimvydas Rukaitis su dukra

Daugiau apie mokslus šią vasarą N.Pareigytė dar nemąsčiusi. Anot jos, dabar vaikams dar atostogų režimas, jie privalo pailsėti ir sugrįžti mokyklon šviežut šviežutėliai.

Visgi, pamąstydama apie prabėgusi etapą, moteris sako mananti, kad gal ir gražiai čia bus sužaidęs tas daug kam nemalonus karantino ir atskirties laikotarpis. Po jo N.Pareigytė pastebėjusi tai, jog tiek Patricija, tiek jos klasiokai pasiilgo ne tik vieni kitų, bet ir mokytojų.

„Praeitų mokslo metų gale organizavome išleistuves, kad vaikai susitiktų, tėvai aptartų praėjusius mokslo metus, karantino laikotarpį. Tai vaikai buvo taip pasiilgę mokytojos, kad bėgo pas ją. Taigi, ta jų meilė yra, todėl ir išleistuvės buvo labai smagios“, – šypsosi atlikėja.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Prieš Rugsėjo 1-ąją negalėdavo užmigti

Išsiaiškinus, kad Patricija į mokyklą bėgti nekantrauja, natūraliai gali kilti klausimas: o kaip būdavo su mama? Ar ji laukdavo, ar buvo stropi mokinė? Išgirdusi klausimą menų mokyklą baigusi N.Pareigytė skardžiai nusijuokia:

„Žinokite, bijodavau aš tos Rugsėjo 1-osios vien dėl to, kad man reikėdavo pristatyti kūrinį, kurį aš mokiausi be mokytojos. Tai buvo toks stresas... Kiekvieną vasarą ar, tiksliau, į jos pabaigą jau pradėdavau baimintis, nes kūrinį reikėdavo mokėti mintinai, natų niekas neleisdavo pasidėti. Bet ką – atsiskaitai ir vėl gerai.“

Be viso to, N.Pareigytei tekdavo ir ilgą sąrašą knygų perkrimsti, ir neapleisti grojimo technikos. „Vasara būdavo pilna užduočių“, – sako moteris ir pasidžiaugia, kad šiais laikais vaikams apkrovos gal kiek sumažėjusios.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nijolė Pareigytė-Rukaitienė aprodė įrengiamą būstą pajūryje: ramybės oazė, baseinas kieme ir garsios kaimynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius