Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė aprodė įrengiamą būstą pajūryje: ramybės oazė, baseinas kieme ir garsios kaimynės

Atlikėja ir renginių vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su vyru prieš kurį laiką priėmė sprendimą, kuris jų šeimos gyvenimą pavers dar gražesniu ir jaukesniu – įsigijo būstą pajūryje, Kunigiškėse. Vis dar įrengiamuose būsimuose namuose, kur grupės „69 danguje“ narė leis vasaras ir ne tik, apsilankė ir 15min. Nijolė aprodė apylinkes ir papasakojo, kaip atrodys jos gyvenimas išsvajotame bute visai šalia jūros, kurį jau dabar vadina rojumi žemėje.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir jos buto pajūryje vizualizacijos
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir jos buto pajūryje vizualizacijos / Juliaus Kalinsko / 15min ir Artas Design Studio nuotr.

Iš Klaipėdos kilusi, tačiau Kaune pastaruosius porą metų gyvenanti Nijolė jau kurį laiką galvojo, kad reikėtų prieglobsčio gamtoje. Tokio, kur būtų galima kokybiškai pailsėti.

„Iš pradžių ieškojau sodybos ant ežero kranto, bet paskui tėveliai mane atkalbėjo. Tėtis sakė: „aš tikrai nevažiuosiu ir žolės tau tenai, sodyboje, nepjausiu“, – prisiminusi priešistorę šypsojosi atlikėja.

Taip galutinai pribrendo mintis rinktis kitą, dar patrauklesnį variantą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Išsipildžiusi svajonė gyventi šalia jūros

Taigi, pirminius planus Nijolė pakeitė ir būsto galiausiai ėmė ieškoti prie jūros. Tiesa, ne tik dėl to, kad atlikėją ji visuomet traukė, bet dar ir dėl darbo aplinkybių – jau 16 metų, tai yra tiek, kiek metų yra „69 danguje“, ji su kitomis grupės merginomis vasaras leidžia pajūryje, sezono metu nuolatos čia koncertuoja.

„Dirbame tai Palangoje, tai Šventojoje, ir visą laiką buvome tokios kaip valkatėlės. Aišku, man gerai, kad tėveliai Klaipėdoje, bet pas juos irgi ne visada privažinėsi – norisi grįžti į savo namus, į savo vietą, kur galėtum ramiai pailsėti, atsigauti ir pasiruošti kitiems darbams. Pas tėvus gerai, bet ten reikia tai mamai žirnius nuravėti, tai tėtis, atėjęs rytais, vis žiūri, kada aš kelsiuosi“, – juokėsi N.Pareigytė-Rukaitienė.

Nijolė prasitarė, kad tėvai ne itin džiaugsmingai sutiko jos sprendimą pajūryje įsigyti būstą. Jie stebėjosi – o kam to reikia, jei gali apsistoti Klaipėdoje pas juos?

„Bet žinot, jie ir prie jūros, kaip dauguma klaipėdiečių, mane vaikystėje nuveždavo gal du kartus per metus, – šyptelėjo Nijolė. – O kiti kiek kilometrų mina, kad pamatytų, kad pabūtų. Man ji irgi visada būdavo labai svarbi, graži ne tik vasarą, bet ir žiemą su tais apledijusiais kraštais, rudenį dar kitokia, tad seniai svajojau apie galimybę bet kada prie jos nueiti. O tėvai, aišku, nesuprato – sako, „gi sėdi į mašiną ir nuvažiuoji“. Bet o kam sėsti į mašiną, kada gali pėstute?“

Ėmusi ieškoti savo kampelio prie jūros, Nijolė iš pradžių svarstė vienokį variantą, arčiau centro, vis dėlto galiausiai jo atsisakė, nes, kaip teigia, ten viskas buvo labai suspausta. Tačiau netrukus atkreipė dėmesį į projektą „Mano jūra“ Kunigiškėse. Jo savininkas – Nijolės pažįstamas, o tai padėjo priimant galutinį sprendimą.

„Kai apžiūrinėjau, iš pradžių čia dar nieko nebuvo, tik padėti pamatai. Vaizdo buvo nulis, net minus. Mes čia klampojome, galvojau, siaubas. Bet pažiūri vizualizacijas, pažįsti žmogų, ir pasitiki, žinai, kad tikrai neapgaus.

Dabar jau matau, kad čia tikrai gražu. Tokia mažoji Turkija, kaip mes vadiname. Man patiko, kad erdvu, kad šalia jūra, kad viską turime vienoje vietoje“, – apsidairiusi aplink nusišypsojo N.Pareigytė-Rukaitienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė įsileido į įrenginėjamą būstą pajūryje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė įsileido į įrenginėjamą būstą pajūryje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Kieme esantis baseinas – džiaugsmas dukrai

Sakydama, kad viskas vienoje vietoje, Nijolė turi omenyje ne tik jūrą, bet ir kvartale esančią laisvalaikio zoną, kurioje galės ir kepti picas, ir maudytis, pairkluoti. Mat čia yra krosnis, tvenkinys su valtimi, vaikų žaidimų aikštelė, šildomas baseinas.

„Patricija nekantrauja, jai norisi kuo greičiau įsikelti – sako, „mama, kada mes čia gyvensime“? Raminu, kad dar reikės truputį palaukti, bet jau nebedaug, – šyptelėjo Nijolė. – Su ja jau išbandėme baseiną. Pirmą kartą, kai nėrė, sakė negalinti patikėti, kad jį kieme turėsime, ir dar šildomą, kas iš viso labai faina, nes galima maudytis net vėsesniu oru.“

O ir iki jūros čia visai netoli – mažiau nei dešimt minučių pėsčiomis. Be to, namus supa gražus miškas. Tad Nijolė neslepia besidžiaugianti ir dėl to, kad jos dukra čia gyvens tokiomis sąlygomis.

„Anksčiau gyvenome Klaipėdoje, tai Patricija augo prie jūros, ji kiekvieną dieną kvėpavo jūros oru ir matau, kad auga žiauriai sveika, stipri mergaitė, todėl galvoju, kad tai irgi daro įtaką. Vis tik vaikai turi būti gamtoje, o čia dar ir jodo pilna. Mes gi norime visa ko geriausio dėl vaikų“, – 15min sakė atlikėja.

Apsižvalgykite:

Tame pačiame kvartale – „69 danguje“ kolegės

Tačiau tai – ne vieninteliai gyvenimo prie jūros privalumai. Pasirodo, įkvėptos Nijolės pavyzdžio, būstus šiame kvartale nusipirko ir kitos „69 danguje“ narės Ingrida Martinkėnaitė ir Karina Krysko. Norėjo ir Goda Alijeva, tačiau kadangi neseniai įsigijo kotedžą Kaune, susilaikė. Taigi, vasaras nuo šiol trys grupės merginos su savo šeimomis leis vienoje vietoje.

„Ir tas labai puiku, nes mes su grupe esame šeima, mūsų visų vaikai kone pametinukai, tai ir jiems bus smagu. Galėsime juos ir viena kitai palikti, jei reikės kur išvažiuoti. Ir dabar, jei reikia, pažiūrime viena kitos lialius. Tad iš tikrųjų labai džiaugiamės, kad čia sutūpėme. Bus tobulai“, – įsitikinusi N.Pareigytė-Rukaitienė.

O paklausta, ar kaimynams „69 danguje“ nerengs koncertų, Nijolė nusijuokė. Sako, jie įmanomi nebent ankstyvą vakarą, kadangi kitu atveju čia galioja griežta tvarka.

„Yra gana griežtos vidaus taisyklės dėl vaikų priežiūros, šiukšlinimo, inventoriaus naudojimo ir triukšmo. Tylos laikas tęsiasi nuo 22 iki 10 val., tai buvo pasakyta, kad jei kaimynai triukšmauja, kviečiam policiją. Aišku, norisi kartais ir linksmybių, bet tada reikia užsidaryti ir tyliau klausyti tos muzikos. Tikiuosi, problemų nebus ir į mentūrą neišveš“, – šmaikštavo atlikėja.

Žinoma, nuo tų pačių kaimynų neretai priklauso ir gyvenimo sąlygos. Nijolė atskleidė, kad į gretimą būstą iš pradžių turėjo įsikelti dar viena žinoma atlikėja, tačiau dabar nežino, kas jame gyvens.

„Namą šalia manęs svarstė pirkti Natalija Bunkė, tai labai džiaugiausi – galvojau, kaip faina tokia kaimynė. Ji kepina, grilina, tokia ūkiška, tikėjausi, gėlių man prisodins. Bet vėliau persigalvojo ir šiuo metu tas namas dar laisvas, tai labai tikiuosi, kad ateisit geri kaimynai. Jaunesnių norėtumėm, iki kokių 35–40 metų, bet ir ne per jaunų“, – šmaikštaudama į būsimus kaimynus kreipėsi Nijolė. Bet kartu pridūrė, kad kur gyveno, ten sutarė su visais: „Man atrodo, kad kaip tu – taip ir su tavim.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Išsirinko ekonomiškesnį variantą

Turbūt daugumai kyla klausimas, kiek pinigų reikia pakloti norint gyventi tokioje vietoje. Pasak Nijolės, kainos labai skirtingos – viskas priklauso nuo to, kokį būstą perki. O jų yra visokiausių – ir privačių vienaaukščių ar dviaukščių namų, ir kotedžų, ir butų.

Pavyzdžiui, Nijolės išsirinktas būstas – nedidelis, pirmame aukšte esantis dviejų kambarių, 43 kvadratų butas. Tačiau ji patikino, kad kitokio jai ir nereikėjo.

„Siūlė didesnį, bet kuo didesnis, tuo brangesnis, o šokti aukščiau bambos nenorėjau, išsirinkau pagal galimybes. Bet labai norėjau pirmo aukšto, kad būtų žolytė, pievelė, ant kurios galima išeiti atsikėlus basom kojom. Vaikas išeina ir tu jį matai, kaip žaidžia lauke. Be to, priekyje yra nemažai žemės, galvoju, labai šaunu, kad bus galima gėlytes auginti“, – jau dabar apie tai svajoja N.Pareigytė-Rukaitienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė įsileido į įrenginėjamą būstą pajūryje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė įsileido į įrenginėjamą būstą pajūryje

Interjere dominuos jūrą ir dangų primenanti spalva

Tiesa, nors butas jau buvo siūlomas su visa apdaila, N.Pareigytė-Rukaitienė to atsisakė ir viską darys savaip, su interjero dizainerio, studijos „Artas Design Studio“ vadovo Artūro Akstino pagalba.

„Kai pasklido kalbos, kad nusipirkau čia būstą, sulaukiau pasiūlymo padėti įrengti namučius iš šio jauno, talentingo vyruko. Aišku, turiu pažįstamų, kurie man prieš tai padėjo kelis objektus įrengti, buvau įpratusi dizainerį pasirinkti per rekomendacijas, tai taip nepatikliai iš pradžių žiūrėjau. Bet kai pradėjome bendrauti ir jis atsiuntė man visas vizualizacijas, supratau, kad čia iš tikrųjų kažkas nerealaus. Tai kūrybingas žmogus, kuris man padės išpildyti svajonę šalia jūros turėti labai gražų butą“, – gerų žodžių Artūrui negailėjo Nijolė.

Kalbėdama apie tai, kaip atrodys šis jos būstas, N.Pareigytė-Rukaitienė patikino vos tik ėmusis dėlioti viziją jau žinojusi, kokios spalvos interjere vyraus.

„Kadangi tai butas prie jūros, norėjosi mėlyno atspalvio. Tiesa, pradžiai labai norėjau žalio, nes man gražu gamta, miškai, pušys aplinkui, bet kai susidėliojo visuma, supratau, kad mėlyna bus dominuojanti spalva. Taip pat pasirinkau tokius atspalvius kaip baltas, pilkas, auksinis. Svarbiausia man, kad būtų gražu, kokybiška ir viskas derėtų tarpusavyje.

Ir, žinoma, žiūrėjome, kad nebūtų labai brangu, o būtų viduriukas, tolygus išlaidų ir kokybės santykis, ir nereikėtų paskui man dieną naktį dirbti, kad įsirengčiau ir skolas grąžinčiau“, – juokėsi N.Pareigytė-Rukaitienė, kuriai įsigyti būstą pajūryje padėjo įprotis pernelyg neišlaidauti ir taupyti uždirbtus pinigus.

Pamatykite, kaip atrodys įrengtas Nijolės Pareigytės-Rukaitienės butas:

Tikisi, kad kalakutą per Kalėdas keps jau naujuose namuose

Nors N.Pareigytė-Rukaitienė būstą pajūryje nusipirko dar 2019-aisiais, į jį įsikelti planuoja tik 2020-ųjų pabaigoje. Priešingai nei kitos grupės merginos.

„Jos norėjo šią vasarą, tad Ingrida jau nuo vasaros pradžios ten. Dar su dėžėm, bet turi mažą vaiką, tai jiems gerai čia. Sakė, kai tiktai pagerėja oras, visi masiškai su lagaminais, kas su kokiais puodais atvyksta, nes nori išnaudoti tą laiką, juo labiau kad dabar nelabai kur galima išvažiuoti. O aš dar sutikau palaukti, nes vis dėlto turiu ir tėvus Klaipėdoje, kurie visada laukia išskėstomis rankomis“, – juokėsi atlikėja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Šiuo metu Nijolės buto įrengimas yra antrame etape. Ji jau turi išsirinkusi plyteles, grindis, ištinkuotos sienos, bus įrengtas oras-vanduo šildymas. Moteris tikisi, kad Kalėdas galės švęsti jau namuose prie jūros.

„Aišku, jei dirbti nereikės, nes dažniausiai tenka. Bet tada antrą dieną galėsime čia kalakutą kepti. Bus šilta, pasidarysime tokią nuotolinę šildymo sistemą, kad kol važiuosime iš namų Kaune, čia prišiltų. Žodžiu, lafa, rojus žemėje“, – artėjančiomis permainomis be galo džiaugiasi N.Pareigytė-Rukaitienė.

Nijolė jau susipažino ir su kai kuriais vietiniais gyventojais. Pasak jos, kvartale nutarė įsikurti žmonės iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, taip pat ir iš jos gimtosios Klaipėdos.

„Ir, aišku, dauguma su šeimom, tai tokia faina publika. Juk svarbu, kas tavo kieme vaikšto. Džiugu, kad yra bendruomenė, kad nesi vienas kur miške, tai jaukiau. Kiek žinau, šiame projekte beliko keli laisvi butai, bet girdėjau, kad greitai bus pradėta įrenginėti „Mano jūra 2“. Kas norės, galės irgi tokiame pačiame rojuje įsikurti“, – neatidėlioti savo svajonių paragino N.Pareigytė-Rukaitienė.

Gyvenimo permainų atlikėja laukia su maloniu jauduliu.

„Dabar bent jau būsiu tikra, kad nereikės paryčiais važinėti iš Klaipėdos į Kauną, kad turėsiu savo vietelę, kur galėsiu ramiai pailsėti. Nes kai pradėjau vesti renginius ir atsirado daugiau darbo, o ir amžius jau toks, kad jaučiuosi jau tokia vyresnė, atėjo laikas, kada žiauriai norisi gamtos ir kokybiško poilsio. Be to, turiu šeimą, su kuria norisi praleisti laiko, tad manau, kad mūsų laukia labai smagūs vakarai, smagios vasaros ir ne tik, nes planuoju čia ir žiemą atvažiuoti“, – patikino Nijolė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nijolė Pareigytė su vyru Rimvydu atšventė 7-ąsias vestuvių metines: „Šį princą man išbūrė iš tirščių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius