Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Burlinskaitės pirmi kartai Egipte: nardė Raudonojoje jūroje, plaukė Nilu ir atšventė 34-ąjį gimtadienį

Sakoma, esi jaunas tol, kol dar lieka pirmų kartų, o jų šią žiemą kupinas sporto trenerės Indrės Burlinskaitės gyvenimas. Savo 34-ąjį gimtadienį ji pirmą kartą atšventė Egipte. Nors čia prieš bene dešimt metų ji lankėsi su mama, šį kartą lietuvių jau seniai pamėgtą atostogų kryptį žinoma moteris pamatė kitomis akimis. Čia pirmą kartą kartu su sužadėtiniu teko plaukti Nilo upe bei nardant išvysti povandeninį Raudonosios jūros pasaulį.
Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta
Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta / Asmeninio albumo nuotr.

Šį laikotarpį galima pavadinti tikru kelionių bumu. Tą byloja ir socialiniai tinklai, kuriuose mirga žinomų žmonių nuotraukos su vaizdais iš Dubajaus ir Maldyvų. Tačiau Indrė kartu su Liudu nusprendė nesivaikyti mados. Jiedu pasirinko visai kitą atostogų kryptį – Egiptą. Tokiu sprendimu pora sako nė kiek nesigailinti.

„Egipte yra viskas, ko reikia, ypač šiuo, žiemos, metu. Oras čia nuostabus – galima degintis kiekvieną dieną bent jau iki popietės, vėliau, į vakarą, jis atvėsta“, – paklausta, kodėl keliavo į Egiptą, sakė I.Burlinskaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta

Indrė Egipte lankosi jau ne pirmą kartą. Prieš 10 metų ji buvo čia atvykusi kartu su savo mama. Tiesa, tą kartą jų kelionė buvo tik poilsinė. Šią žiemą, keliaudama su sužadėtiniu, sporto trenerė norėjo pamatyti visą šios Šiaurės Afrikos valstybės grožį. Todėl vienas iš kriterijų, kuriuo pora vadovavosi besirinkdama atostogų kryptį, buvo architektūra. Anot Indrės, norėjosi ne tik pasidžiaugti saulės spinduliais, kurių šiuo metu Lietuvoje itin nedaug, bet ir aplankyti istorinį paveldą.

„Aplankėme Hačepsutos laidojimo šventyklą, „Mirusiųjų miestą“, faraonų kapus, buvome viename įspūdingiausių istorinių Egipto miestų – Luksore, plaukėme Nilu, grožėjomės Raudonąja jūra. Labai didelį įspūdį paliko povandeninis jos pasaulis. Nardžiau pirmą kartą gyvenime, tas vaizdas mane užbūrė. Įspūdžių labai daug, norėtumėme vieną dieną ir vėl sugrįžti į Egiptą“, – pasakodama šypsojosi Indrė, kurios planuose dar yra ir pasivažinėjimas su keturračiais dykumoje.

Skaitytojams, planuojantiems apsilankyti Egipte, Indrė, jei tik leidžia galimybės, pataria šalyje pasilikti ilgesniam nei 7 dienų laikotarpiui. Taip pat sporto trenerė siūlo nuvykti bent į vieną ekskursinę kelionę ir kiek nuramina, kai kalba pasisuka apie koronavirusą.

„Prieš vykdami atostogauti turėjome gauti neigiamus koronaviruso testus Lietuvoje. Juos galima pasidaryti ir atvykus į Egiptą. Kai atvyksti į viešbutį, jame turistams leidžiama būti be kaukių, kita vertus, jas dėvi visi darbuotojai. Turistų šiuo metu nėra daug, todėl galima išlaikyti saugų atstumą“, – 15min sakė I.Burlinskaitė ir pridūrė, kad išvykus už viešbučio ribų, kaukės yra privalomos visiems žmonėms.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė

Vienintelis dalykas, pasikeitęs koronaviruso metu, – viešbučiuose nebėra švediškų stalų. Visą maistą, kurio pageidauja turistai, suruošia ir išdalina viešbučio darbuotojai.

„Nėra taip, kad prisidedi pilnas lėkštes maisto. Dabar viską patiekia personalas. Iš vienos pusės, man tai patinka, nes nėra išmetama tiek daug maisto, žmonės valgo su saiku. Man asmeniškai tikrai netrūksta švediškų stalų“, – sakė Indrė.

Vykdami į Egiptą tiek Indrė, tiek Liudas girdėjo daug įvairių nuomonių apie šią šalį, tačiau patys dalindamiesi savo patirtimi gali pasakyti, kad atostogos pranoko visus lūkesčius.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė

„Gyvename labai tvarkingame, puikiame viešbutyje, kuriame yra šaunūs darbuotojai, skanus maistas, fantastiškas oras. Girdėjome, kad šiuo metu Egipte šalta, bet nieko panašaus, oras yra fantastiškas. Didelį įspūdį paliko ir mūsų atostogas labai papuošė Egipto vaizdai, architektūra. Sunku perteikti nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, visa tai reikia pamatyti gyvai“, – sako Hurgadoje šiuo metu besiilsinti I.Burlinskaitė.

Nors šuo metu daug kas susidūrė su finansiniais sunkumais, kai kurie žmonės teigė, kad reikėjo nemenkai susiveržti diržus, Indrė paatvirauja, kad ir ji su sužadėtiniu prieš vykdami į Egiptą viską gerai paskaičiavo ir susidėliojo planus.

„Moterys dabar daugiau laiko praleidžia namuose, daugiau laiko skiria sau, nori susiimti su mityba. Asmeniškai aš dėl finansų šiuo metu labai skųstis negalėčiau, nes mano veikla 100 proc. nenutrūko, moterims sudarau mitybos ir sporto planus, rengiu programas nuotoliniu būdu. Instagrame keliu daug sporto pratimų, kad merginos neliūdėtų, tikrai jaučiu susidomėjimą“, – pasakojo Indrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius