-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Anusauskienė apie skyrybas po 25 metų santuokos: „Neklausiau vyro nuomonės“

Prieš 8-erius metus su vyru Ričardu ketvirtį amžiaus trukusią santuoką nutraukusi fotomenininkė Jurga Anusauskienė niekada neslėpė, kad pramogų pasaulį nustebinusios skyrybos įvyko jos iniciatyva. 51-erių moteris dar kurį laiką bandė išsaugoti santykius, tačiau galiausiai priėmė sunkų sprendimą, kuris nemaloniai nustebino vyrą. „Aš neklausiau jo nuomonės“, – laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ sakė J.Anusauskienė.

Pastaruoju metu J.Anusauskienė nemažai eksperimentavo su savo išvaizda taip sukeldama aplinkiniams klausimų, ar tik nebando patraukti kokio vyro dėmesio. Vis dėlto pati moteris tikina, kad dvi savaitės, skirtos vien jos grožiui, buvo tik sutapimas.

„Esu vizualė, estetė, todėl man svarbu, kaip atrodau. Taip atsitiko, kad turėjau procedūrų, iš kurių susidarė įspūdis, jog imuosi kardinalių pokyčių. Taip, šukuoseną pakeičiau nemenkai, tačiau yra posakis – kai moteris nori keistis, ji pradeda nuo plaukų. Galbūt tai buvo vidiniai procesai, kurie mane įkvėpė“, – svarsto fotomenininkė.

J.Anusauskienės manymu, meilės negalima surasti ieškant specialiai. Tačiau šio ypatingo jausmo reikia kiekvienam žmogui, todėl ji pati po skyrybų ne kartą bandė kurti naujus santykius.

„Žmonių santykius reikia matuotis kaip drabužį. Kai ateini į parduotuvę ir pamatai gražų daiktą, nepuoli iš karto pirkti – pirmiausia apsivelki ir žiūri, ar jis tavo. Tokių bandymų matuotis santykius tikrai turėjau“, – neslepia Jurga.

25-erius metus pragyvenusi kartu su buvusiu vyru Ričardu, J.Anusauskienė sako tik po skyrybų supratusi, kad nežino, kas yra vyrai. Užaugusi be tėčio ir neturėdama brolių, ji nuo nulio mokėsi bendravimo su jais.

„Prasidėjo edukacinis laikotarpis, tačiau šiame etape aš žinau, ko noriu. Tai jau yra daug, – įsitikinusi fotomenininkė. – Kartą vienas bičiulis paklausė, koks vyras man patiktų. Kai išvardinau savybes, jis pasakė, kad tokie žmonės neegzistuoja. Neturiu vienos formulės, man svarbu, jog su žmogumi jausčiausi komfortabiliai.“

Kalbėdama apie santykius su vyrais, Jurga tikina, kad vyrai, su kuriais ji bendravo, nedarė didelių klaidų, tačiau viskas vienu metu yra ir paprasta, ir sudėtinga.

„Žmonės arba tinka, arba ne. Pasitikrinti gali tik kurdamas santykius ir aš to visiškai nebijau. Neturiu nuoskaudų, kad sakyčiau, jog man santykių daugiau nereikia“, – sako J.Anusauskienė.

Jurga ne kartą iš aplinkinių girdėjo, kad yra stipri moteris, o tai gali gąsdinti kitus vyrus. Vis dėlto pati moteris tam paprieštarauja.

„Didžiausias komfortas yra būti šalia stipraus vyro ir pasijausti silpna. Aš esu stipri, nes neturiu alternatyvų būti kitokia – man reikia išgyventi, o tai nėra paprasta“, – tikina J.Anusauskienė.

Prieš 8-erius metus su vyru išsiskyrusi Jurga niekada neslėpė, kad toks žingsnis buvo jos sprendimas. Kai jis tapo žinomas, moteris niekam nedalijo komentarų, garsiai nesiguodė ir neverkė.

„Aš išėmiau save iš apyvartos, bet tokiu būdu pelniau žmonių pagarbą, nes nesidrabsčiau purvais, nekaltinau. Manau, tokioje situacijoje kiekvienas žmogus turi ką pasakyti, bet aš nusprendžiau to nedaryti“, – pasakoja J.Anusauskienė.

Vis dėlto buvęs Jurgos vyras yra viešai užsiminęs, jog žinia apie skyrybas jam buvo skaudi ir netikėta, kadangi J.Anusauskienė vieną dieną tiesiog atsistojo ir išėjo.

„Mano manymu, padariau daug, kad išsaugočiau santykius. Tai nebuvo spontaniškas sprendimas ir man jį priimti buvo labai sunku. Bet kai priėmiau, atėjau ir pasakiau vyrui, kaip viskas bus. Aš neklausiau jo nuomonės, todėl jam turbūt buvo netikėta“, – teigia fotomenininkė.

Nusprendusi skirtis, Jurga išėjo į niekur, tačiau tokį savo sprendimą laiko garbingu Ričardo atžvilgiu.

„Daug žmonių kartu būna ne todėl, kad jiems gerai, o dėl to, jog nėra taip blogai. Aš nesijaučiau laiminga, nes nebuvo meilės, o ją jausti noriu“, – sako J.Anusauskienė.

Visą pokalbį su J.Anusauskiene žiūrėkite įraše:

VIDEO: Jurga Anusauskienė: Po skyrybų mano gyvenime buvo bandymų „matuotis“ naujus santykius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius