-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu, K.Meschino ir R.Doveika išskrido į Etiopiją: su UNICEF gelbės badaujančius vaikus

Ankstų sekmadienio rytą kunigas Ričardas Doveika, talentingoji atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išskrido į Etiopijos sostinę Adis Abebą. Būtent ten startuoja UNICEF rengiama gerumo misija, kovojanti už nuo bado kenčiančių vaikų ateitį.
Jazzu, Ričardas Doveika, Karolina Meschino
Jazzu, Ričardas Doveika, Karolina Meschino / QUIZZ nuotr.

Devynias dienas Etiopijoje truksiančios UNICEF misijos ambasadorių tikslas – nuvykus ten, kur nedrįsta kiti, kur skubios pagalbos reikia iš bado mirštantiems 350 tūkst. vaikų, o vienas iš šešių vaikų miršta taip ir nesulaukęs savo penktojo gimtadienio, įkvėpti kiekvieną Lietuvos pilietį išgelbėti vaiko gyvenimą tampant nuolatiniu UNICEF rėmėju.

Penktą ryto ilgam skrydžiui besiruošiančių misijos dalyvių snaudulį išvaikė trumpa, specialiai jiems paruošta viktorina, linksmai patikrinusi jų žinias apie Etiopiją ir vienas kitą. Kaip reikiant atsibudę ir jau spėję surimtėti dalyviai pasakojo, kaip sekėsi ruoštis kelionei, aptarinėjo misijos planus ir atskleidė, kaip jaučiasi laukdami artėjančių iššūkių.

QUIZZ nuotr./UNICEF skrenda į Etiopiją
QUIZZ nuotr./UNICEF skrenda į Etiopiją

Pirmą kartą į UNICEF misiją vykstančią Karoliną Meschino nuo pirmų kelionės minučių lydi netikėtumai ir aplinkinių dėmesys. Lėktuve jai miegoti neleido aukštas, vokiečių kilmės stiuardas, Frankfurto oro uoste Karoliną vienintelę iš visos komandos sustabdė žavūs pasų kontrolės darbuotojai, o greitus pusryčius atimti kėsinosi griežtas restorano padavėjas.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, neatsigindama gerbėjų, visą kelią iki Frankfurto tryško juoku ir meile, vis kartodama, kad ši UNICEF misija – ne apie ją, o apie Etiopijos vaikus, kuriems skubiai reikia visų mūsų pagalbos: „Jeigu jūs aukosite, bus pakeisti vaikų likimai, bus išgelbėtos jų gyvybės. Tai ir darykite“, – nedelsti ragino į antrą UNICEF misiją keliaujanti J.Arlauskaitė-Jazzu.

Tuo tarpu kunigas Ričardas Doveika, jau suskubęs tapti nuolatiniu UNICEF rėmėju, spinduliavo išmintimi, kuria jam jau tenka dalintis su misijos dalyviais. Pirmos rimtos diskusijos apie meilę artimui, dalinimosi svarbą prasidėjo lėktuvui dar nepakilus.

Žiūrėkite video:

VIDEO: 25-osios UNICEF ambasadoriai išskrido į Etiopiją

Išvykstantiems jubiliejinės misijos dalyviams sėkmės linkėjo UNICEF geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė, dalyvavusi net šešiose UNICEF Lietuva misijose ir tapusi pirmuoju garsiu žmogumi, prisidėjusiu prie pasaulinės UNICEF misijos sklaidos Lietuvoje.

„Man atrodo labai svarbu, kad prie šios misijos prisideda dvi jaunosios kartos atstovės – J.Arlauskaitė-Jazzu ir Karolina Meschino. Tikiu, kad joms pavyks atkreipti jaunų žmonių dėmesį į tai, kaip sudėtingai gyvena pasaulis. Linkiu, kad šių dviejų populiarių, gerbiamų ir mylimų jaunimo dievaičių dėka jauni žmonės išgirstų ne tik artimo meilės, bet ir pilietiškumo pamoką, kad žvelgdami į tolimą Afrikos šalį, jie daugiau galvotų apie savo šalį bei apie tai, kad negalima vien tik imti, kad ateina laikas, kai tu privalai duoti“, – linkėjimais dalijosi V.Kochanskytė.

Žiūrėkite galeriją:

Jai pritarė ir įtakos rinkodaros agentūros „fomo“ vadovas Audrius Minsevičius. „Mes skatiname žinomus žmones atiduoti duoklę visuomenei dalyvavimu gerose iniciatyvose, o ir patys mielai įsitraukiame į socialinius projektus. Todėl sulaukę UNICEF komandos kvietimo prisidėti, žinojome, kad negalime atsisakyti. Linkiu misijos dalyviams skleisti misijos žinią ir projektui pasibaigus,“ – linkėjo A.Minsevičius.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Didžiausia ir sėkmingiausia pasaulio vaikų organizacija UNICEF Lietuvoje buvo įkurta 1993 m. vasario 16 d., suteikiant pagalbą Lietuvos ir pasaulio vaikams.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir yra finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis. Tapkite nuolatiniu UNICEF rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Tik 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) gali išgelbėti vaiko gyvybę.

Apie UNICEF misijas

UNICEF Lietuva misijos jau vyko į Kambodžą, Siera Leonę, Tanzaniją, Haitį, Mozambiką, Svazilandą ir Malavį. Jose dalyvavo tokie žinomi žmonės kaip dainininkai Marijus Mikutavičius, Merūnas Vitulskis, Donatas Montvydas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu, aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, olimpiniai vice-čempionai kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir boksininkas Evaldas Petrauskas, žurnalistė, TV laidų vedėja Beata Nicholson, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, žurnalistas Vytaras Radzevičius, kunigas Ričardas Doveika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius