-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kėdainiuose – ryškiaspalviais rakteliais sužibusi Kalėdų eglė

Už lango vis labiau bąlant medžių šakoms, Kėdainių rajono savivaldybė ir Kėdainių kultūros centras nuo gruodžio 9 dienos, miesto gyventojus ir svečius kviečia pasinerti į šventinių renginių laikotarpį. Mieste Kalėdų dvasią galės pajausti tiek patys mažiausi, tiek vyresnio amžiaus kėdainiečiai ir miesto svečiai.
Kalėdos Kėdainiuose
Kalėdos Kėdainiuose / Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

Eglutę įžiebė pagal teatralizuotą B.Ferrero pasaką

Gruodžio 9d. kėdainiečiai pakviesti į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę. Nuo 11 iki 19val. miestelėnai turėjo progą savo gomurius palepinti kalėdinėje skonių ir amatų mugėje, o nuo 18val. visų laukė teatralizuota pasaka „Stebuklingi raktai“, sukurta pagal. B.Ferrero pasakos motyvus. Įspūdingą reginį žiūrovams kūrė Akademijos kultūros centro šiuolaikinio šokio grupė „PerforMDance“, klasikinio šokio grupė „Arabesque“, vokalistės Vakarė Urbaitė ir Danielė Paužaitė bei „Studija 1212“. Eglutės įžiebimo vakarą vainikavo atlikėjo Jurgio Brūzgos koncertas.

Pagrindinė eglė Kėdainiuose šįkart papuošta rakteliais, kuriais atrakinami patys šilčiausi žmonių širdyse slypintys jausmai: gėris, ramybė, džiaugsmas, nuoširdumas, pagarba, pakantumas, svajonės.

Kėdainių rajono savivaldybės nuotr./Kėdainių Kalėdų eglė
Kėdainių rajono savivaldybės nuotr./Kėdainių Kalėdų eglė

Mažųjų džiaugsmui – Kalėdų traukinukas ir apsilankymai Kalėdų senelio rezidencijoje

Gruodžio 10–11d. nuo 15 iki 20val., mažųjų švenčių dalyvių laukia pasivažinėjimai Kalėdų traukinuku Kėdainių senamiesčio gatvėmis. Traukinukas mažuosius keliautojus veš maršrutu Didžiosios Rinkos a.–Didžioji g.–Didžiosios Rinkos a. Kelionė traukinuku – NEMOKAMA. Tačiau tai ne vienintelė džiugi žinia mažiesiems ir jų tėveliams. Gruodžio 10–11 d. ir 16–18d., nuo 16 iki 19val., M. Daukšos viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje jauniausių žiemos entuziastų savo rezidencijoje lauks Kalėdų senelis! Čia kiekvienas turės progą išsakyti savo slapčiausius norus bei svajones ar padeklamuoti seneliui išmoktą eilėraštį!

Šventinį laikotarpį užbaigs kalėdiniu koncertu

Praūžus šventėms ir šiek tiek atsipūtus nuo šventinio šurmulio, Kėdainių kultūros centras ir Kėdainių miesto savivaldybė kvies visus kėdainiečius ramiai ir šiltai palydėti prabėgusias šventes. Gruodžio 30d. 18.30val., Kėdainių Šv.Juozapo bažnyčioje miesto gyventojų lauks Kėdainių kultūros centro kamerinio choro „Ave Musica“ kalėdinis koncertas.

Ką aplankyti mieste?

Kalėdinę nuotaiką miestiečiams kurs ne tik šventiniai renginiai mieste, bet ir specialios dekoracijos bei instaliacijos. Tiems, kurie mėgsta pasivaikščiojimus ir gryną orą, vertėtų užsukti į Kėdainių miesto parką, kuriame gruodžio 24–27d., nuo 16 iki 24 valandos bus galima išvysti šviesų instaliaciją „Spalvų šokis“, na o besilankantiems Kėdainių senamiestyje, šventės organizatoriai siūlo aplankyti ne tik miesto žaliaskarę, bet ir Kalėdų prakartėlę, kurią bus galima rasti miesto rotušės kiemelyje iki pat sausio 6d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius