Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokie margučiai puoš žinomų moterų Velykų stalą? Dalijasi patarimais ir receptais

Artėjant Velykoms, bene didžiausiu galvos skausmu tampa klausimas, kaip marginti kiaušinius ir savo kūrybiškumu nustebinti giminaičius. Kad būtų lengviau, savo margučių dažymo būdais dalijasi ryškios šalies moterys – laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, dailininkė Nomeda Marčėnaitė ir dizainerė Viktorija Jakučinskaitė.
Viktorija Jakučinskaitė, Nomeda Marčėnaitė, Rūta Mikelkevičiūtė
Viktorija Jakučinskaitė, Nomeda Marčėnaitė, Rūta Mikelkevičiūtė / Asmeninio archyvo, 15min nuotr.

Per Velykas vis sulaukiame Rūtos Mikelkevičiūtės įrašų su įspūdingo grožio kiaušiniais. Ji pripažįsta, kad neįsivaizduoja šios šventės be margučių. Rūtos šeima augina antis, o tie, kas jas augina, žino, kad jų kiaušiniai yra labai stiprūs. Todėl, jeigu reikia daužyti kiaušinius per kiaušinių mūšį, Mikelkevičiai laimi. Juk nudažius nesimato, kieno tai kiaušinis.

Pašnekovė pasakojo, kad šeimoje taip pat turi tradicijų. Visų pirma, visada puošia velykinį medį, ir, be abejo, organizuoja kiaušinių mūšį. Jo metu renkama višta karalienė ir gaidys karalius.

„Aš visada būnu ta višta, nes man labai sekasi“, – juokėsi portalui 15min prisipažino Rūta.

Anksčiau jos močiutė dažydavo nuo 60-ies kiaušinių. Pasakodavo, kad šventėje net apie šimtas būdavo, kai visi savus susiveždavo. Tada eidavo tų kiaušinių ridenti.

„Mes iki šiol juos ridenam. Dalyvauja visi – vaikai, tėvai, seneliai. Čia toks privalomas dalykas.

Aš dažau apie 30-40-imt. Dar dažo ir mano mama bei uošvė, kurios atsiveža į šventę. Tai visumoje jų būna tikrai daugiau“, – sakė R.Mikelkevičiūtė.

Gražiausias būdas, kuris visada pasiteisina Rūtai, yra dažymas raudonu kopūstu. Tačiau ji atskleidė, kad ne ką prasčiau pavyksta ir su raudonu vynu, ciberžole, kinrože, burokais ar svogūnų lukštais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius