Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kulinarinį VMG vadovėlį gavusi Vaida Grikšaitė džiaugiasi – gamins visi trys šeimos vyrai

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje VMG pristatė pirmąjį Lietuvoje kulinarinį vadovėlį, parengtą kartu su LR Švietimo ir mokslo ministerija. „VMG mokykla. Kulinarinis vadovėlis“ – knyga, padėsianti mokiniams į maisto kultūrą pažvelgti nauju kampu.
Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su vyru Deividu ir sūnumis
VMG kulinarinio vadovėlio pristatymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Į VDA Dizaino inovacijų centre vykusį renginį atvyko ir žinomų šeimų, panorusių pamatyti bei pavartyti naująjį vadovėlį: renginyje su sūnumis apsilankė Asta Stašaitytė-Masalskienė, dainininkė Atlanta su dukra Saule, dizaineris Robertas Kalinkinas su sūnumi, modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su vyru Deividu ir sūnumis.

Žmonės.lt kalbinta Vaida pasakojo, kad virtuvėje sukasi visada, kai tik turi laisvo laiko. „Su šeima pirmenybę teikiame sveikam maistui ir ypač – gamintam namuose. Nuėjus į kokį nors restoraną berniukams ne maistas būna galvoje – jie ten suranda kitokios veiklos“, – juokėsi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Moteris pasakojo, kad šeimoje turi savo gražią „skanėsto tradiciją“: vyras Deividas su sūnumis mėgsta gaminti naminę karamelę.

„Jie vis prašo, kad tėtis padarytų to skanėsto – keptuvėje maišo grietinę su  cukrumi, kol išeina toks naminis saldumynas. Vaikai labai jį mėgsta ir pats gaminimo procesas visiems smagus“, – šypsojosi Vaida.

Moteris pasakojo, kad trimetis Rojus maistui labai išrankus – į naujus patiekalus žiūri įtariai ir net ne viską imasi ragauti, kas jam patiekiama ant stalo. „Rojus kaip tikras gurmanas – bet ko nevalgo. Jeigu pusdienį kažką gaminu, tai dar nereiškia, kad jam patiks ir jis valgys“, – pasakojo pašnekovė.

Šešiametis Deividas – taip pat išrankus maistui, tiesa, gal kiek mažiau už jaunėlį brolį. V.Grikšaitė-Česnauskienė džiaugėsi, kad nors jos šeimoje dominuoja vyrai – virtuvėje ji dažnai sulaukia pagalbos ruošiant maistą.

„Berniukai viskuo domisi, iš virtuvės jų tikrai nevarau“, – patikino ji.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./VMG kulinarinio vadovėlio pristatymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su  sūnumi

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius