Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelly Paltinienė atgulė amžino poilsio: Menininkų kalnelyje – paskutinė duoklė legendai

Antradienio popietę į paskutinę kelionę pagaliau išlydėta vasarį mirusi estrados legenda Nelly Paltinienė. Amžino poilsio ji atgulė Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje. Į laidotuves susirinko didelis būrys ją pažinojusių ar tiesiog vertinusių dainininkės talentą.
Judita Leitaitė, Liveta ir Petras Kazlauskai, Edmundas Kučinskas
Judita Leitaitė, Liveta ir Petras Kazlauskai, Edmundas Kučinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

N.Paltinienė amžino poilsio atgulė Antakalnio kapinėse esančiame Menininkų kalnelyje. Antradienį 12 val. už ją buvo aukojamos Šv. Mišios, po kurių urna su atlikėjos pelenais ir buvo išnešta iš Vilniaus Bernardinų bažnyčios.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atsisveikinta su Nelly Paltiniene: tarti „sudie“ rinkosi draugai, sutuoktinis Arvydas skyrė jautrius žodžius

Į legendinės dainininkės laidotuves Antakalnio kapinėse susirinko gausus būrys jos gerbėjų, šeimos narių, draugų, bendražygių. Išlydėti N.Paltinienės į paskutinę kelionę atvyko Vidas Mačiulis, Judita Leitaitė, Edmundas Kučinskas, Liveta ir Petras Kazlauskai ir kiti.

Laidotuvių akimirkos – galerijoje:

Jie reiškė užuojautą iš Vokietijos praeitą savaitę dėl žmonos laidotuvių atvykusiam Arvydui Paltinui, kitiems artimiesiems.

Dar prieš laidotuves kalbintas A.Paltinas neslėpė, kad iki šiol išgyvena didelį skausmą dėl mylimos žmonos netekties. „Čia net kalbos nėra. Jauniems gal sunkiau įsivaizduoti, bet mums, kurie esame jau kelio pabaigoje, skausmas yra didelis“, – 15min sakė jis.

Paklaustas, kokią Nelly prisimins, vyras atsakė, kad ji jam atmintyje išliks nuolatos besišypsanti. Jis pasakojo net ją tokią sapnavęs.

„Sapne ji plytų, mūrų patvory iš tolo mojavo ir šypsojosi. Tas vaizdas man išlikęs“, – kalbėjo Arvydas.

Bernardinų bažnyčioje vykusio atsisveikinimo akimirkos:

Atsisveikinimo nepraleido ir artimas Nelly šeimos bičiulis, kunigas Arūnas Peškaitis. Arūnas su Nelly šiltai bendravo bene iki pat lemtingos dienos. Paskutinį kartą telefonu jiedu kalbėjosi likus trims dienoms iki N.Paltinienės mirties. Tuomet dainininkė teigė Arūnui turinti ką pasakyti, tačiau jau nebeturėjo jėgų, tad pažadėjo vėliau paskambinti pati. Vis dėlto tai buvo paskutinis jų pokalbis.

VIDEO: Kunigas prisiminė paskutinį pokalbį su Nelly Paltiniene: tai buvo atsisveikinimas

15min primena, kad Nelly Paltinienė mirė vasario 29 dieną, būdama 91-erių.

Naujienų portalui šį faktą patvirtino šeimos draugas, kunigas Arūnas Peškaitis. N.Paltinienė mirė savo namuose Manheime, Vokietijoje. Šią žinią artimam bičiuliui telefonu pranešė dainininkės vyras Arvydas Paltinas.

„Jai stipriai pablogėjo sveikata, ji labai sunkiai kalbėjo ir sakė, kad nori man dar kažką pasakyti, bet prašė neskambinti, sakė, kad paskambins pati. Taip ir nepaskambino...”, — prisiminęs paskutinį pokalbį su N.Paltiniene kelios dienos iki jos mirties 15min teigė A.Peškaitis.

Prasidėjęs karantinas neišvengiamai pakoregavo laidotuvių planus – buvo planuota, kad šios vyks dar kovo mėnesį, tačiau galiausiai buvo nukeltos. Tik gegužės pradžioje Lietuvą pasiekė urna su atlikėjos palaikais, kuri iki laidotuvių buvo patikėta artimiesiems.

N.Paltinienės sveikata pradėjo šlubuoti 2015-ųjų pradžioje, kai ji atvyko į Kauną dalyvauti M.A.M.A apdovanojimų ceremonijoje. Atlikėja susirgo plaučių uždegimu, o po ligos patyrusi komplikacijas to pasekmes jautė ir vėliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė dainininkė Nelly Paltinienė

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimi Nelly Paltinienės bičiuliai prisiminė paskutinius pokalbius: norėjo, kad pelenai būtų išbarstyti jūroje

Nelly Paltinienės muzikinis kelias

2011 metais Nelly atšventė sceninės veiklos 60-ies metų jubiliejų. Su ilgamečiu scenos partneriu, amžiną atilsį E.Ivanausku N.Paltinienė yra įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai dainuojantis duetas.

Dainuoti N.Paltinienė pradėjo 1951 m. Klaipėdos miesto Ryšių darbuotojų profsąjungos meninės saviveiklos ansamblyje, vadovaujamame Aurelijos Daunorienės.

Kūrybinės veiklos pradžioje dainavo dainas iš kino filmų, operečių arijas bei kitas tuo metu populiarias dainas. 1960 m. perėjo dainuoti į Klaipėdos miesto kultūros namų estradinį orkestrą. 1961 m. Nelly atėjo į Arvydo Paltino vadovaujamą ansamblį, kuris vėliau pasivadino „Kopų balsais“.

„Kopų balsuose“ susikūrė pirmasis Lietuvoje – N.Paltinienės ir E.Ivanausko – estradinis vokalinis duetas. Spaudoje šis duetas pirmą kartą paminėtas 1967 m. Pažymėtina, kad tai pats ištikimiausias duetas – nuo pat jo susikūrimo dainininkai dainavo tik kartu arba kiekvienas atskirai soliniuose koncertuose. Kaip duetas, jie nuo 1967 m. iki 1982 m. ir nuo 1993 iki 2007 m. spalio kartu koncertavo Lietuvoje ir užsienyje. Tik dėl sovietinės ideologijos sampratos duetas negalėjo dainuoti kartu nuo 1982 m. (N.Paltinienė gyveno užsienyje).

VIDEO: Nelly Paltinienės ir Eugenijaus Ivanausko legendinė daina „Tu Ateik į Pasimatymą" (retro)

Ansamblyje „Kopų balsai“ N.Paltinienė dainavo iki pat išvykstant į Vakarų Vokietiją (1982 m.). Gyvendama Vokietijoje rengė solinius koncertus išeivijos lietuviams JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje. Nuo 1989 m. vėl koncertavo ir Lietuvoje.

N.Paltinienė dalyvavo daugelyje konkursų, festivalių, apžiūrų. Sulaukta gero pasisekimo – „Kauno pavasario“ laureatė (I vieta, 1967 m.), „Gintarinės triūbos“ festivalio geriausia dainininkė (1967 m.), Klaipėdos saviveiklininkų apžiūros nugalėtoja (1968 m.), lenkiškos dainos konkurso Vilniuje nugalėtoja (1969 m.), geriausia „Kauno pavasario“ dainininkė (1969 m.), A.Šabaniausko premijos (2003 m.) laureatė. Be to, ji apdovanota ordino Už nuopelnus Lietuvai Karininko kryžiumi (2003 m.).

Iki 2009 m. rugsėjo yra išleistos 7 vinilinės ir 12 kompaktinių plokštelių bei 22 garsajuostės su jos atliekamomis dainomis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su liga kovojanti Nelly Paltinienė nepraranda vilties: „Svajoju vėl pamatyti Baltijos jūrą ir Nidą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius