Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinta su Nelly Paltiniene: tarti „sudie“ rinkosi draugai, sutuoktinis Arvydas skyrė jautrius žodžius

Ankstų antradienio rytą Nelly Paltinienės gerbėjai ir bičiuliai rinkosi atiduoti pagarbos vasario pabaigoje mirusiai 91-erių legendinei atlikėjai. Šis Bernardinų bažnyčioje vykstantis atsisveikinimas su velione – kitoks, lauktas net kelis mėnesius, tačiau itin jautrus.
Atsisveikinimas su Nelly Paltiniene
Atsisveikinimas su Nelly Paltiniene / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su estrados legenda vyko birželio 23-iąją, antradienį, nuo 9 iki 12 valandos Vilniaus Bernardinų bažnyčioje.

Nors su atlikėja visuomenė turėjo laiko atsisveikinti tik tris valandas, artimųjų rate atsisveikinimas vyko dar pirmadienį, birželio 23-iosios išvakarėse. Tai 15min kiek anksčiau atskleidė šeimos bičiulis, kunigas Kęstutis Timofejevas.

Na, o antradienį Bernardinų bažnyčioje pagerbti N.Paltinienės susirinko daugybė jos gerbėjų, bičiulių, kolegų. O juos visus pasitiko bažnyčioje aidinčios Nelly dainos, priminusios jos unikalų balsą, romantišką sielą ir, kaip daugelis artimųjų įvardija, tik jai būdingą tyrumą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Paltinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Paltinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimo su Nelly Paltiniene akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimo su Nelly Paltiniene akimirka

Žmonių būryje buvo galima išvysti ir atlikėjos sutuoktinį Arvydą Paltiną, kuris birželio 15-ąją iš Vokietijos atvyko į Lietuvą. Tiesa, nors iš pradžių svarstė atvažiuoti automobiliu, galiausiai nutarė skristi lėktuvu.

Ir dėl šio sprendimo nesigaili – kalbėdamas su žurnalistais A.Paltinas pasidžiaugė, kad kelionė praėjo itin sklandžiai: „Labai gerai aptarnavo, vežimėlį buvo paėmę, vežiojo mane po oro uostą, labai geras servisas, klasiškas.“

Arvydas neslėpė, kad dėl pandemijos net keliems mėnesiams nukėlus laidotuves išgyveno, jog negali surengti atsisveikinimo su Nelly. „Čia prievarta tas virusas viską lėmė. Šiaip tai būtų buvę viskas greitai“, – apgailestavo jis.

Iki šiol A.Paltinas išgyvena ir didelį skausmą dėl mylimos žmonos netekties. „Čia net kalbos nėra. Jauniems gal sunkiau įsivaizduoti, bet mums, kurie esame jau kelio pabaigoje, skausmas yra didelis“, – 15min sakė jis.

Atsisveikinimo akimirkos – galerijoje:

Paklaustas, kokią Nelly prisimins, vyras atsakė, kad ji jam atmintyje išliks nuolatos besišypsanti. Jis pasakojo net ją tokią sapnavęs.

„Sapne ji plytų, mūrų patvory iš tolo mojavo ir šypsojosi. Tas vaizdas man išlikęs“, – kalbėjo Arvydas.

Jauniems gal sunkiau įsivaizduoti, bet mums, kurie esame jau kelio pabaigoje, skausmas yra didelis

Tiesa, paskutinio pokalbio su Nelly jis patikino nepamenantis. „Buvo tokios įtemptos valandos, kad nelabai ką galima prisiminti, buvo kiti rūpesčiai“, – pridūrė A.Paltinas.

Į atsisveikinimą atvyko ir režisierius Vytenis Pauliukaitis. Jis pasidžiaugė, kad turėjo progą kartu su N.Paltiniene bendradarbiauti ruošiant jos paskutinį didįjį koncertą, vykusį Operos ir baleto teatre. Sako, tada padirbėjo kaip reikiant.

„Ji tada jau irgi buvo ne 18-os metų, bet dviejų dalių koncertą operoje puikiai ištempė, puikios fizinės formos, labai gražiai skambėjo. Čia reikėtų pasakyti, kad didžiulis nuopelnas ir jos vyro Arvydo Paltino. Jiedu visą laiką kartu buvo. Ji turėjo tą, kuris jai padeda scenoje žibėti“, – įžvalgomis dalijosi V.Pauliukaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Pauliukaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Pauliukaitis

Paklaustas, kokia buvo Nelly, Vytenis nusišypsojo, kad šiandien galima kalbėti tik apie gerąsias būdo savybes, tačiau šmaikštaudamas pridūrė, kad nėra nuo jos nukentėjęs.

„Ji buvo reikli, žinojo, kokia ji turi būti, kaip ji turi būti, ką ji turi dainuoti. Čia nebuvo toks, kaip būna, netikras pinigas. Čia buvo 100 procentų atsidavimas scenai, 100 procentų širdies, tuo ji pasiliks mums ilgam, tol, kol ją prisiminsime. Be to, yra įrašai, knyga apie ją ir puiku, kad tiek daug metų buvo scenoje“, – kalbėjo V.Pauliukaitis.

Režisierius teigė, kad nors šiandien liūdna ir gaila, kad Nelly nebėra tarp mūsų, bet, kita vertus, tenka priimti tikrovę tokią, kokia ji yra.

„Toks gyvenimas – atsisveikiname su geriausiais. Tai yra legenda, tai yra ta, kuri nešė daug džiaugsmo žmonėms, tai buvo nepaprastas pozityvas. Ją mylėjo, manau, ji turėjo daug puikaus dėmesio iš mūsų visų, taigi, amžiną atilsį“, – sakė Vytenis.

Atsisveikinimo nepraleido ir artimas Nelly šeimos bičiulis, kunigas. Arūnas Peškaitis. Jis pasakojo ją prisiminantis dar iš vaikystės, o susipažino jiedu 2003 metais, tuomet Arūnas padėjo atlikėjai išleisti jos senų įrašų kompaktą. A.Peškaitis ir N.Paltinienė netrukus susibičiuliavo. Kunigo teigimu, jų bendravimas buvo ir asmeniškas, ir tuo pačiu krikščioniškas – Nelly dažnai dalyvaudavo labdaros koncertuose, užsiimdavo ir kita krikščioniška veikla.

„Ji važiuodavo ten, kur pranciškonai paprastai važiuoja – į atskirties vietas, senelių namus, onkologines ligonines, į įvairiausias provincijos vietas, kur mažai kas atvažiuoja. Ji iš tikro savo atvykimu, šiluma ir meile, kuri nepadaryta, bet tikra, atnešdavo žmonėms labai daug džiaugsmo ir tie žmonės nepaprastai jos laukdavo“, – prisiminė A.Peškaitis, pabrėžęs, kad tarp Nelly ir klausytojų buvo didžiulė abipusė meilė.

„Aš manau, tai yra epocha“, – pridūrė jis.

A.Peškaitis administruoja ir N.Paltinienės puslapį feisbuke. Anot jo, Nelly visada klausdavo, ką jai rašo gerbėjai.

„Ji labai džiaugdavosi, kai žmonės per gimtadienį ar Kalėdas įdėdavo gėlių puokštes. Ji pati pasižiūrėdavo ir sakydavo, kad jaučiasi neužmiršta, jai buvo labai svarbu, kad žmonės ja domisi“, – 15min sakė A.Peškaitis.

Arūnas su Nelly šiltai bendravo bene iki pat lemtingos dienos. Paskutinį kartą telefonu jiedu kalbėjosi likus trims dienoms iki N.Paltinienės mirties. Tuomet dainininkė teigė Arūnui turinti ką pasakyti, tačiau jau nebeturėjo jėgų, tad pažadėjo vėliau paskambinti pati. Vis dėlto tai buvo paskutinis jų pokalbis.

Daugiau A.Peškaičio minčių – vaizdo įraše:

VIDEO: Kunigas prisiminė paskutinį pokalbį su Nelly Paltiniene: tai buvo atsisveikinimas

12 valandą už N.Paltinienę bus aukojamos Šv. Mišios, po kurių urna išnešama į Antakalnio kapinėse esantį Menininkų kalnelį, kur estrados legenda ir atguls amžino poilsio.

15min primena, kad Nelly Paltinienė mirė vasario 29 dieną, būdama 91-erių.

Naujienų portalui šį faktą patvirtino šeimos draugas, kunigas Arūnas Peškaitis. N.Paltinienė mirė savo namuose Manheime, Vokietijoje. Šią žinią artimam bičiuliui telefonu pranešė dainininkės vyras Arvydas Paltinas.

„Jai smarkiai pablogėjo sveikata, ji labai sunkiai kalbėjo ir sakė, kad nori man dar kažką pasakyti, bet prašė neskambinti, sakė, kad paskambins pati. Taip ir nepaskambino...” — prisiminęs paskutinį pokalbį su N.Paltiniene kelios dienos iki jos mirties 15min teigė A.Peškaitis.

Prasidėjęs karantinas neišvengiamai pakoregavo laidotuvių planus – buvo planuota, kad jos vyks dar kovo mėnesį, tačiau galiausiai buvo nukeltos. Tik gegužės pradžioje Lietuvą pasiekė urna su atlikėjos palaikais ir iki laidotuvių ji buvo patikėta artimiesiems.

N.Paltinienės sveikata pradėjo šlubuoti 2015-ųjų pradžioje, kai ji atvyko į Kauną dalyvauti M.A.M.A apdovanojimų ceremonijoje. Atlikėja susirgo plaučių uždegimu, o po ligos patyrusi komplikacijas to pasekmes jautė ir vėliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė dainininkė Nelly Paltinienė

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimi Nelly Paltinienės bičiuliai prisiminė paskutinius pokalbius: norėjo, kad pelenai būtų išbarstyti jūroje

TAIP PAT SKAITYKITE: Su liga kovojanti Nelly Paltinienė nepraranda vilties: „Svajoju vėl pamatyti Baltijos jūrą ir Nidą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius