Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavrinovičių advokatė išplatino viešą kreipimąsi: „Mums rūpi, mes gailimės, mes atlikome bausmę“

Reklamos veidais tapusių brolių Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių advokatė penktadienį 15min patvirtino, kad yra išties didelė tikimybė, kad šį kartą krepšininkai dėl savo garbės ir orumo aiškinsis teisme.
Broliai Lavrinovičiai
Broliai Lavrinovičiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė Lina Andriuškevičienė, sprendimas, kaip toliau po kilusio ažiotažo elgsis broliai, paaiškės kitą savaitę. Vis dėlto, anot advokatės, egzistuoja labai didelė tikimybė, kad šį kartą teks aiškintis teisme.

„Šiuo metu laukiame reakcijų viešojoje erdvėje, nes norime sulaukti aiškaus atsakymo, kodėl moralė painiojama su teise. Ji negali eiti priešingai, šiuo atveju vertiname, kad išreikšta nuomonė visiškai nesusijusi su veikla. Vertiname tai rimtai, nes, nors nėra nė vieno nepavojingo nusikaltimo, bausmė buvo atlikta, jie tikisi būsi pilnateisiais visuomenės nariais“, – 15min teigė advokatė.

„Jie tikisi būsi pilnateisiais visuomenės nariais“, – 15min teigė brolių advokatė.

Kelis kartus pabrėžusi, kad garsiai nuaidėjusioje situacijoje moralė painiojama su teise, L.Andriuškevičienė pabrėžė, kad Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių pozicija neturi poreikio situaciją formalizuoti piniginiu santykiu, siekiama tik teisingumo.

„Norime teisingumo, nes jiems kažkodėl negalima normaliai gyventi, džiaugtis, uždirbti pinigų reklamuojant kažką. Mes ne prieš problemą, bet šiuo atveju gatve einančių brolių negalima personalizuoti su didelės moterų kančios objektu. Taip elgtis kategoriškai negalima“, – kalbėdama su 15min savo nuomonę grindė brolių interesams atstovaujanti advokatė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Andriuškevičienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Andriuškevičienė

Penktadienį taip pat buvo išplatintas viešas L.Andriuškevičienės kreipimasis:

„Šiandien viešoje erdvėje susipažinome su Jurgio Didžiulio pozicija apie tai, kad bausmės atlikimas prieš 16 metų iš esmės nieko nereiškia, nes „tam tikram segmentui, tam tikrai daliai žmonių tai gali būti skausminga“. Anot J.Didžiulio – dabar yra kaip tik priešingai – mūsų pasiekti laimėjimai siunčia signalą, kad „niekam tai nerūpi ir niekas rimtai nežiūri į smurtą prieš moteris“.

Kyla klausimas: kam nerūpi? Mums rūpi, mes gailimės, mes atlikome bausmę. Pagal visus Lietuvos Respublikos įstatymus. Ir jų laikomės. Įstatymas sako, kad mes esame išpirkę kaltę prieš visuomenę. Tačiau praėjus beveik 20-čiai metų, ši situacija eskaluojama iš naujo, ir iš naujo, o mes dabar jau vaizduojami kaip visų smurtą patyrusių moterų kančių priminimu. Todėl, vadovaujantis galiojančiomis teisės aktų normomis, mes turime teisę reikalauti, kad mūsų nevadintų „nuteistais prievartautojais“ ir nebesietų su nusikaltimu, nes, kaip minėta, tai imperatyviai numatyta įstatyme: mes atlikome bausmę ir turime teisę į visavertį visuomeninį gyvenimą.

Gatve einančių brolių negalima personalizuoti su didelės moterų kančios objektu

Mūsų biografija iš esmės neša žinią, kad už neigiamus veiksmus ateina neišvengiama atsakomybė. Mes šią atsakomybę pripažinome ir bausmę atlikome. Todėl dabar siekiama suformuoti vieša nuomonė apie tai, jog mes esame neverti pilnaverčių visuomenės narių statuso, kad turime riboti savo viešą kultūrinę, ekonominę, socialinę veiklą iš esmės pažeidžia ne tik mūsų, bet ir mūsų šeimų teises, garbę ir orumą.

Aktyvūs visuomenės veikėjai, publikuodami stigmatizuojančio pobūdžio įrašus apie mus, siekdami priminti visuomenei apie mūsų „nusikalstamą praeitį“, ir tokiu būdu riboti mūsų galimybę pilnaverčiai dalyvauti visuomeniniame gyvenime, neįvertina fakto, kad jų pačių tokio pobūdžio veiksmai atitinka Baudžiamajame kodekse įtvirtintą nusikalstamos veikos sudėtį: „Tas, kas atliko veiksmus, kuriais siekta žmonių grupei ar jai priklausančiam asmeniui dėl socialinės padėties sutrukdyti lygiomis teisėmis su kitais dalyvauti ekonominėje, socialinėje, kultūrinėje ar kitoje veikloje“.

Asmeninio albumo nuotr./Broliai Lavrinovičiai, Aleksandras Pogrebnojus, Indrė Kavaliauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Broliai Lavrinovičiai, Aleksandras Pogrebnojus, Indrė Kavaliauskaitė

15min primena, kad kelias dienas dainininkas Jurgis Didžiulis socialiniuose tinkluose pasidalijo kadru, kuriame įamžinta šmaikšti „Telia Lietuva“ reklama ne, kaip įprasta, su dviem broliais Lavrinovičiais, bet netgi su trimis. Tačiau tekstas, kuris nulydėjo nuotrauką, – anaiptol ne apie tai.

Atlikėjas pasipiktino įmonės sprendimu savo naujiems pasiūlymams naudoti būtent praeityje bėdų su teisėsauga turėjusių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių veidus. Dėl to su Erica Jennings nusprendė pasitraukti iš „Telia“.

15min ir asmeninio albumo nuotr./Jurgis Didžiulis, Lavrinovičiai
15min ir asmeninio albumo nuotr./Jurgis Didžiulis, Lavrinovičiai

Negana to, pareiškimas internete sulaukė ne vieno ne tik palaikančio komentaro, bet ir pasipiktinimo žinučių. Tai paskatino „Telia“ atsisakyti „Ežio“ reklamos su Kšištofu ir Darjušu Lavrinovičiais. Tad toks sprendimas ir vieša diskriminacija paskatino brolius dėl tolimesnių veiksmų tartis su teisininkais.

Todėl reaguodamas į internete kilusią suirutę J.Didžiulis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paaiškina šį jo ir žmonos Ericos poelgio tikslą. Vaizdo įrašą išvysite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius