Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje filmuojama pirmoji kulinarinė komedija „Gardutė“: joje – garsūs aktoriai

Spalio viduryje prasidėjo pirmosios Lietuvoje kulinarinės komedijos „Gardutė“ filmavimas. Tai pasakojimas apie dviejų moterų draugystę, intrigas, melą, na ir, žinoma, meilę, kurios fone, tikrąja to žodžio prasme, nuolat verda įvairūs patiekalai.
Lina Rastokaitė, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Natalija Janičkina
Lina Rastokaitė, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Natalija Janičkina / Filmo „Gardutė“ stop kadras

Juostos pagrindinė kūrybinė komanda – tai tikras profesionalų trio. Filmo režisierė ir scenarijaus autorė – Eglė Vertelytė, sukūrusi ir režisavusi 4 „Auksines gerves“ laimėjusią komediją „Stebuklas“. Scenarijaus bendraautorė – Irena Kunevičiūtė, kurios grupei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys” režisuotas vaizdo klipas „Daug dienų” 2018 metais laimėjo M.A.M.A geriausio vaizdo klipo apdovanojimą. Filmo operatorius – Vytautas Plukas, kuris už savo darbą trumpametražiame filme „Etiudas“ buvo įvertintas kaip geriausias jaunasis Lietuvos operatorius.

Filmo „Gardutė“ stop kadras/Filmas „Gardutė“
Filmo „Gardutė“ stop kadras/Filmas „Gardutė“

„Gardutė“ – tai istorija apie dvi drauges: entuziastingą kaimo merginą Saulę ir kuklią vienišą mamą Oną. Jos abi yra aistringos virėjos, įstrigusios vietinėje Kauno valgykloje „Gardutė“. Vieną dieną, Onai nežinant, Saulė jas įtraukia į aukštos klasės maisto gaminimo realybės šou konkursą, kurio pagrindinis prizas yra nuosavas restoranas. Saulė apgauna žiuri dėl savo kilmės, teigdama, kad jos abi yra kvalifikuotos šefės iš restorano „La Gardutė“. Tuomet ir prasideda jų draugystės išbandymai bei gyvenimo peripetijos.

„Šioje juostoje norėjau parodyti, kokia artima ir permaininga gali būti dviejų moterų draugystė. Televizijos šou intrigos ir komiškos situacijos tampa plotme atskleisti gyvenimiškuose santykiuose tarp draugių dažnai kylančius barnius, pavydą ir manipuliacijas”, – pasakojo „Gardutės” režisierė E.Vertelytė.

Pačiai kulinarijai šiame filme skiriama ne mažiau dėmesio nei žmogiškam ryšiui, tad kadruose bus galima išvysti ir profesionalius, gerai žinomus šefus, tokius kaip Liutauras Čeprackas, Arnas Petronis, Eglė Kaminskaitė bei Valdas Stasiūnas.

„Maistas šioje juostoje labai svarbus. Jo pagalba bus perteikiamos pagrindinės filmo idėjos bei užkoduotos alegorinės prasmės”, – patiekalų svarbą įvardijo juostos režisierė.

Filmas tikrai išsiskirs gražiais ir gardžiais vaizdais, nes prie kūrybinės komandos prisideda ir patiekalus filmui kuria žurnalo „Beatos virtuvė“ meno vadovė bei televizijos laidos dailininkė Laura Kalvelytė. „Filme matysite, kaip tie patys patiekalai transformuojasi į paprastas ir įmantrias variacijas. Pagrindinių veikėjų Onos ir Saulės gaminamas maistas atrodo bene paprasčiausiai, tačiau galbūt jis yra gardžiausias?” – apie būsimus patiekalus pasakojo E.Vertelytė.

Filmo „Gardutė“ stop kadras/Filmas „Gardutė“
Filmo „Gardutė“ stop kadras/Filmas „Gardutė“

Pagrindines herojes įkūnys dvi jaunos teatro aktorės Elena Ozarinskaitė ir Agnieška Ravdo. Taip pat filme pasirodys nemažai gerai žinomų aktorių: Leonardas Pobedonoscevas, Lina Rastokaitė, Vytautas Rumšas Jaunesnysis, Monika Survilaitė, Natalija Janičkina, Darius Gumauskas, Deividas Breivė, Andrius Bialobžeskis bei kiti.

Kulinarinė komedija „Gardutė“ pradėta filmuoti šį rudenį, o intriguojanti dviejų moterų istorija kino teatrų ekranuose turėtų pasirodyti po daugiau nei metų. Filmo gamybos įmonė – INSCRIPT, prodiuseriai: Lukas Trimonis ir Ieva Biliūnaitė. Gamybą parėmė Lietuvos kino centras bei LRT televizija, filmą platins „ACME Film”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius