-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Wizard apie nematomą iliuzionistų darbo pusę: „Mano profesija pareikalauja daug sveikatos“

Pavasariop dažnas pajunta silpnumą, energijos trūkumą, netgi širdies permušimus. Ypač dėl sveikatos turėtų suklusti tie, kurių mityba ir fizinis aktyvumas neatitinka medikų rekomenduojamų normų bei tie, kurie žiemos laikotarpiu sirgo peršalimo ar virusinėmis ligomis.
Mantas Wizard
Mantas Wizard / Laidos „Sveikas rytojus“ nuotr.

Sveikatos ir sveikos gyvensenos laidoje „Sveikas rytojus“ kalbėjusiam iliuzionistui Mantui Wizard dėl savo populiarumo tenka išgyventi daug bemiegių naktų, ilgų kelionių po Lietuvą, kurias neretai vainikuoja emocinės perkrovos ir stresas.

Tačiau aštuonerius metus pašventęs filosofijos ir psichologijos mokslams Vilniaus universitete, pandemijos metu Mičigano bei Kanados universitetuose įveikęs psichologijos kursus bei apgynęs pozityviosios psichologijos kurso diplomą, vyras nesiskundžia. Jis savo profesiją vertina kaip misiją, nešančią žmonėms pozityvią energiją. Tačiau viskas turi savo kainą, kurios priešakyje – sveikata.

Asmeninio archyvo nuotr./Mantas Wizard
Asmeninio archyvo nuotr./Mantas Wizard

Kaip teigė iliuzionistas, pasirinkta profesija ir patiriamas stresas darbo metu dažnai vyrą priveda ir prie tam tikrų mitybos nuodėmių, tačiau įprastai Mantas stengiasi valgyti kuo sveikiau.

„Artisto duona yra labai sunki. Mano profesija pareikalauja daug sveikatos. Mano dėstytojas Arvydas Šliogeris kažkada sakydavo, kad žmogus yra ir save, ir kitus naikinanti mašina. Prisipažinsiu, būna, kad papiktnaudžiauju ir picomis, ir kebabais, ir įvairiais kitais dalykais. Kelionės į Ameriką metu teko ragauti ir įspūdingo dydžio mėsainį. Tačiau kai tik galiu, stengiuosi, kad mano mityba būtų kiek įmanoma sveikesnė“, – pasakojo iliuzionistas M.Wizard.

Anot šou pramogų pasaulio atstovo, palaikyti gerą organizmo sveikatą jam padeda ir kelios ilgus metus propaguojamos taisyklės.

„Niekada nerūkiau ir nesu bandęs jokių narkotikų. Mėgstu pasilepinti kava, tačiau tik trimis puodeliais per savaitę. Taip pat stengiuosi namuose neturėti jokių nesveikų užkandžių. Pas mane namuose karaliauja daržovės, bananai, jogurtas, sėlenos, riešutai ir panašiai“, – apie mitybą pasakojo M.Wizard.

Tačiau nors žinomas vyras mitybą stengiasi prisižiūrėti, darbe patiriamas stresas iššaukia ir tam tikrus pasikartojančius negalavimus.

„Nutinka ir taip, kad renginio metu iš to jaudulio aš nieko nevalgau. Kai jaučiu įtampą, stresą, atsiranda refliuksas. Tai yra mano rykštė. Tuomet jaučiu, kad kartais sumaudžia skrandį ar sudiegia šoną. Stresas veikia širdies ir kraujagyslių veiklą. Adrenalino kiekis kraujyje pasidaro didelis ir širdis ima plakti stipriau ir greičiau. Tačiau aš nuolatos tikrinuosi sveikatą. Mano kardiologas man yra pasakęs, kad reikėtų vartoti truputėlį magnio, kalio ir skirti daugiau laiko poilsiui. Kai jaučiu, kad viskas yra galbūt rimčiau, visada nueinu pas specialistą. Esu lankęsis kelis kartus pas kardiologą, nes po didžiulio kiekio renginių turėjau problemų su sveikata“, –pasakojo pašnekovas.

Anot M.Wizard, jei norime, kad mus lydėtų gera sveikata, reguliarių apsilankymų pas specialistus negana. Sveikatą reikia puoselėti ir namuose. Todėl, kaip teigė iliuzionistas, tam jis stengiasi propaguoti ne tik populiarią dietą, bet ir po ranka visuomet turi būtiniausių papildų.

„Mėgstu ir propaguoju Viduržemio jūros dietą. Tai, ką mes valgome ir tai, ką į save dedame, yra labai svarbu tiek biologine, tiek fiziologine prasme. Mano vaistinėlėje taip pat galima rasti valerijono lašų, 5-kių rūšių vitaminų – žuvų taukų, magnio, kalio, vitaminų D, C, cinko. Pastarojo dabar vartoju truputėlį daugiau. Kai baigiu vartoti vienus vitaminus, išbandau kitus. Taip pat profilaktiškai atlieku kraujo tyrimus, kurių metu išsitiriu visus reikiamus kraujo rodiklius“, – pasakojo M.Wizard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius