Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neblaivi B.Navickaitė po muštynių su pareigūnu laukia greitosios: neslepia jį pavadinusi „ryžu“

Penktadienis Palangos verslininkei Birutei Navickaitei prasidėjo itin nemaloniai – kaip 15min pasakojo moteris, policininkas esą jos galvą trenkęs į plyteles. Tiesa, prieš tai ji teigė jam pasakiusi ne itin malonių įžvalgų. Policija savo ruožtu įvardijo visai kitokią įvykių versiją – anot jų, moteris buvo neblaivi ir pati trenkė pareigūnui į galvos sritį.
Birutė Navickaitė
Birutė Navickaitė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min su B.Navickaite susisiekė po incidento prabėgus vos valandai. Kaip teigė moteris, tuo metu jos rega buvo sutrikusi, vaizdas liejosi akyse. Ir kalbėjo ji ne itin rišliai, tad suprasti, kodėl tarp jos ir policininko galimai kilo tokio dydžio konfliktas, buvo nelengva užduotis.

„Dabar laukiu greitosios, policija nuvažiavo į vaikų darželį aiškintis su Gražuliu“, – komentavo B.Navickaitė. 15min pasiteiravus, su kuo šioje istorijoje yra susijęs P.Gražulis, moteris išliko paslaptinga ir teigė, kad visas detales atskleis vėliau.

„Esmė ta, kad tai policininkas trenkė mano galvą į plyteles, todėl dabar laukiu greitosios pagalbos“, – tikino pašnekovė ir pridūrė prieš tai pavadinusi jį „ryžu“.

Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė

„Bet gi ryža, raudona, geltona, žalia – koks skirtumas, kokia tai spalva? Aišku, gal jį norėjau šiek tiek užgauti... Bet vis tiek manau, kad policininkai neturėtų talžyti žmonių į plyteles su galvomis už tai, kad jis buvo pavadintas „ryžu“, „mažu“, „per žemu“, „storu“ ar dar kokiu.

Ryžas – tiesiog spalva. Taip, aš tai pasakiau iš pykčio, galbūt norėjau užgauti, bet žinote, aš ir neseniai užsisakiau ryžų plaukų dažų“, – sakė B.Navickaitė.

Paklausta, kaip ji apskritai atsidūrė akistatoje su policija, moteris pasakojo, kad viskas veda dar į vakar dienos įvykius, tačiau informaciją pateikė itin neaiškiai.

„Atsitiko taip, kad vakar tarėmės su Petru, jog aš galėsiu truputį išgert, o jis pabus su mergaite. Ir tada jis dingo. Išėjo taip, kad aš likau vienintelė už viską atsakinga“, – tikino pašnekovė, tačiau nieko daugiau nepatikslino, tik pridūrė, kad su P.Gražuliu jokio konflikto neturėjo.

„Konfliktą aš turėjau su policininku. Mačiau, su kokia povyza jis atėjo, jis atėjo nusiteikęs agresyviai“, – teigė ji.

Kaip pasakojo B.Navickaitė, pokalbio metu policija jau buvo išvykusi, tačiau jos savijauta tik blogėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė

„Kadangi Petras pasiplovė, dabar turiu guzą per trečdalį kaktos. Jūs dar ne viską matote, nes kakta toliau tinsta. Tai buvo policijos pareigūno veiksmai, aš dėl to eisiu iki galo“, – sakė Palangos verslininkė.

Iš nerišlaus B.Navickaitės pasakojimo buvo galima suprasti tai, jog visas veiksmas galimai vyko pačios Birutės namuose.

„Jau ruošiausi su jais (policininkais – aut. past.) išeiti, jie man buvo uždėję antrankius. Sakiau, kad tikrai eisiu. Tada man jie nuėmė antrankius, aš sukryžiavau rankas ir pasakiau: tu žinai, tu ryžas“, – sakė Palangos verslininkė.

B.Navickaitė iš policininko pusės teigė taip pat sulaukusi užgaulių pastabų, tačiau nenorėjo atskleisti, kokių.

Policija: „Moteris pareigūnui trenkė į galvos sritį“

15min susisiekė ir su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grausliene. Ši pateikė visai kitokią įvykių versiją, nei kad prieš tai buvo nupasakojusi B.Navickaitė.

Anot moters, šiandien pareigūnai su Vaiko teisių tarnybos specialistais vyko pas žinomą Palangos verslininkę.

„Moteris buvo neblaivi, jai nustatytas 1,5 prom. neblaivumas. Aiškinantis aplinkybes moteris ranka trenkė pareigūnui į galvos sritį.

Pasak Palangos PK viršininko A.Budgino, įvykis filmuotas pareigūnų body kamera, įvykio metu greta buvo ir Vaiko teisių apsaugos specialistai“, – įvykį komentavo policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius