Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius ir Vaida Rimiškiai įkūrė šeimos verslą: pardavinės žmonos siūtus paltus

Dainininko Andriaus Rimiškio (33) žmonos Vaidos Rimiškienės gimtadienį šeima sutiko su netikėta staigmena – Andrius pristatė žmonos kuriamų drabužių prekės ženklą. Ilgą laiką paltus siuvusi moteris nė neįtarė, kad vieną dieną jos kūriniai taps genialios verslo idėjos pradžia. Net pats Andrius džiaugiasi, kad su šeima pasirinko tinkamiausią momentą – dabar viską galima padaryti internetu ir nebereikia važiuoti per keliasdešimt įstaigų.
Andriaus Rimiškio šeima
Andriaus Rimiškio šeima / Algirdo Kubaičio ir asmeninio albumo nuotr.

15min Andrius pasakojo, kad siūti Vaida pradėjo prieš trejus metus, tuomet jos galvoje sukosi mintys apie moteriškus paltus. Tačiau atlikėjas didžiuojasi, kad pirmasis paltas atiteko ne bet kam, o būtent jam. Nuo to ir prasidėjo žmonos tobulėjimas, didesnis domėjimasis šios srities mokslais bei važiavimas į atitinkamus kursus.

„Ji to siekė ir tai pavyko. Buvo toks laikas, kai vienas žmogus pasakė – ką jūs darysit, tai darysit vis tiek viską kartu. Na, tai ir būnam visą parą kartu. Ir tada ji pradėjo įvairiausius modelius kirpti, siuvinėti, darė viską nuo kirpimo iki sagų. Tuomet ir kilo klausimas, kodėl gi mums neatidaryti verslo“, – prisimena A.Rimiškis.

O ir aplinkiniai Vaidos paltams negailėjo pagyrų. Moteris sulaukdavo ne vieno komplimento, koks įdomus drabužis ir kaip patys norėtų tokį paltą įsigyti. Tad nieko nelaukdami abu su Andriumi pradėjo kaupti medžiagas, siūti paltus ir kruopščiai ruoštis didžiajai dienai.

Andriaus ir Vaidos Rimiškių drabužių kolekcija – galerijoje:

„Iš anksto neskelbėme. Norėjome per feisbuką, instagramą pasidalinti kaip tik per Vaidos gimtadienį – lygiai 2020 m. lapkričio 5 d. 11 valandą. Tokiu metu ir paleidome savo šeimos verslą, kur žmonės galės įsigyti aukštos kokybės lietuviškų drabužių“, – verslo pradžia džiaugiasi A.Rimiškis ir priduria, kad tai yra originalus produktas, tai ne perparduodami daiktai, o viskas pačių sukurta.

Be to, ir pats drabužių kolekcijos pavadinimas „Anvari“ slepia šeimai ypatingą reikšmę. Dar prieš Andriui atskleidžiant, kaip jį pavyko sugalvoti, 15min išsiaiškino, kad tai yra Andriaus, Vaidos ir jų pavardės pirmosios dvi raidės.

„Smagu, kad taip įžvelgėte. Kiti iki šiol klausia, ką šis žodis reiškia. Tačiau, žinokit, sugalvoti pavadinimą turbūt yra sudėtingiausias dalykas. Kryptis buvo numatyta, turėjome Registrų centre registruoti. Iš pradžių dar norėjome vaikučių vardus įterpti, net ir gražų pavadinimą buvome sugalvoję, tačiau viskas yra užpatentuota, pilna tokių idėjų. O su „Anvari“ išėjo taip, kad tokio pavadinimo nebuvo, todėl taip ir įvardijome“, – atskleidžia Andrius.

Raimundo Adžgausko nuotr./Andriaus Rimiškio ir Vaidos Rimiškienės „Anvari“ drabužių linija
Raimundo Adžgausko nuotr./Andriaus Rimiškio ir Vaidos Rimiškienės „Anvari“ drabužių linija

Ir nors Rimiškiai sulaukė be galo nuoširdaus ir šilto artimiausių bičiulių palaikymo, Andrius neslepia, kad su žmona vis dar jaučiasi lyg kokioje migloje panirę: „Viskas tarsi vyksta, bet yra daug neaiškumų. Nėra konkretumo. Bet, ačiū Dievui, kad palaikymas yra. Patys esame nusiteikę optimistiškai, tikslingai siekiame savo tikslų. Dabar tik auginti ir skinti vaisius.“

Pasiteiravus, ar jau sulaukė pirmosios kliento užklausos, A.Rimiškis tik nusijuokia – pasirodo, iškart po pristatymo gavo labai daug laiškų, bet kol kas jų perskaityti tiesiog fiziškai nespėja.

„Tiek daug prirašyta. Gal net ir klientas yra, dar visko nesuspėjom sužiūrėti, taip daug informacijos, laiškų, žinučių. Viskas ką tik iškepta, bet tikrai tikiuosi, kad atsirado klientų“, – viliasi jis.

Vis dėlto naujas šeimos verslas priminė Andriui ir liūdnesnį gyvenimo etapą. Prieš 10 metų vyras buvo įkūręs statybų verslą, tačiau Lietuvos neaplenkusi krizė skaudžiai palietė ir jį patį.

„Turėjau beprotiškai daug kliūčių. Po bankroto vyko teismai. Aišku, galima būtų dejuoti ir kaltinti daug dalykų, bet, kaip ir žmonai sakiau, gyvenimas eis į priekį, kad ir kas benutiktų. Tad dejuoti nereikia. Tiesiog imti ir daryti, viskas eis gražia vaga, niekur neskubant galima kurti verslą“, – prisimena nemalonią patirtį praeityje išgyvenęs A.Rimiškis.

Visgi dabar jis gali pasidžiaugti kiek pasikeitusia situacija – atlikėjui nebereikia važinėti po daug įstaigų, dabar viską susitvarko internetu.

„Šiuo metu viskas paprasta. Nuotoliniu būdu įkuri įmonę ir gali įgyvendinti visas svajones. Nebereikia dejuoti. Aišku, dabar sunkiau dėl paskelbto karantino, viruso, bet juk gyvenimas tęsiasi, o mums reikia prie jo prisitaikyti ir gyventi“, – mano Andrius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Andrius Rimiškis su žmona mini 10-ąsias vestuvių metines: ypatingą progą atšventė itin simbolinėje vietoje

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš viešumos dingęs Andrius Rimiškis: „Bijojau pripažinti, kad man sunku“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius