Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nelly Paltinienės palaikai praėjus keliems mėnesiams po mirties pagaliau išgabenti į Lietuvą

Praėjo jau du mėnesiai po scenos legendos Nelly Paltinienės mirties, tačiau dėl karantino jos palaikai iš Vokietijos taip ir nebuvo atgabenti. Visgi panašu, kad šviesa tunelio gale jau regima – artimas šeimos bičiulis 15min patvirtino, kad dokumentai sutvarkyti, palaikai jau yra kremuoti ir per kelias dienas turėtų pasiekti Lietuvą.
Nelly Paltinienė
Nelly Paltinienė / „Scanpix“ nuotr.

Žinią, kad netrukus Nelly Paltinienės palaikai bus atgabenti į Lietuvą, 15min patvirtino artimas šeimos bičiulis Arūnas Peškaitis. Iš Vokietijos urna buvo išsiųsta ketvirtadienį. Vis dėlto patikslinti, kada ji pasieks šalį, kol kas sunku.

„Prieš pusvalandį gavau žinią, kad urna iš Vokietijos yra išsiųsta. Kada ji pasieks Lietuvą, dar nežinau. Manau, kad kitą savaitę“, – teigė A.Peškaitis.

15min anksčiau susisiekė su kitu Nelly ir jos vyro Arvydo draugu, kunigu Kęstučiu Timofejevu. Jis patvirtino, kad Nelly Paltinienės palaikai buvo kremuoti kovo mėnesį.

„Praėjo jau du mėnesiai po Nelly mirties. Jos palaikai buvo kremuoti kovo 11 dieną, tokia simboliška data, Lietuvos laisvės diena. Nelly tikrai tapo mūsų gimtinės simboliu. Urna su jos palaikais dar nėra parsiųsta, bet tai turi įvykti jau šiomis dienomis“, – 15min pasakojo ir kunigas Kęstutis.

Jis užsiminė, kad niekas neskubėjo siųsti palaikų, nes, kol tęsiasi karantinas, artimieji negali surengti laidotuvių. Vis dėlto visos sąlygos atsisveikinti su scenos legenda bus sudarytos vos tik pasibaigus šiam sudėtingam laikotarpiui.

Jis šiuo metu laikosi tvirtai, yra tikintis žmogus, turi artimų draugų, kurie jį aplanko

Paklaustas, kaip šiuo metu laikosi Nelly vyras Arvydas, šeimos bičiulis pasakojo, kad jis gyvena nuolatiniame laukime, tačiau įtampa po žmonos mirties jau nuslūgusi.

„Jis šiuo metu laikosi tvirtai, yra tikintis žmogus, turi artimų draugų, kurie jį aplanko“, – atvirai kalbėjo Kęstutis.

Primena, kad su scenos legenda bus galima atsisveikinti Šv. Jonų bažnyčioje, o amžino poilsio ji atguls Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, tačiau tiksli data kol kas dar nežinoma.

Vokietijoje mirus populiariai atlikėjai, su ja atsisveikinimas Lietuvoje buvo planuotas praėjus trims savaitėms nuo mirties (vasario 29-ąją) – maždaug kovo pabaigoje. Tačiau atsižvelgiant į situaciją ir prasidėjusį karantiną laidotuvės vyks kur kas vėliau.

„Be abejo, ir pats Arvydas (N.Paltinienės vyras A.Paltinas – aut. past.) turi grįžti į Lietuvą, ir palaikai, o dabar dėl tų sienų gali būti trukdžių, tai tikrai bus vėliau negu planuota“, – anksčiau sakė K.Timofejevas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Scenos legenda Nelly Paltinienė bus palaidota Lietuvoje

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimi Nelly Paltinienės bičiuliai prisiminė paskutinius pokalbius: norėjo, kad pelenai būtų išbarstyti jūroje

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė dainininkė Nelly Paltinienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius