Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl šalyje įvesto karantino atsisveikinimas su Nelly Paltiniene vyks vėliau negu tikėtasi

Dėl atsisveikinimo su vasario 29 dieną Vokietijoje mirusia legendine dainininke Nelly Paltiniene datos – kol kas nežinomybė. Kadangi Europoje siaučia koronavirusas, o pirmadienį dėl to Lietuvoje įvestas ir karantinas, jos laidotuvės nusikelia dar ilgesniam laikui.
Nelly Paltinienė
Nelly Paltinienė / „Scanpix“ nuotr.

Anksčiau buvo planuojama, kad su N.Paltiniene bus galima atsisveikinti praėjus maždaug trims savaitėms nuo jos mirties (vasario 29-ąją) – maždaug kovo pabaigoje.

Tačiau, kaip 15min pirmadienį patvirtino jos šeimos bičiulis kunigas Kęstutis Timofejevas, atsižvelgiant į situaciją dabar laidotuvės vyks ne anksčiau kaip balandį.

„Be abejo, ir pats Arvydas (N.Paltinienės vyras A.Paltinas – aut. past.) turi grįžti į Lietuvą, ir palaikai, o dabar dėl tų sienų gali būti trukdžių, tai tikrai bus vėliau negu planuota“, – sakė K.Timofejevas.

Tiesa, jis taip pat pasakojo, kad reikalingi dokumentai dėl urnos atgabenimo į Lietuvą ir laidojimo Antakalnio kapinėse Vokietiją iš Lietuvos pasiekė vos prieš kelias dienas. N.Paltinienės palaikai dar net nėra kremuoti, o kremavimo data turėtų paaiškėti šiomis dienomis.

„Dar laukia kremavimo procedūra, parsiuntimas, kas ir taip užtruktų savaitę ar dvi, o kadangi Lietuvoje karantinas, Arvydas sako, kad reikia laukti, kol praeis krizė, ir tik tada planuos laidotuvių apeigas. Kiek beužsitęs, sunku pasakyti, bet per karantiną tikrai nelaidos, juk reikia, kad ir žmonėms būtų galimybė atsisveikinti, kad laidotuvių dalyviams nebūtų nei rizikos, nei įtampos“, – 15min sakė K.Timofejevas, pridūręs, kad Nelly vyras Arvydas į susiklosčiusią situaciją reaguoja gana ramiai.

Kęstutis pasidžiaugė, kad nepaisant to, jog laidotuvės kiek nusikelia, N.Paltinienės žmonės neužmiršta – toliau klausosi jos dainų, skaito apie ją straipsnius.

„Daug gražių prisiminimų, visi Lietuvos žmonės gyvena tais prisiminimais ir jau supranta, kad Nelly bus laidojama Lietuvoje, tai nėra tokios skubos, kad reikėtų panikuoti. Reikia tiesiog išlaukti, o Nelly gyva visų širdyse, atminty“, – sakė K.Timofejevas.

Su scenos legenda bus galima atsisveikinti Šv. Jonų bažnyčioje, o amžino poilsio ji atguls Antkakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Tokį sprendimą priėmė atlikėjos sutuoktinis Arvydas Paltinas. Kol kas nėra žinoma, kada bus kremuoti atlikėjos palaikai ar kada jos urna bus atvežta į Lietuvą.

Pranešama, kad atsisveikinti su atlikėja galės ne tik artimieji, scenos draugai, bet ir meno gerbėjai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su Nelly Paltiniene draugai jau atsisveikino Vokietijoje: vyras Arvydas stebina savo stiprybe

TAIP PAT SKAITYKITE: N.Paltinienės, A.Grigorian ir kitų atlikėjų kostiumai bus eksponuojami parodoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius