Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paramos koncerte „Gelbėkit vaikus“ – žvaigždžių raginimas padėti su sunkumais susidūrusioms šeimoms

Penktadienio vakarą LNK televizijos eteryje prasidėjo jau devintąjį kartą organizuojamas paramos koncertas „Gelbėkit vaikus“. Susivienijusios šalies žvaigždės šiemet kviečia padėti su sunkumais susidūrusioms šeimos ir įžiebti viltį, kad negandos liks praeityje.
Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per visus šiuos metus žiūrovai vargstantiems Lietuvos vaikams jau paaukojo daugiau nei 1 mln. eurų, o už šiuos pinigus atlikta be galo daug gerų darbų sunkiau gyvenantiems Lietuvos vaikams ir jų šeimoms.

Šių metų paramos koncerto metu renkamos lėšos tvarkingoms Lietuvos šeimoms, kurios šiuo metu patiria sunkumų, tačiau, suteikus pagalbos, sugebės pačios rūpintis savo vaikais.

Paramos koncerto akimirkos – galerijoje:

Dalis koncerto metu surinktų lėšų taip pat bus skiriama padėti išlaikyti 47 organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje, kuriuos kasdien aplanko apie tūkstantį vaikų.

Dienos centruose sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai kasdien gauna šiltus dienos pietus bei pavakarius, turi saugią, šiltą bei švarią erdvę paruošti pamokas ir užsiimti kita lavinančia veikla.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

„Nesitikėjau, kad mūsų istorija gali kažkam tapti įkvėpimu. Mes tiesiog darėme dalykus, kurie žmonėms pasirodė tinkami laikyti pavyzdžiu“, – kuklinasi dailininkas Algirdas Gataveckas.

Jiedu su broliu tiesioginės transliacijos metu, padedami šimto vaikų, kūrė įspūdingą kūrinį, kurį vėliau padovanos didžiausią sumą „Aukok.lt“ portale paaukojusiam žmogui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

„Paveikslas bus orientuotas ne į vaizdą, ten bus užfiksuota buvimo drauge emocija, artumas su vaikais. Bus daug netikėtumo, turėtų būti labai smagu. Tai – nesuplanuotas dalykas, tikras džiazas – čia ir dabar. Man pačiam įdomu, kas ten gausis“, – šypsojosi dailininkas.

Scenoje pasirodė „Pop Ladies“, „Finalo ketvertas“, Gabrielius Vagelis ir Kotryna Juodzevičiūtė, Radži, Liepa Norkevičienė ir Alana Šport, Katažina Zvonkuvienė, Vaida Genytė ir Dainotas Varnas, Sofija, Kleopatra ir Julija Vasilevskytės, Marius Jampolskis ir Irūna Puzaraitė-Čeponienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Linkytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Linkytė

Naujos dainos premjerą dovanojo ir Monika Linkytė. „Šią dainą rašiau norėdama įkvėpti žmones prisiminti, kad didžiausia mūsų stiprybė slypi pačiuose mumyse. Nors visuomenė neretai mus spaudžia į tam tikrus rėmus, kiekvienas galime rasti drąsos būti savimi. Tikiuosi, šią žinutę išgirs ir kiekvienas vaikas, kuriam gal šiandien trūksta palaikymo ir meilės“, – atskleidė dainininkė.

„Augau mylinčioje šeimoje, kurioje su broliu buvome mokomi vertinti tai, ką turime. Nuo pat mažens iš tėvų girdėjome, kad svarbiausi turtai yra bendražmogiškos vertybės: meilė, drąsa, sąmoningumas, tiesa ir empatija. Jos nepriklauso nuo to, kaip pasiturinčiai gyvename, jomis dalytis galime su kiekvienu“, – įkvėpimu dalijosi M.Linkytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius