Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Pasaulio čempionai Ieva ir Evaldas Sodeikos: „Apkalbos – baisiausias ginklas“

Tapti kurios nors sporto šakos čempionu verta ne tik dėl asmeninės pergalės, garbės ar savo šalies vardo garsinimo. Tai atneša ir naudos – ryškesnę žymę palikę sportininkai gauna viliojančius pasiūlymus dalyvauti reklamos kampanijose, už kurias mokami nemaži, o kartais ir net labai dideli honorarai. Ne išimtis ir sportiniai šokiai, kur, kitaip nei pavyzdžiui bėgime, nepamatuosi nei sutrepsėtų žingsnelių skaičiaus, nei greičio. Rezultatą lemia subjektyvios teisėjų nuomonės. Tad tokios nedidelės šalies kaip Lietuva atstovams prasimušti ant apdovanojimų pjedestalo išties labai nelengva.
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Mūsų srityje žmogiškasis faktorius visuomet bus – nuo to niekur nepabėgsime. Todėl nuo mažens treneris mus auklėjo būti visa galva geresniems už kitus, kad niekam neliktų abejonių“, – sako Europos ir pasaulio standartinių šokių čempionai Evaldas ir Ieva Sodeikos.

Dėl aukščiausios apdovanojimų pakylos kovojama nesirenkant priemonių. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“ Evaldas pasakojo, kad laikai, kai būdavo sukarpomos konkurenčių suknelės ar sugadinami bateliai, jau seniai praeityje. Dabar kovojama kitokiais metodais.

„Lietuvos ryto“ televizijos archyvo nuotr./Ieva ir Evaldas Sodeikos
„Lietuvos ryto“ televizijos archyvo nuotr./Ieva ir Evaldas Sodeikos

„Visi žino, kad labiausiai pakenkti galima kalbomis – konkurentai eina, apšneka, kuria nebūtas istorijas, stengiasi sukiršinti. Labiausiai kovojama dėl trenerių, nes negali būti vieno žmogaus, kuris išugdytų čempionus. Turi būti komanda, kurią turi kiekviena daugiau siekianti šokėjų pora.

Kitos poros, norėdamos pakenkti, ima laviruoti, meluoti, neva jų konkurentai pasirinko kitą trenerį, kuriuo labiau pasitiki. Tuomet tenka aiškintis. Buvo laikotarpis, kai su visais turėjome kalbėti, teisintis. Tačiau, laikui bėgant, tarp trenerių ir šokėjų atsiranda pasitikėjimas. Tuomet kišti pagalius į ratus tampa daug sunkiau“, – prisiminė ne vieną ir ne kelias nemalonias situacijas patyręs E.Sodeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius