-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pats sau milijonierius“ VIP premjera suviliojo šou pasaulio žvaigždes, bet nesklandumų išvengti nepavyko

Režisierius Tadas Vidmantas gerbėjams pristato savo naują darbą, kino ekranus pasiekė jo juosta „Pats sau milijonierius“. Ir nors komedija oficialiai pradedama rodyti nuo spalio 17-osios, išvakarėse filmą galėjo išvysti išskirtinė publika. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“ buvo nutiestas raudonas VIP premjeros kilimas.
Marius ir Renata Jampolskiai, Oksana Pikul-Jasaitienė, Audrius Bružas, Ineta Stasiulytė su dukra
Marius ir Renata Jampolskiai, Oksana Pikul-Jasaitienė, Audrius Bružas, Ineta Stasiulytė su dukra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasveikinti režisieriaus T.Vidmanto čia atvyko ir būrys žvaigždžių. Čia buvo galima sutikti daugybę garsių aktorių, verslo, pramogų pasaulio atstovų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Audrius Bružas į filmo premjerą atvyko įspūdingu „Lamborghini“: filmavimo metu vos iš jo neišvirto

Renginio nepraleido Naglis Bierancas, Oksana Pikul-Jasaitienė, Džiugas Siaurusaitis, Deimantė Kazėnaitė su Gediminu Žilinsku, Benediktas Gylys, Saulius Baradinskas, Renata ir Marius Jampolskiai, Viktorija Jakučinskaitė su vyru, Simona Starkutė, Milita Daikerytė, Mindaugas Papinigis su drauge, Arnoldas Eisimantas, Šarūnas Mazalas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka

Čia taip pat buvo galima sutikti dažnai keliaujantį aktorių Žilviną Tratą, kurį atlydėjo taip pat retai Lietuvoje sutinkamas Simonas Phamas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka

Fotografams pozavo ir neseniai dukters Frėjos pirmąjį gimtadienį atšventusi aktorė Ineta Stasiulytė, kurią atlydėjo 14-metė dukra Upė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./T.Vidmanto filmo „Pats sau milijonierius“ premjeros akimirka

Papozavę fotografams svečiai apie 19 valandą buvo pakviesti į kino salę, kur patys pirmieji galėjo įvertinti Tado Vidmanto penktąjį filmą. Prieš ekrane pasirodant komedijai režisierius žengė prieš publiką, padėkojo visiems susirinkusiems, prisidėjusiems, ir neslėpė, kad pastarąsias dvi dienas labai jaudinosi. Vis dėlto nors blynas ne pirmas, smagių nesklandumų išvengti šį vakarą nepavyko.

Po padėkos žodžių VIP publikai ir kūrybinei komandai nurimus, ekranuose pasirodė ilgai lauktas filmas. Tiesa, be garso. Apie 5 minutes susirinkę tik iš lūpų galėjo išskaityti, ką šneka aktoriai, o tokį nesklandumą lydėjo juokas.

„Ir be garso geras“, – tarė vienas žiūrovas, o šį komentarą palydėjo ovacijos. Antrą kartą paleidus filmą blynas jau iškepė tobulai.

Tado Vidmanto filmo premjeros akimirkos – galerijoje:

Filmas apie Paulių Aršauską?

„Pats sau milijonierius“ pasakoja apie trisdešimt ketverių metų Donatą Pukį, kuris kartu su savo sužadėtine Laurita ir jos kiauksinčiu madingu šuneliu Gučiu gyvena Kaune. Už Donatą jaunesnė Laurita dirba instagramo modeliu. Tuo tarpu Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam prieš išvažiuodamas gyventi į Šveicariją paliko tėvas, bet visai neseniai įsigijo kriptovaliutų „fermą“ bei sportinį „Lamborghini“ automobilį.

Įvaizdis Donatui – svarbiausias dalykas gyvenime. Būtent dėl to Donato ir Lauritos veiduose nuolat spindi šypsenos. Bet tik tol, kol įjungtos telefonų kameros. Visgi viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Donatas sulaukia tėvo skambučio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Bružas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Bružas

Tik pasirodžius filmo anonsams iš karto diskutuota, kad režisieriaus inspiracija tapo kriptomilijonieriumi vadintas Paulius Aršauskas. T.Vidmantas iš tiesų neslepia, kad minėta asmenybė jį tikrai įkvėpė.

„Pagrindinis personažas yra trys žmonės viename, kuriuos žinau arba pažįstu asmeniškai. Pagrindinis veikėjas yra trijų asmenybių miksas. Bet akivaizdūs panašumai, meluočiau, jei sakyčiau, kad išėjo netyčia“, – 15min studijoje atskleidė T.Vidmantas.

Režisierius pripažino, kad sukurti filmą jį tikrai įkvėpė P.Aršausko asmenybė, tačiau filme žiūrovai neišvys minėto asmens istorijos. Ji, anot režisieriaus, gimė visiškai kitaip.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Vidmantė ir Tadas Vidmantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Vidmantė ir Tadas Vidmantas

„Niekad nesakau, kad tai, kas vyksta, yra blogai, tiesiog sakau, kad taip yra“, – paklaustas, ar P.Aršauskas dėl filmo nesupyks, pridūrė režisierius.

Vis dėlto pagrindinį vaidmenį suvaidinęs Audrius Bružas įsitikinęs, kad ieškoti paralelių nereikėtų, esą panašaus pobūdžio asmenų pasaulyje nesunku rasti.

„Kai klasikai rodydavo savo spektaklius, žmonės mėtydavo daiktus, šaukdami, kodėl apie mane spektaklį sukūrėte. Tuo ir genialus filmas, kai tokių sutapimų yra. O tokių puikių viešųjų ryšių net nesugalvotum.

Tokių realių asmenų, kurie nebūtinai atsiduria spaudoje, nebūtinai bankrutuoja ar vairuoja įspūdingus automobilius, yra labai daug. Tos tuštybės, apie kurią šnekama, yra daug. Galima suvedinėti paraleles, galima to nedaryti“, – įsitikinęs A.Bružas.

VIDEO: Tado Vidmanto filmo žvaigždė – apie Paulių Aršauską, milijonus ir gyvenimo vaidmenį

Filmas kainavo trečdalį milijono

Komedijoje žiūrovai išvys ne tik įspūdingus milijonus ar amą atimančias vietas, bet ir ne vieną pramogų pasaulio atstovą. Čia vaidmenis atliko aktorė Gelminė Glemžaitė, Vaida Lisikaitė, Vytautas Rumšas, įsiamžino net Naglis Bierancas, be kurio, kaip anksčiau juokauta, jau neįmanomos jokios premjeros. Filme taip pat mažus vaidmenis atliko Beata Tiškevič, Emilija Latėnaitė-Beliauskienė.

Kiek kainavo pasisamdyti tiek veidų? Į šį klausimą režisierius atsakymo neturėjo, mat su jais finansų aspektus derino prodiuseriai. Vis dėlto pats filmas kainavo trečdalį milijono.

„Nemažai kainavo, bet viskas brangsta, – juokėsi T.Vidmantas. – Kai pernai kūrėme filmą, kainavo pigiau, nors atrodo, kad ten investicijų skirta daugiau.“

Kaip juokėsi režisierius, nemažai reikėjo sumokėti ir A.Bružui, o šis atsikirto, kad kitaip ir būti negali, juk reikėjo nusipirkti kostiumą, batus, fantaziją.

Režisierius skelbia pertrauką

Penktąją komediją pristatęs T.Vidmantas 15min studijoje pasakojo, kad „Pats sau milijonierius“ filmavimas užtruko vos dvi savaites. Tai, palyginti su jo ankstesniais darbais, nieko nestebina, nes filmą yra sukūręs ir per devynias dienas.

Anot režisieriaus, tokį tempą nulemia dideli kaštai, o, kaip pats sako, filmuoti nelengva, nes valstybė filmų kūrybos neremia. Vis dėlto neslepia, kad penkerius metus iš eilės po filmą pristatantis režisierius kitąmet nieko nekurs. Jis pertrauką skelbia dėl nuovargio.

„Esu pavargęs, tikrai. Ir kitais metais ruošiuosi imti atostogas – filmo nebekursiu. Rašyti labai mėgstu, tai gal kam nors parengsiu scenarijų, bet pats nefilmuosiu“, – pripažino Tadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius