-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po išbandymų I.Toleikytė atšoko vestuves: „Man pasisekė, kad turiu tokį vyrą“

15min studijoje apsilankiusi atlikėja Ingrida Toleikytė papasakojo apie iš naujo meile patikėti paskatinusią santuoką su dabartiniu vyru Tomu Mikalausku, už kurio ištekėjo praėjusių metų vasarą. „Ši santuoka tikriausiai ir atsirado iš to tikėjimo gražaus pasaulio egzistavimu“, – atviravo moteris, atsigavusi po sudėtingų išbandymų ir prabilusi apie praeityje patirtą smurtą.
Ingrida Toleikytė
Ingrida Toleikytė / Andriaus Kundroto ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Atlikėja Ingrida Toleikytė prisiminė dienas, kai studijavo operinį dainavimą Klaipėdoje, dalyvavo įvairiuose TV projektuose ir turėjo daug svajonių. Tačiau, atsiradus pirmajai šeimai ir kūdikiui, jai teko šiek tiek pristabdyti savo tuometinių tikslų įgyvendinimą ir karjeros užmojus.

„Tai atsitiko natūraliai, visą save atidaviau kūdikiui“, – 15min pasakojo ji, teigdama, jog visa ta pauzė buvo teigiamas jos gyvenimo momentas.

Andriaus Kundroto nuotr./Ingrida Toleikytė
Andriaus Kundroto nuotr./Ingrida Toleikytė

Vėliau laukė sudėtingesni išgyvenimai ir siaubą keliantis etapas. Ji, kaip pati teigė, patyrė psichologinį ir fizinį smurtą. Visa tai tęsėsi apie ketverius metus, o po to sekė gydymasis – Ingrida ėjo pas psichologus. Dabar praėję jau metai nuo naujo gyvenimo etapo pradžios.

„Teko iš to kapstytis, išsikapsčiau ir etapas baigėsi. Ilgai viską slėpiau, bijojau, buvo gėda, galvojau, kad jei dar kažkam pasakysiu – pabloginsiu situaciją.

Pamenu tą akimirką, kai aš galiausiai garsiai pasakiau, kas vyksta, išsipasakojau artimiesiems. Tada viskas apsivertė – supratau tokį dalyką, kad smurtautojai jaučiasi stiprūs ir dideli tik tada, kai jų auka yra maža ir silpna. Baimė ir silpnumas augina jiems sparnus“, – sakė pašnekovė.

Patarimas patyrus fizinį smurtą – kreiptis į policiją

I.Toleikytė pataria panašius dalykus išgyvenantiems žmonėms prašyti pagalbos ir kalbėti garsiai, kviesti policiją, kreiptis į įvairiausius centrus. Pagalbos, kaip ji sako, yra, reikia tik pasidomėti, o kai nustoji jų bijoti – bijoti ima jie.

„Kai patiriate fizinį smurtą – būtinai skambinkite policijai. Negalvokit, kad ateis ir pamatys mėlynes. Nesvarbu. Ateis diena, kai jums reikės viską įrodyti. Tada pirmasis klausimas bus – ar jūs kvietėte policiją? Aš nekviečiau, todėl mano kelias buvo ilgesnis ir sudėtingesnis.

Aš apie tai kalbu drąsiai, nes tikiu, kad galiu padėti kitiems. Tikiu, jog išgyvename tam tikrus dalykus ne be reikalo – o, kad galėtume pagelbėti. Nieko gyvenime nebūna šiaip sau – gali kristi ant žemės ir klausti, kodėl man, tačiau neverta, nes viską Visata sudėlioja taip, kaip reikia“, – 15min kalbėjo atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Toleikytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Toleikytė

Įtikėjus laime, atsirado ir meilė

Vis dėlto sudėtingas etapas liko praeityje, davė daug pamokų, bet dabar, kaip pati Ingrida teigia, ji pagaliau tapo savimi – praeitų metų liepos mėnesį ištekėjo, šiuo metu augina sūnų Žaką ir turi dvi podukras bei mylimą ir mylintį vyrą.

„Ši santuoka tikriausiai ir atsirado iš to tikėjimo gražaus pasaulio egzistavimu. Buvo gyvenime sunkus momentas, kai galvojau, kad visi turi paslapčių ir visi blogai gyvena, tik nesako. Pradėjusi vaikščioti pas psichologus supratau, kad tai yra nenormalu ir taip visi žmonės negyvena.

Įtikėjau į tą laimę, meilę, pagarbą ir laisvę ir su ta intencija ieškojau vyro, kuris leistų būti savimi ir sakytų, kad aš esu nuostabi, kokia esu, ir man nereikia keistis. Man pasisekė, kad šiuo metu turiu tokį vyrą“, – šypsojosi moteris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Toleikytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Toleikytė

Ingrida pridėjo, kad kartais būna, jog po sunkių išgyvenimų žmogus neleidžia sau patirti laimės ir yra įtarus, kai kas nors su juo pasielgia gerai: „Buvau pripratusi, kad įvykus kažkam gero, būtinai turi nutikti kas nors blogo. Meilė, pagarba ir leidimas išjausti, ką jauti, dabar yra svarbiausi dalykai.“

Atlikėja 15min papasakojo ir apie santykį su savo ir buvusio draugo sūnumi Žaku: „Sūnus yra didžiausia dovana mano gyvenime, jis mane labai myli ir sako, kad esu nuostabi, graži. Šiandien pasidažiau – jis mane pagyrė.“

Visas pokalbis su atlikėja Ingrida Toleikyte:

VIDEO: „Aš daugiau nebijau“ – sako dainų kūrėja I.T. ir pristato naują dainą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius