Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po J.Statkevičiaus interviu Kremliaus portale A.Tapinas rėžė: „Juozai, tu esi skuduras“

Dizaineris Juozas Statkevičius Kremliaus portalui „Sputnik“, kuris siejamas su rusiška propaganda, davė interviu, kuriame atvirai išreiškia nepasitenkinimą situacija Lietuvoje ir jos valdžia. Straipsnis neprasprūdo pro žurnalisto Andriaus Tapino akis, kuris liko šokiruotas tokio dizainerio elgesio.
Andrius Tapinas ir Juozas Statkevičius
Andrius Tapinas ir Juozas Statkevičius / 15min nuotr.

„Juozas Statkevičius: „To, kas vyksta Lietuvoje, jau neįmanoma kęsti“, – tokia antraštė puikuojasi prorusiškame naujienų portale „Sputnik Lietuva“.

J.Statkevičius išskirtiniame interviu papasakojo „apie masinę lietuvių emigraciją ir apie tai, kodėl gimtoje šalyje jį bando padaryti „tautos priešu“.

Portalas J.Statkevičiui priminė žiemą sukeltą skandalą, kuomet dizaineris socialiniame tinkle paragino lietuvius emigruoti.

„O jūs tikrai nemylite Lietuvos?“ – paklausė dizainerio „Sputnik Lietuva“.

Asmeninio albumo nuotr./Juozas Statkevičius
Asmeninio albumo nuotr./Juozas Statkevičius

„Na, ką jūs. Jeigu aš jos nemylėčiau, jau seniausiai būčiau išvažiavęs, kaip šimtai tūkstančių kitų lietuvių. Galėčiau ramiai sau gyventi kitoje šalyje. Bet viskas, kuo aš užsiimu, darau mylimos Lietuvos labui. Ir kodėl aš turiu tylėti? Aš juk nieko naujo nepasakiau. Šiandien paprasčiau dirbti kasininke kur nors Londone, o ne Lietuvoje, turint aukštąjį išsilavinimą. Aš visiškai ne Lietuvos priešas ir visiškai neraginau masiškai emigruoti. Aš tik noriu vieno – realių permainų šalies viduje. Ir tebūnie aš tapsiu tautos priešu, jei tai bus į naudą mylimai Lietuvai!“ – kalbėjo J.Statkevičius.

Jis portalui pasakojo apie sudėtingą ekonominę situaciją Lietuvoje. „Pensininkai gauna po 200 eurų per mėnesį. Ar tai normalu? Mano mama dirbo visą gyvenimą, o dabar aš ją išlaikau. Jau 20 metų. Ir taip kiekvienoje šeimoje. Atlyginimai irgi labai maži. O kai įvedė eurą, kainos iškart pašoko. Kai kurios tris kartus. Kaip gyventi? Štai žmonės ir bėga iš Lietuvos“, – sakė J.Statkevičius.

Į klausimą, ar gali situacija pasikeisti į gerąją pusę, dizaineris atsakė: „Tai gali atsitikti tik pasikeitus valdžiai, įskaitant prezidentę. O kol kas, tokia ir esmė, kad „mus puola Rusija“. Juokinga klausytis, kiek kartų ji jau mus užpuolė. Vos ne kasdien tankai pas mus važiuoja. Tiesą sakant, lietuviška propaganda jau įkyrėjo. Ji visiškai kvaila. Na, ką gi Rusijai čia Lietuvoje veikti? Kam mes jai?“.

Portalo „Sputnik Lietuva“ paklaustas, ar nebijo taip drąsiai reikštis, J.Statkevičius sakė: „Juk tiesą sakau. Jei kas nors mane nušaus, tegu šauna. Ką čia bepadarysi... Pasikartosiu, aš nieko neišgalvojau, kalbu tiesą. O tiesa visada nepatogi. Ir mes vis laukiam laukiam, kada bus geriau. O niekas nesikeičia. Jau pastaruosius 27 metus.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius

Po šios publikacijos savo nuomonę apie dizainerio interviu A.Tapinas išreiškė socialiniame tinkle.

„Atvipo žandikaulis. Išskirtinis Juozo Statkevičiaus interviu Kremliaus propagandos portalui „Sputnik“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Tapinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Tapinas

Ir turinys, sumišęs su skrandžio sultimis. Apmokamas kremlinis vatnikas nesugebėtų taip apvemti Lietuvos kaip šita mūsų medaliais apdovanota žvaigždė, rengianti jubiliejinius šou.

„Aplink mus tik priešai. Lenkai priešai, rusai priešai, latviai priešai“, „Rusija mano mylima šalis, dievinu Rusiją“, „Tai, kas vyksta Lietuvoje, neįmanoma kentėti“, „Lietuviška propaganda visiška kvaila“, „Padėtis Lietuvoje pasikeis tik tada, kai pasikeis visa valdžia įskaitant prezidentą“.

Juozai, tu esi skuduras. Ir kaip paprastas, drėgnas skuduras net nesupranti, kad į tave valosi purvini kerziniai batai.

Galbūt jeigu į tavo lapkričio šou nesusirinks pakankamai žmonių, pagaliau išvažiuosi į Rusiją, kur esi taip vertinamas ir turi tiek draugų. Tik mokesčių prieš išvažiuodamas nepamiršk susimokėti.

Juozai, dar mintis – jeigu jau reiks bėgti tau iš Lietuvos, gal į Čečėniją? Būtum asmeninis Ramzano dizaineris.

O kas planuojat eiti į jo šou pagalvokit – ar tikrai verta? #Juozainebūkskuduras“, – feisbuke savo nuomonę išdėstė A.Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius