-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kaltinimų nužudžius šunį – Arnoldo Misiūno atsakas: „Hugo gyveno dvigubai geriau nei pati Fėja“

Antradienį gyvūnų teisių gynėjai, „šuniukų Fėjai“ Skaistei Svidraitei paskelbus daugelį sukrėtusią informaciją apie galimą žiaurų kovotojo Arnoldo Misiūno elgesį su gyvūnais, internete kilo tikras ažiotažas. Šuns Hugo nužudymu apkaltintas vyras po kelių dienų nutraukė tylą ir paviešino savo versiją.
Arnoldas Misiūnas ir jo šunys
Arnoldas Misiūnas ir jo šunys / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio archyvo nuotr.

Šuns Hugo nužudymu apkaltintas kovotojas A.Misiūnas pasidalijo savo istorijos versija. Pasak jo, šuniukų Fėja vadinama S.Svidraitė kovotojui taiko dvigubus standartus ir atskleidė, kodėl nusprendė užmigdyti savo augintinį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnoldas Misiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnoldas Misiūnas

„Dvigubi standartai? Reiškiasi, jeigu žmogus atima šunis iš kitų žmonių, su jais nesugeba susitvarkyti, gali juos nužudyti? Lengva širdim nuveža pas savo veterinarus draugelius ir sutvarkyta problema. Kam apskritai dresūra, ieškojimas profesionalios pagalbos, tiesiog atimi gyvybę. Gi nepasakysi, jog neturi žinių, kaip perauklėti gyvūną ir su juo nebesusitvarkau. Aš gi tik šuniukų fėja, ahujiena, negaliu sau leisti tokios silpnybės. Tai kam specializuotis į agresyvių šunų veislių gelbėjimą, jeigu nesugeba susitvarkyti su jais? Aš atvirkščiai, dėl to jos nesmerkiu, nes suprantu, kad visko būna gyvenime. Tik keista, kad atiminėjami šunys iš žmonių yra, o po to, kai užmigdo, parašo „Ne visiems šunims lemta suteikti antrą šansą, nes tas šansas gali turėti liūdną pabaigą“. Beeeeeeeet, kai mes šitoj situacijoj supratę, kad yra grėsmė vaikams, kitiems šunims, žmonėms ne tik svetimiems, bet ir artimiems, nusprendėm užmigdyt – esam žertvos. „Supratę grėsmę“ net blogas pasakymas, nes tų įvykių jau būtą, bet išlaviruota. Metus laiko taip taikiausi ir ieškojau sprendimo, kurio nesuradęs taip pasielgiau – esu žudikas.

Socialinių tinklų nuotr./A.Misiūno šunys Luna ir Hugo
Socialinių tinklų nuotr./A.Misiūno šunys Luna ir Hugo

Vadinasi, jei tu kalbi apie tai viešai, kad tu migdai šunis dėl agresijos tada viskas okey. O aš, kur tyliai nurijau šitą skausmą, esu skandinamas. Prašyta visų žiniasklaidų vadinti „žudiku“. Greičiausiai, jei būčiau viešai parašęs kažkokį postuką, viskas būtų ok, nes nebūtų tos paslapties, kurią galima tokių būdu iškelti į viešumą. Apgailėtina, jog žmonės tokie patiklūs. Ir nemato fėjos norų. Vienas jų – followeriai! Pajutus, kad geriausiai followeriai kyla per skandalus, ji juos ir tedaro, nepaisant pasekmių kainos. Mūsų visuomenė gal tokia, jog ji neįdomi niekam be skandalų, kad išgelbėtas arkliukas surenka 100 laikų, o Misiūno apšmeižimas 2 tūkstančius. Suprantu ir šitą, visi turėjom tą norą pakelti save aukščiau už visus. Tik vieni suprotingėja, kiti ir lieka savo mėšle. Bet ar tau tikrai tai būtina daryti dėl tų followeriukų. Man siutas ima, nes įkvėpiu čia pavydą. O gal norą pasipelnyti net ir finansiškai… Kodėl visur kišami buliai? Kodėl kalbant apie šuns užmidymą yra kišama priežastis – trukdė veisti šunis. Mūsų Hagutis gyveno dvigubai geresnį gyvenimą nei pati Fėja, nelabai suprantu, kurioj vietoj jis trukdė veisti šunis. Jei nebūtų agresijos aplinkiniams, būtų gyvenęs iki gyvenimo galo. Bet norima yra padaryti ale dėl veisimo užmigdžiau. Visur kalbama apie bulių veisimą, kam? Problema, jog šuo užmidytas ar kad veisiami šunys? Meluojama, kad sulaukti dar daugiau dėmesio, nes problemą rado gi ne veisime.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./FightBOX KOK'60 Hero's series
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./FightBOX KOK'60 Hero's series

Bet, kad kiltų followeriai, reikia žmonėms duoti dramų. Šitas veislynas įregistruotas prieš du metus. Bet ji žmonėms kalba apie nelegalų veisimą? Kam? Tik tam, kad sudirbti mane dar labiau. O galbūt, kad atimti šuniukus? Būtų geras kąsnis? Bet ne jai apžioti tai. Kiek žmonių nukentėjo per ją, kiek šunų nukentėjo, vien per 2023 metus… Jinai nužudė 7 šunis dėl agresijos, baisu, ne? Tai kiek 2022…? 2021…? Tik gaila, kad ji turi tą pimpačkiukų armiją, kuriai gali kalbėti nesąmones, o jie ja tikės ir dalinsis su visu pasauliu. Žmonės klausia, kodėl neatidaviau prieglaudai? Kuriai? Niekas neturi tokių specialistų ir galų gale jis atsidrus pas šuniukų fėją, ir klausikas, koks gyvenimas bus pas ją. Jūs galvojat pas ją nesipjauna šunys? Vieni kitus mirtinai perkanda, bet niekur tai neskelbiama, kaip kad nesusitvarkymas su šunimis, o tai, kad tokie vargšiukai. Tai koks Hugo būtų likimas?

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnoldas Misiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnoldas Misiūnas

Perkandęs porą šunų būtų užmigdytas. Ir trindama rankom iškeltų tokią pačią dramą dėl sekėjų. Pi*** aš ant jos tokios prieglaudos. Mano rankose ir ašarose jis išėjo pas Dievulį. Kur garantija, kad būtų ji radus jam namus? O kas ten? Perkandęs kažką, visi sakytų čia Misiūnų šuo? Galvojat jai čia pirmas kartas būtų? Kiek kartų įkiša žmonėms šunis, o jie kažką mirtinai sukandžioja. Bet viskas lieka tyloje. Arba vėl išvartoja jos naudai. O jei mūsų vaikams taip būtų buvę, nekalbu net apie šunis, arba kaimynų vaikams? Kaimo gyventojams? Tada viskas kristų ant mano pečių, visų skausmas, teisiniai dalykai ir t.t. Galiausiai šunį užmigdytų ir visi sakytų, jeigu žinojau, kokia situacija, kodėl anksčiau to nepadarei? Baisiai gaila, kad mūsų skausmas buvo taip išniekintas. Močiutei reikėjo gydytojų pagalbos. Urtė verkia. Dabar toliau yra viešinami tokie galbūt iškraipyti asmeniniai dalykai iš „artimo rato“ merginų, kurios arba čiulpė, arba net negavo progos. Ir dabar, kaip kokia šimtaprocentinė tiesa yra rodoma žmonėms. Aišku, ką joms besakyt? Kažką gero? Kaip joms tai patiko? Neeee. Dabar turi šansą įgnybti, paviešinti, ką kalbėdavome, suaštrinti, pakeisti kažkokius faktus. Nes galbūt tas skausmas, kad nepaėjo perlipa visas žmogiškas ribas. Apgailėtina. Gaila, kad buvo sulauktas toks laikai, kai suniukai gimė ir paskelbta tokiu būdų toks asmeninis dalykas.

Organizatorių nuotr./Arnoldas Misiūnas
Organizatorių nuotr./Arnoldas Misiūnas

Bet išgyventa gyvenime buvo sunkesnių dalykų, ir tai tik dar labiau sustiprins mane, kaip žmogų. Ir aplamai, dar kartą parodė kokie žmonės. Greičiausiai būtų galima podcastą įrašyti kalbant apie tą Fėją. Ir jos padarytus nedarbus. Bet didžiausias klausimas kyla, kodėl ji gali užmigdyti, kas mėnesį šunį dėl agresijos, o paprastas žmogus tai padarės yra žudikas. Kodėl ji vadinama Fėja, jei jos prieglaudoje yra žudomi šunys? Būkit budrūs kuom tikit ir ką smerkiat“, – rašė A.Misiūnas.

Žmonės.lt susisiekus su S.Svidraite ji patikino, kad Arnoldo atsaką matė, tačiau paaiškino, kad dvigubų standartų šioje situacijoje neįžvelgia.

„Dvigubų standartų čia nėra, nes aš dirbu su „psichiniais“ ir jie atvyksta pas mane jau vertinimui ir sprendimui, ką daryti toliau. Aš jų neperku, nemokau ir nedresuoju, kad jie būtų agresyvūs, o jis tai toli gražu, ne angelas šeimininkas. Ir informacija, kurią gavau yra iš jo artimos aplinkos, kad Ają užmigdė dėl agresijos tikiu ir nesiginčiju, o kad Hugo trugdė veisti bully, na, akivaizdu. Būtų netrugdęs, būtų nemigdęs juk“, – sakė šuniukų Fėja Skaistė.

Primename, kad antradienį S.Svidraitė viešai apkaltino A.Misiūną nužudžius savo šunį, pitbulio mišrūną Hugo.

„Arnoldas Misiūnas nužudė savo šunį, nes nusprendė užsiimti american bully VEISLININKYSTE ir iš to praturtėti.

Kalytė Luna buvo užmigdyta viso labo pusės metų amžiaus, nes kažką „perkando“.

Hugo tapo jo auka dėl pinigų.

Hugo 2021.10.04-2024.02.10

Hugo jis užmigdė, nes jis tapo nebereikalingu. Dabar veis american bully šunis. Migdymo priežastis tik tokia – NEBEREIKALINGAS.

Neturiu daugiau ką pakomentuoti… Informacija perduota policijai.

Dabar norėtumėm žurnalistų dėmesio jam“, – instagrame rašė S.Svidraitė.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius