-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš pat posėdį netikėtai žlugo Egidijaus Dragūno baudžiamosios bylos svarstymas

Metai nauji, bet teisme turėjo skambėti seno teisinio ginčo akordai. Didelį atgarsį sukėlusi baudžiamoji byla, kurioje itin prieštaringai vertinamas atlikėjas Egidijus Dragūnas-Sel kaltinamas dėl išpuolio prieš policiją, šįryt galėjo būti atversta aukštesnės instancijos teisme. Visgi paskutinėmis minutėmis netikėtai paaiškėjo, kodėl apeliacijos svarstymo dar teks palaukti.
Egidijus Dragūnas
Sunegalavus advokatui A.Mažeikai (pirmame plane), šįkart į teismą neatvyko ir Egidijus Dragūnas. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

2023-iųjų pradžioje teisinė kova tebevyksta dėl keistoko incidento 2020 m. vasarą, kai Egidijus Dragūnas su patruliais Livijumi Saukevičiumi ir Vitalijumi Vaitkevičiumi Vilniaus centre susikibo ir visą parą praleido areštinėje.

Šį antradienio rytą aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismo kolegija buvo pasirengusi atversti šią bylą iš naujo, tačiau prieš pat posėdį trims teisėjams buvo perduota žinia iš nuteistojo gynėjo: „Susirgau“.

Atvykusio bylą kuruojančio prokuroro kolegijos vadovas klausė nuomonės dėl galimybės svarstyti apeliaciją, neatvykus nei apeliantui E.Dragūnui, nei pastarojo advokatui Aidui Mažeikai.

Pasak prokuratūros atstovo Dainiaus Kunigėlio, vien tai, kad nėra advokato, užkerta kelią aukštesnės instancijos teismui nagrinėti bylą.
Prokuroras D.Kunigėlis pareiškė viltį, kad advokatas ne tik pranešė telefonu apie netikėtai pablogėjusią savijautą, bet ir galės pateikti teisėjams oficialią medikų pažymą.

„Teismas sutinka, kad nagrinėti bylos nėra galimybės“, – pranešė teisėjų kolegijos vadovas ir atsisveikino, paskyręs naują posėdžio datą.

VIDEO: E.Dragūnui ir jo advokatui neatvykus, teisėjai su prokuroru bylos nesvarstė

15min primena, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas 2022 m. spalį paskelbė, kad garsus teisiamasis yra, galima sakyti, pusiau kaltas. Teisėjo požiūriu, pasitvirtino prokuratūros kaltinimas, jog E.Dragūnas priešinosi policijai, tačiau vieną iš patrulių sužaloti tyčios jis neturėjo.

VIDEO: E.Dragūnas išklausė nuosprendį, kurį teisėjas išsamiai motyvavo

Visgi nuteistajam ir toks „pusėtinas“ teismo verdiktas netiko, todėl būtent E.Dragūnas dabar yra labiausiai suinteresuotas apeliacinio proceso sėkme. Šįryt Selas į teismą nevažiavo, nes irgi buvo informuotas apie advokato sveikatą.

Naujas bandymas surengti E.Dragūno ir jo gynėjo skundo svarstymą Vilniaus apygardos teisme dabar planuojamas sausio gale. Kol vyksta ši apeliacinė bylos stadija, pirminis apkaltinamasis nuosprendis neįsiteisėja, jokių teisinių pasekmių neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius