Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

R.Galvono užmojai „Auskoje“ žlugo – pats nutraukė sutartį: ką sako Palangos savivaldybė?

Praėjusiais metais Palangos gyventojus ir miesto svečius kvietė atsinaujinusi vila „Auska“. Su savivaldybe sutartį dvejiems metams pasirašęs jaunasis šefas Rokas Galvonas čia skambiai atvėrė restoraną, kuriame šventes rengė ir ne vienas žinomas žmogus. Vis dėlto šį sezoną to nebebus – dveji metai dar nepraėjo, tačiau „Roko virtuvė“ veiklos viloje nebetęsia.
Rokas Galvonas, Vila „Auska“
Rokas Galvonas, Vila „Auska“ / 15min klijuotė

2021 metų gegužės mėnesį, pasibaigus senajai nuomos sutarčiai, vilą „Auska“ paliko dešimt metų čia šeimininkavusi įmonė, o Palangos savivaldybė nusprendė, kad tuščio pastato laikyti nevalia ir jis turi būti įveiklintas, kol bus nuspręsta, ką gi galima įrengti šioje unikalioje vietoje. Neilgai trukus, „Auskoje“ šeimininkauti pradėjo vienas jauniausių Lietuvos virtuvės meistrų, tuo metu 21-erių Rokas Galvonas. Įmonė „Roko virtuvė“ vilą išsinuomojo porai metų.

Įmonė jau keletą mėnesių prieš tai vykdė veiklą kitame kurorto viešbučio restorane. Jaunasis verslininkas nusprendė, kad viena veikla papildys kitą.

Po atsinaujinimo duris atvėrusi „Auska“ svečius viliojo restoranu su prabangiais baldais, taip pat vizitine kortele tapusiu Lietuvos kontūro baseinu. Vilą kaip savo šventės vietą rinkosi ir žinomi žmonės.

Vis dėlto 2022-ųjų sausį Rokas pranešė, kad byra „Auskos“ fasadas. Tada jis teigė, kad patirti nuostoliai yra dideli, todėl veikla patalpose yra ribojama, atsisakyta suplanuotų renginių bei švenčių. R.Galvonas tikėjosi, kad bent dalį nuostolių padės kompensuoti Palangos savivaldybė.

O šį sezoną Palangoje esanti vila „Auska“ – vėl be šeimininko. 2021-aisiais ją dvejiems metams išsinuomojęs Rokas Galvonas dar šių metų kovo mėnesį nutraukė nuomos sutartį su Palangos savivaldybe. Anot pastarosios, buvusiam nuomininkui teikti siūlymai, kad būtų išvengta sutarties nutraukimo, tačiau jie R.Galvono netenkino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius