-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Zabarausko išdalintos vaivorykštės spalvų vėliavos kyla visame mieste: „Ačiū už tai“

Po to, kai buvo padegtos Lietuvos gėjų lygos biuro durys ir kai balkone režisieriui Romui Zabarauskui užsikabinus vaivorykštės spalvų vėliavą laiptinėje pasikartojo dar du gaisrai, vyras tik dar labiau visus ragina ją išskleisti ir savo namuose. Panašu, kad jo noras pildosi – nemokamai išdalintos vaivorykštės spalvų vėliavos kyla visame mieste.
Romas Zabarauskas
Romas Zabarauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pirmadienio rytą feisbuke R.Zabarauskas pasidžiaugė, kad Samanta Matu savaitgalį Vilniaus centre užfiksavo keliolika vaivorykščių – jomis puošėsi butai, kavinės, naktiniai barai.

„Jų plevėsuoja ir plevėsuos dar daugiau – ieškokite su grotažyme #LGBTdraugiškaLietuva“, – rašė režisierius.

Anot jos, jei minėtos atakos buvo bandymas sukiršinti visuomenę, to padaryti visiškai nepavyko.

„Išlikome solidarūs ir sustiprėjome, gindami savo laisvę bei mokydamiesi lygiateisiškumo. Ačiū už tai!“ – dėkojo R.Zabarauskas.

Išdalijo 500 vėliavų

Po dviejų bandymų padegti R.Zabarausko kaimynų duris, režisierius pakvietė aukoti pinigus, už kuriuos jis nupirktų dar daugiau vaivorykštės spalvų vėliavų. Per kelias dienas surinkus 2000 eurų, Romas įsigijo net 500 ryškiaspalvių vėliavų.

Penktadienio popietę pirmoji vėliava buvo pakelta ant „Paviljono“ stogo. O vėliau Romas kartu su bendraminčiais nemokamai jas dalijo visiems atėjusiems.

15min primena, kad prieš kelias savaites, reaguodamas į tai, kad Vilniuje naktį buvo padegtos Lietuvos gėjų lygos (LGL) biuro durys, režisierius Romas Zabarauskas išreiškė solidarumą savo namų balkone pasikabinęs vaivorykštės spalvų vėliavą.

Praėjusį savaitgalį jis pabudo nuo koridoriuje kilusio gaisro, kažkas bandė padegti kaimynų buto duris. Beje, vienas iš atvykusių pareigūnų pasiūlė vėliavą nusikabinti, „kol dar nesudegė visas namas“.

Po išpuolio R.Zabarauskas nepasidavė ir nusprendė padovanoti 500 nemokamų LGBT vėliavų. Režisierius ėmėsi akcijos – ragino jas pasikabinti ant savo balkonų ar langų.

Tačiau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vėl buvo padegtos buto durys R.Zabarausko name.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius