Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 13 /14:12

Rolandas Alijevas teisiamas už įsilaužimą į Godos Alijevos paštą ir feisbuką

Prieš metus Godai Alijevai patyrus interneto įsilaužėlių ataką, kai ji negalėjo naudotis socialiniais tinklais bei elektroniniu paštu, žinoma moteris ėmėsi veiksmų. Dainininkė kreipėsi į pareigūnus, o dabar paaiškėjo, kad į jos asmeninę paskyrą įsilaužė ne bet kas, o jos buvęs sutuoktinis Rolandas Alijevas. Už tai jam gresia net laisvės atėmimas iki trejų metų.
Goda Alijeva su vyru Rolandu
Goda Alijeva su vyru Rolandu / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją Goda Alijeva negalėjo prisijungti prie savo feisbuko, instagramo bei elektroninio pašto „Gmail“ paskyrų – netiko jokie jos prisijungimo duomenys. Buvo pakeistas jos slaptažodis, net elektroninio pašto vardas – iš Godos Alijevos ji vėl tapo Sabutyte.

Nors po kelių dienų jai anketas susigrąžinti pavyko, Goda nutarė įsibrovėlių nenubaustų nepalikti – visgi buvo įžengta į jos itin asmenišką erdvę.

„Man taip gaila visų ten esančių nuotraukų, ten daug įvairiausių žmonių asmeniškų žinučių, mano darbinių reikalų. O kažkas knaisiojasi, skaitinėja ne tik, ką aš rašau, bet ir ką man rašo... Labai nesmagu, kai į privačią erdvę įsibrauna“, – tąkart kalbėjo Goda.

Prieš metus įsilaužimą griežtai neigė

Dainininkė, drabužių kūrėja ėmėsi teisinių veiksmų. 15min ji prisipažino, kad jau išsiaiškino, kas įsilaužė į jos anketas, ir sieks tą žmogų pamokyti. Jį įtarė, kad tai galėjo padaryti buvęs sutuoktinis Rolandas Alijevas, kuris prieš metus bet kokius kaltinimus neigė.

„Man tikrai nereikia jos paskyrų, jos feisbuko. Esu suaugęs vyras, tėvas, neužsiimu tokiais dalykais. Tikrai nenoriu ir neturiu dėl ko kenkti“, – 15min tikino jis.

R.Alijevas svarstė, kad tokios kalbos gali būti ir pačios Godos bandymas atkreipti į save dėmesį. „Gal jai reikia kokios nors reklamos, nežinau. Man neįdomus jos gyvenimas. Gyvenu savo gyvenimą, esu uždaręs duris ir nenorėčiau, kad apskritai tokie dalykai kiltų į viešumą. Noriu paprašyti ir jos – geriau gyventi ramiai. Bent jau iš pagarbos vaikams, kurie eis į mokyklą“, – sakė R.Alijevas.

Į posėdį neatvyko

Vis dėlto melo kojos trumpos. Po atlikto tyrimo paaiškėjo, kad būtent R.Alijevas įsilaužė į asmenines buvusios žmonos paskyras, o jo byla iškeliavo į teismą.

Antradienį byloje buvo suplanuotas pirmasis posėdis, tačiau į jį neatvyko nei kaltinamasis, nei nukentėjusioji, nei jų gynėjai, todėl byloje padaryta pertrauka iki rugpjūčio 21 dienos.

Goda ir Rolandas Alijevai
Goda ir Rolandas Alijevai

R.Alijevas apie posėdį buvo informuotas telefonu jo išvakarėse, jis šaukimo teigė negavęs ir teismui pranešė, jog yra išvykęs.

Ar apie posėdžio datą buvo informuota nukentėjusioji G.Alijeva, teismas duomenų neturi.

Kaip žurnalistams po posėdžio sakė prokuroras Haroldas Mulevičius, į teisėsaugą dėl galimo neteisėto prisijungimo kreipėsi G.Alijeva. Ji nurodė, jog prie jos paskyros prisijungti galėjo buvęs sutuoktinis.

Nustatyta, kad prisijungimai vykdyti iš Kauno, netoli tos vietos, kur gyvena krepšininkas. Jis pats, prokuroro duomenimis, kaltės nepripažįsta.

H.Mulevičius nedetalizavo, kiek kartų buvo prisijungta prie paskyros ir ar kaltinamasis prisijungęs atliko kokius nors veiksmus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Alijevas ir Natalija Bunkė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Alijevas ir Natalija Bunkė

R.Alijevas kaltinamas tuo, kad lygiai prieš metus, rugpjūčio 8 dieną, pasinaudodamas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu įrenginiu, žinodamas buvusios žmonos Godos Alijevos socialinio tinklalapio prisijungimo vardą ir slaptažodį, neteisėtai prisijungė prie jos paskyrų – feisbuko ir asmeninio elektroninio pašto.

Už neteisėtą prisijungimą prie buvusios žmonos paskyrų R.Alijevui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

15min primena, kad Goda ir Rolandas Alijevai išsiskyrė 2018 metų liepos 20-ąją. Juos oficialiai išskyrė Kauno apylinkės teismas. Tą kartą verslininkas 15min patvirtino, kad jis buvo skyrybų iniciatorius.

„Toks gyvenimas. Skyrybos yra asmeninis dalykas, iš pagarbos mūsų vaikams nenoriu gilintis į detales. Galbūt būtų galima pasakyti daug, bet nenoriu plėstis“, – sakė R.Alijevas.

Pasak Godos, sprendimas eiti skyrybų keliu buvo priimtas tik tuomet, kai jie buvo tikri, kad šansų susitaikyti nebėra. Todėl į teismą kreipusis liepos 12-ąją, be jokių nesutarimų po savaitės pora jau buvo išskirta.

„Skyrybos tarp mūsų buvo prasidėjusios jau seniai. Tai yra per daug asmeninis reikalas, kad apie tai kalbėčiau viešai. Tai labai asmeniška, be proto skaudu, – atviravo Goda. – Visa tai reikia išgyventi ir laikyti savyje. Čia gyvenimo pamokos, bet dėl to gyvenimas nesibaigia.“

Grupės „69 danguje“ narė Goda Sabutytė ir krepšininkas Rolandas Alijevas susituokė 2009 metų liepos 25 dieną. Meilę pora prisiekė Birštono Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje. Pora prieš kelerius metus buvo įkūrusi ir bendrą verslą – Goda ėmė kurti glaustinukes, vėliau ir kitus drabužius, šiame versle žmonai talkino ir Rolandas.

Iki santuokos su Rolandu Alijevu Godos širdį bandė užkariauti ne vienas garsus vyras, tarp jų – ir Šarūnas Jasikevičius. Tiesa, apie šią draugystę grupės „69 danguje“ atlikėja visada vengė atvirauti.

34-erių R. Alijevas yra žaidęs „Juventus“, „Šiaulių“, „Pieno žvaigdždių“ ir kituose Lietuvos bei užsienio krepšinio klubuose. Šiuo metu jis žaidžia trečiojoje pagal pajėgumą šalyje Regionų krepšinio lygoje, Kauno Atleto komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius