Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romų restoraną valdantis Ištvanas pasisako už visuotinį karantiną: „Žmonių gyvybės svarbiau nei verslas“

Nors užsikrėtimo koronavirusu skaičiai Lietuvoje sparčiai kyla į viršų, o antradienį užfiksuotas dar vienas rekordas, kol kas nuspręsta paskelbti tik lokalų karantiną – tose savivaldybėse, kur situaciją blogiausia. Kad po kurio laiko gali būti įvestas ir visuotinis karantinas, baiminasi nemažai verslininkų, tačiau tik ne Ištvanas Kvikas. Romų restoraną „GYPSY lounge & grill“ valdantis žinomas vyras įsitikinęs, kad griežtų priemonių reikia imtis nedelsiant, nes vėliau padėtis gali būti dar blogesnė.
Ištvanas Kvikas
Ištvanas Kvikas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Kiekvieną dieną po kelis šimtus susirgimų. Baisu, žmonės! Geriau pabūti namuose net ir keletą mėnesių, kad ta zaraza praeitų, nes dabar ji plinta ir plinta. Taip, bus sunku, bet kažkaip išgyvensim! Manau, reikia skelbti karantiną kuo greičiau!“, – viešai savo poziciją išreiškė Ištvanas.

Plačiau pakomentuoti tokią nuomonę I.Kvikas sutiko ir 15min. Romų kolektyvo „Sare Roma“ vadovas stebisi, kodėl karantinas buvo įvestas pavasarį, kai užsikrėtimų buvo kur kas mažiau, bet neskelbiamas dabar, kasdien skaičiuojant po 200-300 koronaviruso atvejų.

Išreikškite savo nuomonę apklausoje:

„Tai yra labai didžiuliai skaičiai, todėl keista, kad neskelbia karantino, nes vadovaudamiesi ankstesne tvarka visi izoliavosi, susitvarkė, o dabar... Manau, kad geriau viską nedelsiant uždaryti ir kažkiek pakentėti, kad tikrai būtų ramu.

Išgyventume, kaip ir tada išgyvenome, valgyti rastume ką – duonos su sviestu ir viskas. Svarbiausia laimėti prieš tą zarazą, nes tuoj pasieksime ribą, kai užsikrėtimų bus net 1000, nuo to procesas pasidarys tik dar ilgesnis, tai kam laukti?“, – klausia Ištvanas.

Mariaus Vizbaro nuotr./Ištvanas Kvikas
Mariaus Vizbaro nuotr./Ištvanas Kvikas

Prieš kelis mėnesius duris atvėrė jo restoranas „GYPSY lounge & grill“. I.Kvikas neslepia, kad prie dabartinės situacijos prisitaikyti nelengva – pavyzdžiui, dėl rizikos užsikrėsti negali leisti šalia sodinti kompanijų, o kai kurie žmonės išvis bijo eiti į viešas maitinimo įstaigas.

I.Kvikas teigia suprantantis, kad karantino atveju, jei restoranas būtų priverstas kuriam laikui visai užsidaryti, verslas dar labiau nukentėtų. Tačiau verslininkus ragina pagalvoti ir apie kitą pusę.

„Jei ateis žmogus ir užsikrės arba kažkas iš mūsų artimųjų užsikrės, tai apie kokius pinigus ir verslus čia galime kalbėti? Verslas yra verslas, viskas aišku, ekonomika yra svarbu, bet žmonių gyvybė yra kur kas svarbiau. Svarbu gebėti suvaldyti situaciją“, – mintis dėstė Ištvanas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Karantinas Lietuvoje
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Karantinas Lietuvoje

Paklaustas apie taikomus ribojimus, kurie, anot kai kurių verslininkų, yra geresnė priemonė negu visiškas uždarymas, pašnekovas išliko skeptiškas.

„Yra ribojimai, na ir ką? Ir vis tiek nemažėja skaičiai. Juk žmonės ir toliau važinėja į darbą, vaikšto, apsipirkinėja. Man atrodo, kad viską uždaryti reiktų bent dvi-tris savaites pabandymui ir tada skaičiai iškart nukristų“, – svarstė I.Kvikas.

Karantino atveju dar labiau nukentėtų ir renginių sfera, atlikėjai, tačiau Ištvanas tikina su „Sare Roma“ kolektyvų jau dabar atsisakantis koncertų. Ir ne dėl to, kad dėl ribojimų susirinktų mažiau žmonių, bet dėl rizikos dar labiau plisti virusui.

„Turime pasiūlymų, bet sakom – „palaukit, nieko, išgyvensim, bus viskas gerai ir tada koncertuosime trejus metus iš eilės be sustojimo“. Taip, reikia logiką įjungti“, – 15min sakė Ištvanas.

Pats I.Kvikas tikina šiuo metu besisaugantis kaip tik įmanoma – vengia susibūrimų, nebūtinų susitikimų su pažįstamais. Nerimauja ir dėl artimųjų sveikatos.

„Šeimos nariams neleidžiu per daug kur nors vaikščioti, draugų ratą labai siaurą palaikau. Kai kurie žmonės dar pyksta: „oj, neduodi man rankos“. Sakau chebra, esate mano draugai, bet turite suprasti – aš nežinau, su kuo jūs šiandien bendravote, gal jūsų artimieji ar pažįstami užsikrėtę, bet jiems nesijaučia, o kitam pasijaus. Juk tokia situacija, reikia saugoti save ir kitus“, – kalbėjo I.Kvikas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raseinių rajone karantinas pratęstas, dar 12 savivaldybių – paskelbtas: premjeras ragina neiti iš namų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius