Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Skamp“ akibrokštas: iš Jazzu komentarų sukūrė necenzūrinę dainą-žinutę

Šių metų M.A.M.A apdovanojimai buvo ryškūs ne tik savo šou bei raudono kilimo svečių įvaizdžiais, jie išsiskyrė ir skandalų gausa. Vienas labiausiai šiais metais aptarinėjamų žmonių buvo Justė Arlauskaitė-Jazzu. Praėjusią savaitę pristačiusi savo naujo singlo „Wild“ vaizdo klipą, atlikėja socialiniuose tinkluose sukėlė skandalą, kai kritikus išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais. Tai pro akis neprasprūdo grupei „Skamp“ – jie iš riebių Jazzu žodžių sukūrė dainą.
Grupė „Skamp“ ir Justė Arlauskaitė-Jazzu
Grupė „Skamp“ ir Justė Arlauskaitė-Jazzu / 15min nuotr.

Jautrią ir atsiprašymo žodžių pripildytą kalbą M.A.M.A scenoje, užlipusi atsiimti „Metų atlikėjos“ apdovanojimo, pasakiusi J.Arlauskaitė-Jazzu greičiausiai tikėjosi, kad jos skandalingą istoriją visuomenė greitai pamirš ir toliau klausys naujausio kūrinio „Wild“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po skandalo – Jazzu ašaros ir atvira išpažintis: „Atsiprašau, jei kažkada įskaudinau“

Tačiau panašu, kad dalis klausytojų atrado naują kūrinį – socialiniuose tinkluose grupė „Skamp“ pristatė Jazzu necenzūrinių komentarų įkvėptą dainą „Debilai gonna debil“.

Grupė visą dainą parašė vien tik iš J.Arlauskaitės-Jazzu komentarų socialiniame tinkle. Kaip teigė „Skamp“ narys Viktoras Diawara, kūrinį įkvėpė būtent praėjusios savaitės įvykiai.

„Skamp“ skelbia pradėsianti naują dainų ciklą, pavadinimu „SMS (Short Message Song) – SMS (trumposios žinutės)“. Trumpas, pusantros minutės trukmės, dainas savo gerbėjams grupė ketina pristatyti kiekvieną savaitę.

Kūrinys sekmadienį pirmiausia buvo įkeltas į oficialią grupės „Skamp“ paskyrą feisbuke, po kelių dienų atsirado ir grupės „Youtube“ paskyroje, tačiau netrukus buvo ištrintas.

Ketvirtadienio popietę dainos įrašas ištrintas ir iš oficialios grupės paskyros.

„Jazzu vadyba skambino mūsų vadybai ir prašė pašalinti vaizdo įrašą #TruthHurts #NoSenseOfHumor. Išėmiau vaizdo įrašą iš „Youtube“ tokioje formoje, kokioje dabar buvo. Tačiau vienas dalykas yra for sure: SMS#1 „Debilai Gonna Debil“ will be back on air“, – socialiniame tinkle rašė „Skamp“ narys V.Diawara.

Tad dabar grupės SMS tipo kūrinį galima išgirsti tik „Skamp“ „Facebook“ paskyroje.

15min primena, kad šeštadienį, prieš dainos „Wild“ premjerą M.A.M.A scenoje, J.Arlauskaitei-Jazzu buvo įteiktas „Metų atlikėjos“ apdovanojimas.

Vos tik į sceną žengusi atlikėja nė neketino slėpti pastarosiomis dienomis dėl komentarų skandalo susikaupusių emocijų – sunkiai tramdė pasipylusias ašaras.

Braukdama skruostais riedančias ašaras Justė pradėjo savo kalbą, kurioje pripažino jaučianti psichologinį smurtą.

„Už tą meilę aš ypač dėkoju pastarųjų dienų kontekste, kuomet patyriau labai didelį organizuotą psichologinį, socialinį smurtą. Ir labai noriu pasisakyti. Jau trečią dieną su savimi daug šnekuosi ir galvoju, kodėl mes taip vienas kito nevertiname, kodėl mes gyvename dvigubais standartais, kodėl mes kariaujame, kodėl mes pasisakome prieš smurtą, bet apsisukę toliau būname agresoriais. Kodėl mes psichologinio smurto vis dar netraktuojame kaip tiesioginio smurto formos.

Ir dabar aš jau tikrai nebegaliu apsimetinėti ir sakyti, kad „aš nieko neišgyvenau, kad man viskas gerai, man faina“, todėl, kad aš esu žmogus, kaip ir kiekvienas iš jūsų (…)“, – M.A.M.A apdovanojimų scenoje braukdama ašaras kalbėjo Jazzu.

Savo kalboje dainininkė ir dėkojo, ir atsiprašė.

„Labai noriu padėkoti tiems, kurie mane supranta ir kurie būna šalia. O svarbiausia, noriu atsiprašyti tų, kuriuos kažkada įžeidžiau. Ir taip... ar pastebėjote, kad pasakyti gerą žodį daug sunkiau, nei sumenkinti, pažeminti, pasmerkti.

Noriu pakviesti pasidžiaugti vieni kitais, būkime atlaidesni, išgirskime vieni kitus. O jei labai norime pasisakyti, ieškokime formų, kaip tą padaryti. Galvokime, kaip aš jausčiausi to žmogaus vietoje. Tada gal būtų mažiau karų, beprasmių emocijų. Ne nekęskime vienas kito, o būkime geresni vienas kitam.

15min primena, kad Jazzu dainos ir vaizdo klipo „Wild“ premjera „Youtube“ kanale sausio 23 dieną sulaukė ne tik daug pagyrimų. Jau kitą dieną viešumoje nuaidėjo nemenkas skandalas.

Feisbuko puslapis „Valstybinis Tautos Frontas“ paviešino šiurkščius komentarus, kuriuos „YouTube“ kanale dainos kritikams esą rašė, o vėliau ištrynė Jazzu ir jos fanų klubas. Pati Jazzu 15min tikino jokių komentarų nerašiusi. Neilgai trukus feisbuke sureagavo žurnalistas, laidų vedėjas Andrius Tapinas. Dviejų romanų autorius pasidalijo visiems kūrėjams skirta auksine taisykle.

VIDEO: Jazzu - Wild (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius