Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarp pilkų debesų“ autorė R.Šepetys širdyje jaučiasi amerikiete, sieloje – tikra lietuvė

Laidoje „Pasaulis pagal moteris“ – išskirtinis interviu su pasaulį užkariavusios knygos „Tarp pilkų debesų“ autore ir lietuvių kilmės rašytoja Rūta Šepetys. Viešnia iš už Atlanto šiandien gyvena amerikietišku ritmu, tačiau patikina – Lietuva jai visuomet bus itin brangus kraštas.
Rūta Šepetys
Rūta Šepetys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Itin jaukaus pokalbio metu, autorė prisipažino, savo kūryboje daug dėmesio skirianti Baltijos jūrai, o neblėstantis susižavėjimas Lietuva, skatina kurti geriausius kūrinius.

Kalbėdama apie lietuviškas šaknis, rašytoja neslepia, kad anglų kalba šneka kur kas geriau nei lietuvių ir nors širdyje ji jaučiasi amerikiete, sieloje – tikra lietuvė.

Interviu metu TV3 laidos vedėja ir rašytoja kalbės apie bestseleriu tapusią knygą, išverstą į daugiau nei dvidešimt septynias užsienio kalbas ir neįkainojamą pažintį su Lietuvoje gyvenančia Irena Valaityte-Špakauskiene, kurios gyvenimu tremtyje remiantis, buvo sukurtas pagrindinės filmo „Tarp pilkų debesų“ veikėjos Linos paveikslas, atspindintis sovietinės tremties patirtį ir tyras žmonių svajones.

Išskirtinės pažinties su rašytoja metu, laidos vedėja turėjo galimybę pabendrauti su dar viena įdomia asmenybe, tai filmo, pagal ta patį knygos pavadinimą, režisieriumi Mariumi Markevičiumi, kuris plačiau papasakojo apie šio filmo idėjos gimimą, netikėtą pažintį su knygos autore ir didelį visos komandos darbą kuriant istorinį filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius