Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija paviešino konflikto su E.Dragūnu įrašą: įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais

Lietuvos policija paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas anksčiau įvykęs konfliktas su Egidijumi Dragūnu. Jame atlikėjas vartoja necenzūrinius žodžius, atsisako vykdyti nurodymus, o galiausiai – smurtauja prieš pareigūną.

Pareigūnai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas 2020 metų vasarą įvykęs konfliktas su grupės „SEL“ lyderiu Egidijumi Dragūnu. Su patruliais Livijumi Saukevičiumi ir Vitalijumi Vaitkevičiumi jis susikibo Vilniaus centre ir visą parą praleido areštinėje. Garsų prabangaus automobilio vairuotoją policininkai tąkart norėjo nubausti už kalbėjimą prie „Bentley“ vairo telefonu. Selas pažeidimą kelyje neigė, maža to, pats turėjo priekaištų pareigūnams dėl jų nedėvimų kaukių.

Policija prieš atlikėją panaudojo jėgą, dujas, antrankius, bylos duomenimis, E.Dragūnas aršiai priešinosi, dėl to jam gresia ir baudžiamoji atsakomybė.

Vaizdo įrašu policija pasidalijo „YouTube“ ir feisbuke, kur uždavė klausimą auditorijai – „ką pasirinktumėte jūs?“

„Sutikti su padarytu pažeidimu ir susimokėti baudą, ar neigti kaltę, nevykdyti pareigūnų reikalavimų ir sukelti konfliktą, pasibaigusį sulaikymu.

Šis viešo asmens konfliktas su pareigūnais nutiko daugiau nei prieš pusantrų metų ir šiuo metu narpliojamas teisme.

Versijų girdėjome daug ir įvairių, matėme kitos pusės viešinamus vaizdus, o jums siūlome pamatyti tikrą ir neiškarpytą vaizdą.

P. S. Atsiprašome už vairuotojo leksiką“, – rašė Lietuvos policija.

VIDEO: Egidijaus Dragūno konfliktas su pareigūnais baigėsi sulaikymu

Paskelbtame vaizdo įraše E.Dragūnas važiuoja savo „Bentley“ markės automobiliu, kai pareigūnai jam liepia sustoti. Atlikėjas sustoja ne po pirmo prašymo, bet, galiausiai sustojus, jis imamas kaltinti dėl naudojimosi telefonu.

Sel'as teigia, kad telefonu nesinaudojo – tik klausėsi muzikos ir laikė jį rankoje. Policininkas bando vyrui paaiškinti, jog mobiliojo telefono vairuojant negalima ir laikyti. Egidijus bando įrodyti, jog tikrai niekam neskambino, rodo jam savo skambučių išklotines.

Galiausiai jų pokalbyje atsiranda daugiau agresijos. Egidijus ima vartoti necenzūrinius žodžius po to, kai pareigūnas paprašo jo išlipti iš automobilio. Dainininko balsas aukštėja sulig kiekvienu paprašymu išlipti, prašo traukti nuo jo rankas. Vyro imama klausinėti, ar šis nėra apsvaigęs.

Vaizdo įrašo pabaigoje – kulminacija. E.Dragūnas yra tiesiogine to žodžio prasme ištraukiamas iš automobilio, jo rankos yra surakinamos antrankiais. Tačiau, kol Egidijus buvo traukiamas, jam pavyko įspirti pareigūnui.

15min primena, kad šis įvykis jau pradėtas nagrinėti teisme. Apklausti trys teismo medicinos ekspertai smulkiai apibūdino, kokie sužalojimai policininkams buvo padaryti, kaip konkrečiai jie galėjo kilti.

Tuo metu kovo gale posėdis buvo žlugęs dėl dviejų kiek netikėtų, tarpusavyje nesusijusių priežasčių: pats kaltinamasis tąsyk ryžosi iš viso nevažiuoti į teismą, prasitaręs, kad prastai jaučiasi, o tuometis E.Dragūno advokatas kone paskutiniu momentu pranešė, kad nebegali eiti savo pareigų.

Bylos nagrinėjimą teismas planuoja tęsti gegužės pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius