-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atsisveikinta su I.Maroziene: šeima kvietė palydėti taip, kaip ji norėtų

Ši savaitė buvo paženklinta skaudžiomis netektimis – prieš kelias dienas anapilin iškeliavo 63-ejų verslininkė, „Amatininkų užeigos“ įkūrėja Irena Marozienė. Ketvirtadienio vakarą į atsisveikinimą su moterimi „Stiklių“ kiemelyje rinkosi jos šeimos nariai, bičiuliai ir kolegos.
Irena Marozienė, atsisveikinimo su ja akimirkos
Irena Marozienė, atsisveikinimo su ja akimirkos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atsisveikinimas su Irena Maroziene viešbučio „Stikliai“ kiemelyje prasidėjo ketvirtadienį 15 val. ir tęsėsi iki 18 val.

Paisydami prašymo, verslininkės artimieji, bičiuliai ir kolegos atvyko nešini baltomis rožėmis.

Ištarti „sudie“ Irenai atvyko Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, žurnalistai Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, Edvardas Žičkus, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, atlikėjas Petras Daunys, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas, verslininkė Alma Latvytė,

Atsisveikinimo akimirkos:

Netikėtai mirusios verslininkės dukra Justina Marozaitė kvietė atsižvelgti į tai, ko gyvenimą ir linksmybes mylėjusi I.Marozienė būtų norėjusi – ne liūdno susitikimo, o šventės.

„Užuojautas palikite namie, atsineškite vieną baltą rožę. Palydėkime Ikoną kaip ji norėjo – su šypsenomis, šampanu ir dainomis“, – rašė ji.

Visus norinčius - draugus, artimuosius ir bičiulius - kviečiame atsisveikinti su Irena šį ketvirtadienį, 15-18 val....

Posted by Justina Marozaitė on 2022 m. birželio 21 d., antradienis

Dar prieš oficialų atsisveikinimą bičiuliai žodžiais apie I.Marozienę atsiliepė socialiniuose tinkluose.

Floristas Mantas Petruškevičius pasidalijo bendra savo ir šviesaus atminimo Irenos nuotrauka.

„Irena! Be Tavęs bus labai labai liūdna… Pasiilgsiu. Myliu“, – šalia archyvinio kadro rašė M.Petruškevičius ir pažymėjo, kad su I.Maroziene juos siejo 20 metų trukusi draugystė.

Apie Ireną jautriai pasisakė ir dizaineris Egidijus Rainys. Jis teigė, kad moteris turėjo įtakos jo karjerai.

„Šiandien laukiau.... Tai turbūt skaudžiausias neįvykęs susitikimas mano gyvenime. Ašaros kaupiasi gerklėje ir sunku parinkti tinkamus žodžius. Aš visada prisiminsiu, kas mane jauną, šviežiai iškeptą dizainerį paėmė už rankos, pasitikėjo ir padėjo tapti tuo, kuo esu. Ačiū, Irena Maroziene, už viską. Ir netiesa, kad nepakeičiamų nėra.... Lieka didelė tuštuma...“ – mintimis dalijosi jis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Egidijus Rainys ir Irena Marozienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Egidijus Rainys ir Irena Marozienė

Verslininkės ilgėsis ir dainininkas Petras Daunys. Jis Ireną prisimins kaip gyvenimo šviesą.

„Irena Maroziene, tu mūsų Saulė ir šviesa, energija ir šiluma. Dėkingas Tau už tavo plačią širdį kaip jūra, nuoširdumą, dosnumą ir tikrumą. Dėkingas, kad tik dėl Rasos Barauskaitės tave pažinau. Taip pat dėkingas, kad visoje situacijoje vienintelė mus palaikei ir nuoširdžiai džiaugeisi. Dėkingas, kad galėjau su tavim pliurpt Molėtuose, vaikščiot prie jūros ar dainuot per tavo paskutinį gimtadienį.... Tu man visad liksi šviesa. Kuri užgeso. Bet tu mūsų saulė, saulėlydis ir saulėtekis tuo pačiu. Aš Tave myliu! Ilsėkis ramybėje“, – ilgesingu įrašu dalijosi atlikėjas.

O Asta Valentaitė savo socialinių tinklų įraše prisiminė paskutinį pokalbį su Irena Maroziene ir planuotą susitikimą – verslininkė turėjo dalyvauti Astos ir jos mylimojo Gleno Manchesterio vestuvėse.

„Irena, kai susirašėm prieš kelias dienas, Tu taip džiaugeisi artėjančia mūsų su Glenu švente, planavai joje dalyvauti ir iki smulkmenų ruošeisi, tad mudvi atsisveikinom „iki greito“.

Tačiau likimas pasisuko nenumatyta, tragiška linkme, kurios nei viena neįsivaizdavom. Vietoj greito susitikimo Tu išėjai į Amžinybę.

Žodžiai dabar atrodo lyg beprasmiai, tačiau ačiū Tau už viską, kuo dalinaisi su buvusiais šalia – savo energija, stiprybe, elegancija. Tu visad liksi pavyzdys, kaip eiti per gyvenimą pakelta galva ir švenčiant jį. Ilsėkis ramybėje, brangi Irena.

Nuoširdi užuojauta dukroms Birutei ir Justinai bei visiems, pažinojusiems Ireną“, – rašė A.Valentaitė, taip pat pridėjusi nuotrauką, kurioje ji ir jos sužadėtinis Glenas Manchesteris įsiamžinę su I.Maroziene.

Žinoma sostinės verslininkė Irena Marozienė anapilin iškeliavo sekmadienį, o naujiena apie mirtį plačiai pasklido pirmadienį – skaudžią žinią pranešė mamos gedinčios dukros Birutė ir Justina.

Tai sukrėtė daugelį Ireną pažinojusių jos draugų. Žmonės ėmė spėlioti, kas gi nutiko pozityvumu garsėjusiai ir nemažai planų turėjusiai I.Marozienei.

Iš pradžių verslininkės mirties priežastis nebuvo įvardyta. Artimieji portalui Žmonės.lt tik buvo užsiminę, kad moteris šiomis dienomis jautėsi blogai.

Antradienį viena iš dukrų Žmonės.lt patvirtino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas. „Dėl žemo kraujo spaudimo pasijuto blogai ir nukrito nuo laiptų“, – Žmonės.lt sakė I.Marozienės dukra.

Kiek anksčiau internete buvo paviešinta ir vienos iš verslininkės dukrų rašyta žinutė socialiniame tinkle. Joje teigta, kad pastarosiomis dienomis dėl žemo kraujo spaudimo prastai besijautusi Irena nukrito ir mirtinai prasiskėlė galvą. Tiesa, vėliau ši žinutė buvo pašalinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius