-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 13 /10:22

Vilniuje padegėjas policijos perspėjimų neišsigando: vėl padegtos durys R.Zabarausko name

Ketvirtadienio naktį Vilniuje, Savanorių prospekte, ir vėl padegtos buto durys R.Zabarausko name.
Romas Zabarauskas ir apdegęs jo kaimynų butas
Asociatyvi iliustracija / 15min nuotr.

Kaip pranešė policija, apie 1 val. nakties daugiabutyje apdegė buto durys ir dalis laiptinės šeštame ir septintame aukšte.

Pasak ugniagesių, gaisrą iki jiems atvykstant užgesino patys gyventojai.

Teisėsauga įtaria, kad tai – padegėjo darbas. Padarytas nuostolis kol kas nustatinėjamas.

Tai jau ne pirmas toks padegimas sostinėje. Režisieriaus Romo Zabarausko name durys pirmąkart padegtos rugsėjo pradžioje.

Rugpjūtį buvo padegtos Lietuvos gėjų lygos (LGL) biuro durys, R.Zabarauskas, išreikšdamas solidarumą, balkone pasikabino vaivorykštės vėliavą. Režisierius padegimą jo name siejo būtent su šia akcija.

Po kelių dienų padegimas ir vėl netruko pasikartoti, tuomet griežtai sureagavo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, ragindamas policiją sugauti „šunsnukį padegėją“.

Tačiau, kaip rodo šios nakties įvykiai, bent kol kas policijos pastangos bevaisės.

„Taip, šiąnakt vėl degė mūsų laiptinė. Vėl keliais aukštais aukščiau nei gyvename mes. Svarsčiau, ar ir vėl tai viešinti, bet žiniasklaida jau tai bet kokiu atveju žino“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė pats R.Zabarauskas.

Šįsyk režisierius taip pat prašė neabejingų gyventojų prisidėti prie remonto išlaidų, nes trys padegimai laiptinėje gyventojams atsieis nepigiai.

„Tegu tai būna dovana mano kaimynams, kuriems streso dabar yra per akis, – rašo jis. – Jei atsirastų nusikaltėlis, kuriam bus priteistos išlaidos, visas aukas grąžinsiu.“

Po antrojo padegimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad sostinės policija tiria visas su padegimais susijusias versijas. Tačiau, panašu, bent kol kas – nesėkmingai.

„Atsižvelgiant į pastarųjų metu įvykius, kai buvo padegti tam tikri objektai skirtingose sostinės vietose, Vilniaus apskr. policijos vadovybė šių įvykių kontrolę perduoda specializuotam policijos padaliniui ‒ Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams.

Šie pareigūnai padės ikiteisminius tyrimus atliekantiems sostinės antrojo ir trečiojo policijos komisariatų tyrėjams, suteiks jiems reikiamą pagalbą, koordinuos bendrus tyrimo veiksmus“, – rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius