Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 21

Grupė „Black Biceps“ išleido į rėmus netelpančią kalėdinę dainą: pabrėžė tamsiąją švenčių pusę

Parodijų meistrai, televizijos ekranuose sužibėjusi ir savo pėdsaką palikusi grupė „Black Biceps“ išleido naujausią darbą skirtą didžiausiam žiemos švenčių personažui — Kalėdų Seneliui.
„Black Biceps“ – „Kalėdų Seneli“
„Black Biceps“ – „Kalėdų Seneli“ / Stopkadras

2017 metais vaikinai sukurė pasaulinio hito „Despacito" parodiją – „Depozito“. Parodija akimirksniu paplito po Lietuvą ir už jos ribų, o šiuo metu yra surinkusi virš 3,7 mln. peržiūrų.

Vaikinai savo muzika dalijasi ne tik Lietuvoje, bet iki pandemijos tai darė ir už jos ribų ­– jie buvo netgi už Atlanto, kur pirmą kartą istorijoje surinko lietuvių ir lenkų bendruomenes po vienu stogu Jono Pauliaus II centre Clearwater'yje, Floridoje.

Taip pat vasarą jie išleido nuotaikingą klipą, nufilmuotą skandalingame Lukiškių aikštės pliaže kartu su 2019 metų Lietuvos Mis lenkaite Dominika Lamauskaite ir garsiu repo atlikėju, sportininku ir verslininku – Vytautu Medinecku-Ironvytu.

Kadangi šiais metais dėl susiklosčiusios pandeminės situacijos šventės bus kitokios, vaikinų grupės darbas taip pat labai skiriasi nuo visų kitų šventinių dainų. Dainoje „Kalėdų seneli" pabrėžiama tamsioji švenčių pusė, rašoma pranešime spaudai.

„Galbūt daugelis laukia to stebuklingo šventinio laikotarpio, tačiau iš tikrųjų visos šventės jau tapo mūsų didžiosios rutinos dalimi, nustojome džiaugtis šventėmis, kaip tai darėme vaikystėje, o suaugę, pradedame žiūrėti į šventes kaip į išlaidų ir streso laikotarpį" – sako grupės lyderis Vitalijus Valentinovičius.

Įvertinkite į jokius rėmus netelpantį Black Biceps grupės darbą!

VIDEO: Black Biceps - Kalėdų Seneli (2020)

„Daina netiesiogiai apeliuoja į klausytoją, kad jis susimąstytų, kad ne apsvaigime nuo alkoholinių gėrimų ir ne nupirktose dovanose slypi pagrindinė švenčių esmė, o buvimu kartu, o tam, kad būtume kartu, nereikia ieškoti priežasčių ir laukti švenčių.

Juk daug didesnė šventė bus, jei neplanuotai pabėgsite nuo darbų rutinos ir aplankysite savo senelius, tėvus, kurie visada laukia jūsų draugijos kaip Saharos pasiklydelis vandens.

Nesakome, kad reikia atsisakyti švenčių, bet trokštame, kad žmonės sugebėtų pasidžiaugti gyvenimu ir nudžiuginti kitus nelaukdami šventinio laikotarpio. Juk geriems darbams nereikia kažkokios specialios progos, o kai tai suprasime – gyvensime daug geresnėje bendruomenėje" – teigia vaikinai.

Tačiau išsiskiria ne tik dainos tematika. Akį pritraukia ir dainos vaizdinis apipavidalinimas – animacija.

„Karantino laikotarpiu supratau, kad mane daug kas domina, žaviuosi kone visais savo amato specialistais. Mėgstu žiūrėti ir mokytis naujų dalykų. Neseniai užkibau ant animacijos meno kablio. Pagalvojau, kad visai būtų įdomu išbandyti savo jėgas joje.

Tad šis darbas buvo man tikras iššūkis. Norėjau sukurti kapotą 2D animacinį atviruką paremtą „Southpark“ filmuko tematika, o kadangi karantinas neleido susiburti su visa grupe ir nufilmuoti vaizdo klipą, tai buvo puiki proga padaryti tokį nestandartišką sveikinimą Lietuvos gyventojams." – teigia Vitalijus, kuris yra taip pat ir dainos autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius