Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 26

Kauną drebino M.A.M.A: į popmuzikos elito gretas įsiveržė Beatrich ir Monique

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arena virto didžiule lietuviškos muzikos mylėtojų meka. Čia tradiciškai sausio pabaigoje kasmet vykstančiame renginyje buvo dalijami apdovanojimai geriausiems – areną drebino muzikos apdovanojimai M.A.M.A 2017.
Beatrich
M.A.M.A 2017 ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į išskirtinę ceremoniją susirinko būrys kviestinių svečių, raudonu kilimu žengė garsiausi šalies muzikantai ir gausi su jais dirbanti profesionalų komanda, tarp kurių – puikiai visiems pažįstami mados, verslo, pramogų pasaulio atstovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus raudonu kilimu žengė muzikos pasaulio žvaigždės ir jų gerbėjai

Šiemet M.A.M.A apdovanojimus buvo patikėta vesti humoristų duetui – ceremonijos vedėjų vairą į rankas ėmė Mantas Katleris ir Mantas Stonkus.

Dar iki renginio buvo anonsuojama apie apdovanojimų ceremonijoje susirinkusių laukiančias staigmenas scenoje, tačiau labiausiai visi laukė pagrindinės ir svarbiausios dalies – pačių apdovanojimų. Kas šiemet tapo geriausiais?

Šventinę ceremoniją pradėjo Monika Pundziūtė-Monique, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Neda Malūnavičiūtė, drauge jos atliko puikiai visiems pažįstamą, jau legendiniu tapusį Eurikos Masytės kūrinį „Laisvė“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

„Fantastiškas vakaras šiandien. Švenčiame Lietuvos šimtmetį, todėl neįsivaizduoju geresnio kūrinio, kuriuos galėtume pradėti šį renginį“, – sveikindamasis su susirinkusiais kalbėjo M.Stonkus.

Tuo tarpu M.Katlerio pasirodymas daugeliui tapo tikra staigmena – šis į sceną pro susirinkusių žiūrovų galvas nusileido lynu, pasipuošęs baltais angelo sparnais. Kaip vėliau juokais prasitarė – sutikdamas tapti renginio vedėju iškėlė sąlygą, kad ceremoniją ves tik tuomet, jei galės į sceną įskristi kaip angelas.

„Tada taip pasakiau, bet nebuvau iki galo apgalvojęs situacijos – tada atrodė juokinga, tačiau dabar... kaip durnelis“, – šmaikščiai kalbėjo M.Katleris. Vėliau šis paklausė ir M.Stonkaus, kokią jis sąlygą iškėlė organizatoriams, šis atkirto, kad paprašė tūkstančio eurų – tiek, kiek šiais laikais neva už dainą prašo atlikėjai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Katleris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Katleris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Stonkus ir Mantas Katleris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Stonkus ir Mantas Katleris

Pirmasis M.A.M.A apdovanojimas – Metų proveržio kategorijoje, nugalėtoją čia paskelbė krepšininkas Antanas Kavaliauskas, laimėtoja buvo pripažinta jauna, talentinga atlikėja Beatrich.

Atlikėja į sceną žengė su dideliu jauduliu, o kalbėdama šluostė laimės ašarą. „Nesitikėjau, nes niekada nesitikiu nieko. Žmonės, kurie mane pažįsta, žino, kad nemoku šnekėti. Net bandydama užsisakyti kavos – suklystu du kartus. Todėl labai noriu visiems padėkoti, kad klausotės manęs, kad esu pastebėta“, – scenoje kalbėjo Beatrich, hito „Superstar“ atlikėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Iškart po to į sceną žengė senieji scenos grandai – Laimontas Dinius-Lainius ir grupė „Rondo“, kartu su visa arena jie traukė dešimtmečius nesenstantį kūrinį „Tau“.

Kitas apdovanojimas – Metų koncertinei grupei, atlikėjui ar atlikėjai. Paskelbti laimėtoją ir šį apdovanojimą įteikti į sceną buvo pakviestas Martynas Tyla, asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A) pirmininkas.

„Laikau rankose apdovanojimą, kuris tapo labai svarbiu: labai gerai atsimenu pirmuosius Lietuvos atlikėjus, kurie išdrįso eiti į didžiąsias Lietuvos arenas. Šiandien situacija tokia, kad dabar visi atlikėjai eina koncertuoti į arenas. Mes kartu daug kur buvom, daug dalyvavom“, – pristatydamas laimėtoją intrigavo jis. Galiausiai pranešė – tai grupė SEL.

Atsiimti apdovanojimo čia atvyko grupės lyderis, praėjusiais metais 25-metį šventusios SEL siela Egidijus Dragūnas. Pridėjęs prie širdies mikrofoną jis sakė: „Galiu parodyti, kaip širdis plaka.“

„Metai buvo įdomūs. Kartais išgirstu klausimą, ar baisu eiti į sceną? Tikrai ne, nes už mano nugaros daug talentingų žmonių, kuriems noriu padėkoti – tai ir garsas, ir šviesa. Ačiū savo motinai, tėvui, savo sūnui, kuris man, kai būna sunkūs momentai, sako – tėti, reikia eiti. Ačiū gerbėjams, ačiū, kad padėjote tapti laisvu žmogumi“, – atsiimdamas apdovanojimą scenoje kalbėjo E.Dragūnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Vėliau jis patraukė prie staliuko, kur drauge su juo šalia sėdėjo ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, o sceną užleido čia dainą atlikusiam „G&G Sindikatui“.

Hiphopo kolektyvas savo pasirodymu čia sukėlė švilpimo ir juoko bangą – žiūrovai audringai sureagavo vaizdo projekcijoje išvydę Ramūną Karbauskį klouno veidu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Veiksmo netrūko ir renginio užkulisiuose, kur M.Stonkus su M.Katleriu nusprendė pakalbinti krepšinio žvaigždes – šiuo metu Lietuvoje įsikūrusius ir žaidžiančius brolius Ballus LiAngelo ir LaMelo. Vedėjai sukėlė juoko – jie pasipuošė sportininkų šukuosenas kopijuojančiais perukais, iš pirmo žvilgsnio ne vienas galėjo pagalvoti, kad dvejinasi akyse.

Paskelbti Metų hiphopo grupę, atlikėją buvo pasikviestas ir pats krepšininkų Ballų tėtušis LaVaras. „Puiku, puiku“, – pramokęs lietuviškai su plačia šypsena veide kartojo LaVaras.

Dar prieš ištardamas nugalėtojo vardą šis pakvietė susirinkusius arenoje pakelti akis į ekranus, kuriuose pasirodė vaizdo įrašas su jo trečiuoju, vyriausiuoju, „Los Angeles Lakers“ klube žaidžiančiu sūnumi Lonzo Ballu, čia buvo parodytos ir ištraukos iš jo repo kūrinio.

VIDEO: Lonzo Ball - ZO2 ᴴᴰ (Official Music Video) VEVO

Hiphopas Ballų šeimai – nesvetimas, todėl LaVaras džiaugėsi galėdamas pristatyti šios kategorijos laimėtoją. Juo tapo Lilas ir Innomine. Padėkoję už įvertinimą jie sceną užleido Leonui Somovui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Metų roko grupę, atlikėją paskelbti į sceną atvyko legendinės grupės „Rojaus tūzai“ narys, gitaros virtuozas Tomas Varnagiris ir Rosita Čivilytė. Geriausia grupe buvo pripažinta grupė „ba.“.

„Labai norėčiau, kad šalia mūsų stovėtų jaunoji muzikantų karta, kurie atėjo išspardyti subines seniams“, – atsiimdamas apdovanojimą žodžių į vatą nevyniojo „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Grupė „ba.“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Grupė „ba.“

Rokeriškus ritmus scenoje pratęsė grupė „The Station“.

Pristatyti Metų alternatyvos laimėtoją buvo pakviestas teatro režisierius Oskaras Koršunovas. Laikydamas rankose laimėjimą šis kalbėjo: „Džiaugiuosi pristatydamas šį apdovanojimą. Alternatyva yra alternatyva, be jos nebūtų ir mainstream‘o, tai toks mažas kilimėlis, be kurio nebūtų ir raudonojo kilimo.“

Laimėtojais buvo pripažinta daugiau nei prieš 23-ejus metus iširusi ir neseniai naują vinilo plokštelę pristačiusi „Šiaurės kryptis“.

„Jaučiuosi nepatogiai, nes gavau spyrį iš „ba.“, nes esu senis. Vis dar noriu padėkoti mamai, nes vis dar esu alternatyva“, – į „ba.“ komentarą scenoje sureagavo apdovanojimą atsiėmęs grupės narys Zigmantas Butautis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Zigmantas Butautis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Zigmantas Butautis

Ne vieną nustebino į sceną žengęs, kaip pristatė vedėjai – „aštuonių aukštų namo dydžio robotas“, kuris atskleidė, kas šiemet buvo verčiausias Metų elektronikos atlikėjo vardo.

Tiesa, robotas savo dydžiu labiau prilygo žmogaus ūgiui, tačiau pakalbintas prabilo roboto balsu.

Ar Egidijus sumokėjo honorarą?“ – scenoje roboto paklausė abu Mantai. „Nope“, – atsakė jis. „Ar būsi Lietuvoje, kol pinigėlius išsimuši?“ – toliau klausė. „Nu“, – nedaugžodžiavo atsakydamas.

Apdovanojimas buvo įteiktas Ten Walls. Tiesa, jis pats šiuo metu yra išvykęs, todėl šventėje nedalyvavo, tačiau padėką nufilmavo, o arenoje buvo parodytas vaizdo įrašas. „Ačiū labai, metai buvo išties geri – noriu padėkoti savo karalienei, žmonai Dianai“, – kalbėjo jis.

Vėliau čia koncertavo „Lemon joy“, kurie atliko „Hiperbolės“ dainą „Pamiršk mane“.

Iškart po to – Metų vaizdo klipo apdovanojimai. Paskelbti metų geriausius buvo pakviestas režisierius Arūnas Matelis.

„Nėra nei vaidybinių filmų, nei dokumentinių, yra tik geri darbai, arba blogi darbai. Sveikinu visus, kurie nenominuoti“, – kalbėjo jis.

Metų geriausiais buvo pripažinti „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir jų dainos „Indai“ vaizdo klipas.

VIDEO: Antikvariniai Kašpirovskio dantys | Indai (oficialus video)

„Norim padėkoti visiems, kuriems patinka šie vaizdo klipas. Padėkoti ir bambekliams, nes jie visi faini. Tiesa, dingo mėlyna gyvatė iš mūsų klipo, vardu Saulius. Jei kas matėte, praneškite, o mes savo ruožtu jums padovanosime indaplovę“, – nestokodami humoro kalbėjo „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Beje, vėliau paaiškėjo, kad Sauliaus vardą gyvatė gavo ne šiaip sau, jį suteikė klipo režisieriaus Sauliaus Baradinsko garbei.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antikvariniai Kašpirovskio dantys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antikvariniai Kašpirovskio dantys

Specialų apdovanojimus ceremonijoje atlikėjams skyrė ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA), ją nugalėtojui įteikė Vilius Alesius. Šis įvertinimas atiteko Lilui ir Innomine.

Antrą kartą į sceną žengęs duetas dėkojo už įvertinimą, šįkart žodį tarė po Innomine vardu besislepiantis narys Rolandas. „Ačiū, mama (M.A.M.A)“, – nedaugžodžiavo jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilas ir Innomine
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilas ir Innomine

Vakaro staigmena tapo grupės „Man-go“ pasirodymas, kuri šįkart, švęsdama savo 20-metį scenoje, pasirodė savo senąja sudėtimi – kartu po ilgos pertraukos su grupe koncertavo ir ilgametė jos narė Viktorija Perminaitė.

„Man-go“ čia kaip reikiant išjudino susirinkusius – suskambus hitams „Alyvos“ ar „Svetimi“ drauge dainavo visa tūkstantinė minia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Man-go“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Man-go“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ M.A.M.A 2017 svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./ M.A.M.A 2017 svečiai

Dar vienas svarbus apdovanojimas buvo įteiktas Metų popmuzikos atlikėjui. Paskelbti laimėtojo į sceną buvo pakvieti Timūras Augustinavičius ir Gedas Saročka. Duetas atskleidė kortas – metų geriausiu buvo pripažintas Donny Montell.

Pasak Donny, popmuzika ir popkultūra jam visuomet asocijavosi su didžiausiomis arenomis, todėl jis džiaugėsi galėdamas būti to dalimi ir koncertuoti sausakimšose salėse.

„Man yra privilegija atstovauti popmuzikai, aš tuo didžiuojuosi. Tačiau viskas remiasi į fanus, todėl šis apdovanojimas priklauso jums, bičiuliai“, – savo kalboje į gerbėjus kreipėsi Donny Montell.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Renginio ceremonija papildė ir netikėta nominacija „Metų patėviais“, kurioje apdovanojimą pelnė daugeliui iki šiol nelabai girdėta grupė „Negyvi angelai“. Ir tik netrukus paaiškėjo, kad jos nariai – persirengę Mantas Stonkus ir Mantas Katleris, du vaikinai iš Marijampolės, kurie dainavimo neva mokėsi pas Laimą Lapkauskaitę ir Alfonsą Peniką.

„Mes grojam seksualų mirties džiazą, soulą“, – kalbėjo jie, o paklausti, kas juos labiausiai įkvepia kurti, šie įvardijo du dalykus – Jolanta L... ir „draugo mirtis“.

Galiausiai jų pasirodymo vinimi tapo apnuoginti užpakaliai – taip „Negyvi angelai“ pasiuntė linkėjimų Sauliui Urbonavičiui-Samui, kuris pats pralaimėjęs lažybas prieš kelis mėnesius scenoje apnuogino užpakalį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Akibrokštas M.A.M.A scenoje – „Negyvų angelų“ nuogi linkėjimai Samui

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Šiek tiek pokštų ir arenoje toliau tęsėsi tikrosios M.A.M.A apdovanojimų dalybos. Metų albumo laimėtoją šiemet į sceną paskelbti žengė operos solistas Edmundas Seilius. Laimėtojai tapo nusprendę skirtingais keliais pasukti „Leon Somov & Jazzu“ ir jų albumas „Moments“.

„Kai paskutinis mūsų albumas nuėjo į tokią nominaciją – mums yra labai didelis įvertinimas. Ačiū už visą tą laiką, kad mūsų klausėtės, mes labai mylime savo gerbėjus“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo Leonas.

Padėkos žodį tarė ir Jazzu. „Ačiū visiems, ačiū Leonui už muziką, kurią kūrėme kartu tiek metų, o dabar taip atsitiko...

O šiaip noriu pasakyti – su gimtadieniu, Lietuva. Mūsų istorija byloja, kad esame kovotojai ir esame laisvi.

Tačiau su ta visa istorija mes pakritome, o tas mūsų degančias širdis kažkas nori užsėti žalia žolyte, nors gal negalima sakyti žolyte, gal pasakysiu – vejale.

Muzikos pasaulyje dažnai girdžiu „va, čia kaip Lietuvai, gal visai ir nieko“. Tačiau kodėl mes taip mąstome? Mes turime viską. Išsivaduokime iš to kažkokio parkritimo, mes esame Lietuvoje, mes esame pasaulio dalis. Lietuva, aš tave myliu, mama (M.A.M.A), aš tave myliu“, – kalbėjo Jazzu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija

Dar vienas apdovanojimas – Metų dainos kategorijoje. Metų geriausią kūrinį scenoje paskelbė Justinas Jarutis, geriausia daina buvo pripažintas Beatrich hitas „Superstar“.

„Antrą kartą čia stovėti drąsiau ir mažiau ašarų. Noriu padėkoti savo šeimai“, – su jauduliu balse sunkiai žodžius rinko jaunoji atlikėja. O galiausiai pati žengė į sceną – kūrinys „Superstar“ čia suskambo gyvai, jį miniai susirinkusių atliko pati Beatrich.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
VIDEO: Beatrich - Superstar

Vienas svarbiausių apdovanojimų – Metų atlikėjos – atiteko Monikai Pundžiūtei-Monique. Ją atlikėjai įteikė aktorius Žilvinas Tratas.

„Kiekvieno vyro gyvenimo prasmė yra moteris. Nesvarbu, ar tai mama, ar dukra, ar sesuo, ar mylimoji. Dėl to esu labai laimingas galėdamas įteikti apdovanojimą ne šiaip moteriai, o Metų atlikėjai“, – kalbėjo Ž.Tratas.

Atsiimdama apdovanojimą Monique neslėpė džiaugsmo. „Vau. Gražu, bet sunku. Labai laukiau šios akimirkos. Tikėjau, paskui netikėjau, o tada vėl tikėjau. O dabar ji čia. Noriu padėkoti savo komandai, kurią beprotiškai myliu. Šį apdovanojimą noriu skirti kiekvienai plakančiai širdžiai. Tiems, kurie myli mano muziką – man tai svarbiausias dalykas“, – kalbėjo ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Monique
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Monique

Iškart po to scenoje nuskambėjo ir Metų atlikėjo vardas. Paskelbti geriausio čia buvo pakviesta tituluota gražuolė, Kinijoje gruodį vykusiame grožio konkurse „Mrs.Globe 2017“ („Misis Pasaulis 2017“) nugalėtojos karūną iškovojusi krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana Lavrinovič.

„Man labai malonu būti čia. Sveikinu visus atlikėjus ir labai didžiuojuosi, kad mūsų šalyje yra tiek daug talentingų žmonių“, – kalbėjo T.Lavrinovič.

Iš jos rankų apdovanojimas atiteko „Daddy Was a Milkman“. „Nesitikėjau. Nei vienam atlikėjui didesnės dovanos būti negali. Gal dar šiais metais susitiksim čia dar kartą“, – „Žalgirio“ arenoje gerbėjams dėkojo „Daddy Was a Milkman“, kurio tikrasis vardas – Ignas Pociūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Daddy Was A Milkman
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Daddy Was A Milkman

Vienas paskutinių, tačiau vienas svarbiausių apdovanojimų – Metų grupei, kuria šiemet dar karta buvo pripažinta „Leon Somov & Jazzu“. Šį apdovanojimą duetui įteikė Edmundas Vaitekūnas.

„Sovietmečiu buvo sakoma, kad menas priklauso liaudžiai. Mes siekiame, kad jis pirmiausia priklausytų autoriams“, – kalbėjo E.Vaitekūnas.

„Noriu atsiprašyti mamos, kad buvau tokia išėjus, tėčiui – kad nekėliau ragelio“, – kalbėjo Jazzu. Savo padėkos kalboje ji gražių žodžių negailėjo ir savo babai, ir bokso treneriui – visų jų atsiprašė, kad paskutiniu metu juos lankė rečiau, nei derėjo, esą viskas – tik dėl muzikos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jazzu
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jazzu

Vėliau scenoje pasirodė viena labiausiai lauktų muzikinių staigmenų, pirmą kartą drauge gyvai hitą „Nieko verta“ atliko du populiariausi atlikėjai – Donny Montell ir Egidijus Dragūnas. Ir nors šią dainą duetas pristatė dar praėjusių metų pabaigoje, pamatyti juos kartu pirmiausia galėjo M.A.M.A svečiai.

Pasigirdus pirmiems dainos akordams minia tiesiog pašėlo – nuo kėdžių pakilo kone visi sėdintys, drauge į taktą linksėjo visi susirinkę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donny Montell ir Selas ant kojų sukėlė visą areną: hitas „Nieko verta“ pirmąkart suskambo gyvai

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva ir Katažina Zvonkuvienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva ir Katažina Zvonkuvienė

Šventinį renginį užbaigė ypatingas M.A.M.A Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai, jis atiteko – Andriui Kulikauskui,

„Tai žmogus, su kuriuo užaugo ne viena lietuviškos muzikos karta“, – kalbėjo jam apdovanojimą įteikęs prodiuseris Gintaras Bendžius.

„Noriu padėkoti savo šeimynai, kuri mane kentėjo 42 metus kaip muzikantą. Buvau nepakankamai pareigingas tėvas. Dėkoju visiems muzikantams, su kuriais mane gyvenimas suvedė, sakau jums didelį „ačiū“, – atsiimdamas statulėlę kalbėjo A.Kulikauskas.

Vėliau scenoje griausmingai nuskambėjo jau legendinis hitas „Būn tep“, kurį kartu su A.Kulikausku atliko ir grupė BIX, Ilona Balsytė ir kiti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2017 ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Urbonavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Urbonavičius

Žemiau pateikiame nominantų ir laimėtojų sąrašą, laimėtojai paryškinti.

M.A.M.A apdovanojimuose šiemet nominuoti:

Metų proveržis:

  • „Junior A“
  • Beatrich
  • Frank Fitts
  • „The Station“
  • Iglė

Metų elektronikos atlikėjas:

  • Ten Walls
  • Beissoul & Einius
  • „Junior A“
  • „Daddy Was a Milkman“
  • „Highly Sedated“

Metų popmuzikos atlikėjai:

  • Monique
  • Linas Adomaitis
  • Leon Somov & Jazzu
  • Donny Montell
  • „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Metų alternatyva:

  • „Abudu“
  • „Au -Dessus“
  • „Condor Avenue“
  • „Autism“
  • „Šiaurės kryptis“

Metų hiphopo grupė, atlikėjas, atlikėja:

  • „G&G Sindikatas“
  • Lilas ir Innomine
  • Karpiz
  • „Vilniaus energija“
  • Ironvytas

Metų roko grupė, atlikėjas, atlikėja:

  • Frank Fitts
  • The Station
  • Tomas Sinickis
  • „ba.“
  • BIX

Metų grupė:

  • „G&G Sindikatas“
  • Beissoul & Einius
  • Leon Somov & Jazzu
  • Lilas ir Innomine
  • BIX

Metų koncertinė grupė, atlikėjas ar atlikėja:

  • „G&G Sindikatas“
  • Ten Walls
  • Leon Somov & Jazzu
  • Lilas ir Innomine
  • SEL

Metų atlikėja:

  • Monique
  • Jurga Šeduikytė
  • GJan
  • Erica Jennings
  • Džordana Butkutė

Metų atlikėjas:

  • Kazimieras Likša

  • Ten Walls

  • Daddy Was a Milkman

  • Tomas Sinickis

  • Donny Montell

Metų vaizdo klipas:

  • „Vilniaus energija“ – „IQ daktaras“
  • Marijus Mikutavičius – „Nemirtingi“
  • Tomas Sinickis – „Vilnius“
  • Radistai ir Beatrich – „Good Things“
  • „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Indai“

Metų albumas:

  • Beissoul & Einius – „A Secret Contract“
  • Monique – „Sun“
  • Frank Fitts – „You're Lonely“
  • Leon Somov & Jazzu – „Moments“
  • „Highly Sedated“ – „All We Have Is Now“

Metų daina:

  • Beatrich – „Superstar“
  • Donny Montell – „Move Your Body“
  • Leon Somov & Jazzu – „Nieko nesakyk“
  • Radistai ir Beatrich – „Good Things“
  • „Man-go“ – „Gali nebegrįžti“

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus raudonu kilimu žengė muzikos pasaulio žvaigždės ir jų gerbėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius