Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 18

Melancholiškoji Katie Melua surengė nepamirštamą koncertą Trakų pilyje: skambėjo geriausios dainos

Viena populiariausių dainininkių Katie Melua ketvirtadienio vakarą surengė ypatingą koncertą Lietuvoje – romantiškoji Didžiosios Britanijos scenos žvaigždė gerbėjams dainavo viduramžius menančioje Trakų pilyje. Išskirtinėje aplinkoje vykusiame koncerte ji pristatė savo geriausių dainų albumą „Ultimate Collection“ ir savo nuoširdumu pakerėjo publiką.
Katie Melua
Katie Melua / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasiklausyti lyriškosios atlikėjos susirinko sausakimšas Trakų pilies kiemas. Dar prieš prasidedant koncertui ne vienas gerbėjas gyrėsi, kad dainų žodžius moka atmintinai.

Vakaro karalienė į sceną žengė gana punktualiai – kelios minutės po 21 valandos. Ir, kaip ir buvo galima tikėtis, pasitikta nekantraujančių gerbėjų plojimais.

Savo pasirodymą K.Melua pradėjo daugiau nei prieš dešimtmetį išleistu kūriniu „Belfast”. Na, o palyginimui antrai dainai pasirinkta prieš kelerius metus pasirodžiusi „Wonderful Life”. Taigi, jaukų vakarą skambėjo ir laiko patikrinti hitai, ir naujesni kūriniai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Katie Melua koncerto Trakų pilyje akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Katie Melua koncerto Trakų pilyje akimirka

„Be galo ačiū. Ačiū, kad atėjote. Džiaugiuosi būdama čia, jūs nuostabūs”, – po dviejų dainų dėkojo atlikėja, neslepianti džiaugsmo, kad gali koncertuoti tokioje išskirtinėje aplinkoje – Trakų pilyje. Po šių žodžių ji atliko „Just Like Heaven”.

Kitą kūrinį „In My Secret Life”, parašytą Leonardo Coheno ir Sharono Robinsono, K.Melua pristatė ypatingai: „Tai viena geriausių kada nors parašytų dainų anglų kalba, kurią sukūrė mano sielos bičiulis.”

O kai netrukus uždainavo vieną didžiausių savo hitų „Nine Million Bicycles”, kurį tikriausiai girdėjęs net tas, kuris atlikėjos kūrybos neseka, dar labiau užkerėjo publiką.

„Ši dainą apie mane ir mano vyrą”, – taip atlikėja apibūdino paskui skambėjusią „Piece by Piece”.

Po lyriškų dainų atėjo metas energingesnei „Crawling Up That Hill” ir K.Melua išjudino savo gerbėjus.

Katie Melua koncerto Trakų pilyje akimirkos – galerijoje:

Visą laiką K.Melua nuoširdžiai bendravo su publika, detaliai pristatė ne vieną savo dainą, apibūdindama, ką ji jai reiškia, kaip atsirado.

Gerbėjai koncerto metu išgirdo didžiausius dainininkės hitus „Nine Million Bicycles“, „The Closest Thing To Crazy“, „Piece By Piece“, „If You Were a Sailboat“, „I Cried For You“, „The Flood“, „I‘d Love To Kill You“ ir daugelį kitų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Katie Melua koncerto Trakų pilyje akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Katie Melua koncerto Trakų pilyje akimirka

K.Melua į Lietuvą atvyko trečiadienį vėlai naktį, likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Ji apsigyveno pačioje sostinės širdyje įsikūrusiame „Kempinski“ viešbutyje. Jau kitą dieną, penktadienį, atlikėja pasirodys Estijoje.

Beje, dar likus valandai iki koncerto Lietuvoje atlikėja feisbuke pasidžiaugė, kad turės galimybę koncertuoti išskirtinėje erdvėje.

„Šio vakaro šou vyks šalia gražios XIV amžiaus Trakų pilies. Mūsų būgnininkas labai įsijautė į viduramžių dvasią!“ – rašė K.Melua, pridėjusi nuotaikingą muzikanto nuotrauką.

Gruzijoje gimusi nuostabiai švelnaus balso savininkė K.Melua, karjerą pradėjo 2002 m., kada niekas net neįtarė, kad jau greitai jaunoji atlikėja taps daugiausia įrašų planetoje parduodančia britų dainininke. Didžiulę sėkmę pelnė visi septyni iki šios dienos išleisti Katie Melua studijiniai albumai, kurie milijonams klausytojų įsiminė dėl užburiančio nuoširdumo dainų.

Vos pradėjusi karjerą, K.Melua labai greitai tapo tikra megažvaigžde, rengiančia grandiozinius koncertinius turus, pelnanti visus įmanomus muzikos apdovanojimus, grojanti su legendine roko grupe „Queen“, pietaujanti Bakingamo rūmuose su pačia karaliene ir net rengianti oficialiu pasaulio rekordu tapusius koncertus Šiaurės jūros dugne.

Per savo karjerą K.Melua pardavė daugiau nei 11 mln. albumų ir yra pelnytai vadinama viena talentingiausių jaunų dainininkių ir dainų autorių pasaulyje. Trakų pilyje vykusiame koncerte K.Melua pristatė geriausių savo dainų kolekciją – dvigubą albumą „Ultimate Collection“.

Neseniai išleistame rinkinyje yra ne tik patys didžiausi atlikėjos hitai, bet ir dvi naujos dainos: „Bridge Over Troubled Water“ ir „Diamonds Are Forever“. „Nekantriai laukiu akimirkos, kada galėsiu šias dainas atlikti scenoje“, – dar anksčiau sakė K.Melua.

TAIP PAT SKAITYKITE: Katie Melua: apie meilę lenktynininkui, karo persmelktą vaikystę Sakartvele ir nervinį išsekimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius