Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Trys alternatyvaus roko grupės kviečia į koncertą Lukiškių kalėjime

Trys alternatyvaus roko grupės „diso.kognityvas“, „Orai“ ir „Gruodis“ gegužės 25 dieną „Lukiškių kalėjimo 2.0” scenoje surengs savo svarbiausią ir didžiausią pasirodymą iki šiol. Koncerto metu grupės pristatys naujus kūrinius, o vakarą vainikuos „diso.kognityvo“ debiutinio albumo „Disonansas“ pristatymas.
Gruodis, diso.kognityvas ir Orai.
Gruodis, diso.kognityvas ir Orai. / Ryčio Seskaičio nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

Grupės „diso.kognityvas“ įkūrėjas Justinas Viskantas papasakojo apie naująjį albumą, kurį grupė pristatys artėjančiame koncerte.

„Albumą kūrėme ir jo įrašus darėme ilgai, bet džiaugiuosi, kad balandžio pabaigoje pagaliau pavyko jį išleisti. Tai mums yra pirmas profesionalus albumas, keliam kartelę ir tikimės, kad klausytojai jo kūrinius pamils taip, kaip ir „neįdomus.“, „savasis“ ar kitas mūsų dainas.

Labai džiaugiuosi, kad šįkart dainas kartu rašė ir kitas grupės narys – Henrikas Viktoravičius. Dėl to albumas skamba labai įvairiai ir sukuria savotišką disonansą, kurį mes ir norėjome perteikti šiame leidinyje“, - pasakojo muzikantas.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė Orai
Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė Orai

Grupės lyderis taip pat pabrėžė, kad šis koncertas bus vienintelis grupės pasirodymas Vilniuje šią vasarą.

„Gegužės 25 dieną norime pamatyti visus, kuriems svarbi mūsų muzika ir norime, kad šis vakaras mums dar ilgam išliktų kaip didžiausias ir svarbiausias, todėl nusprendėme visus sukviesti vienu kartu. Šią vasarą Vilniuje nebekoncertuosime, tad kviečiame pasimatyti dabar. Pažadame, kad tai bus stipriausias ir geriausias mūsų pasirodymas iki šiol“, - pasakojo muzikantas.

Tą patį vakarą scenoje pasirodys ir alternatyvios muzikos klausytojams vis geriau pažįstama grupė „Orai“. Grupės lyderis Donatas Zinkevičius pasakojo apie artėjantį koncertą ir kelią iki jo.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė Gruodis. nuotr. Rytis Šeškaitis
Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė Gruodis. nuotr. Rytis Šeškaitis

„Jeigu prieš metus būtumėte paklausę „Tai kada koncertas Lukiškėse?“, būčiau suabejojęs ar tikrai su manimi kalbate. Tuo metu nebuvo nei grupės, nei išleistų dainų.

Praėjo tie beveik metai, atsirado dainos, atsirado grupė, sugrojome dvyliką koncertų, o dabar repetuojame tam, kad atliktume tryliktą pasirodymą Lukiškių Kalėjime. Scenoje, kuri prieš metus atrodė absoliučiai tolima ir nepasiekiama. Kažkaip neįtikėtina. Gal avansu, gal ne avansu, bet bus gerai“, - teigė grupės „Orai“ įkūrėjas.

Kalėjimo sienas gegužės 25 dieną kartu drebins dar šviežia grupė „Gruodis“, kurios lyderis Andrius Gruodis teigė, kad šis pasirodymas grupei bus pirmasis Vilniuje.

„Ilgą laiką grojau ir rašiau dainas vienas, bet atsiradus galimybei koncertuoti šioje scenoje, nusprendžiau, kad laikas burti grupę. Kas ten žino, jeigu nebūtų Lukiškių, tai gal nebūtų ir „Gruodžio“. Jau keletą mėnesių intensyviai repetuojame ir kuriame.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė diso.kognityvas
Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė diso.kognityvas

Ką tik išleidome pirmąją savo dainą kaip grupė. Labai laukiame šio koncerto, jis mums bus pirmas Vilniuje. Šoksim kartu ir neleisim atsikvėpti nei minutei“, - pasakojo Andrius.

Didžiausias grupių „diso.kognityvas“, „Orai“ ir „Gruodis“ koncertas vyks jau kitą trečiadienį, gegužės 25 dieną vienoje svarbiausių šios vasaros scenų Vilniuje - „Lukiškių kalėjime 2.0“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius