Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Keira Knightley prisipažino studijavusi knygas apie gedėjimą

Didžiosios Britanijos aktorė Keira Knightley, geriausiai žinoma dėl vaidmenų populiarių filmų trilogijoje „Karibų piratai“, dėl naujo vaidmens romantinėje dramoje „Svetimi namai“ (orig. „Aftermath“) studijavo knygas, mokančias išgyventi sielvartą. Aktorė prisipažįsta, jog šiam vaidmeniui jai reikėjo šiek tiek daugiau pagalbos, nei įprastai, kad tinkamai perteiktų savo personažo, sūnų praradusios mamos, emocijas.
Keira Knightley
Keira Knightley / Organizatorių nuotr.

„Aš skaičiau knygas, susijusias su sielvartu, tarp jų ir Joan Didion knygą „A Year of Magical Thinking“, kaip ir „Grief is the Thing with Feathers“, kurią parašė Max Porter. Taip pat galėčiau rekomenduoti C.S.Lewis „A Grief Observed“, – teigia aktorė K.Knightley.

„Dramoje paprastai susiduriama su veiksmu, kuris priveda prie dramatiškos atomazgos – šiuo atveju, tai būtų sūnaus mirtis. Tačiau šis filmas klausia, kas nutinka po to? Kaip pora, išgyvenate kažką, kas yra neįtikėtinai siaubinga? Ir kaip atstatyti santykius?“ – sako aktorė.

„Pamaniau, jog tai yra kažkas, ko aš niekada nesu patyrusi ankščiau“, – atvirauja aktorė apie savo sprendimą imtis emociškai sudėtingo vaidmens.

Romantinėje dramoje „Svetimi namai“ K.Knighley personažas Rachel Morgan ir jos vyras Lewis, britų kariuomenės pulkininkas, kurio vaidmenį atlieka Jasonas Clarke'as, po Antrojo pasaulinio karo atsiduria Hamburge, kad padėtų miesto atstatymo darbams.

Tačiau porą pribloškia netikėta žinia: kadangi miestas sugriautas, didžiuliu namu jie dalinsis su ankstesniais savininkais – vokiečiu našliu (akt. Alexanderis Skarsgardas) ir jo paaugle dukra.

„Asmeniškai nežinojau, kad po karo Vokietija buvo okupuota britų kariuomenės, todėl man patiko idėja, buvo įdomu sužinoti, kaip jaučiasi žmonės, kurie buvo priešais. Tu staiga turi pamatyti žmones kaip žmones, o ne tiesiog kaip blogį, esantį kitoje pusėje“, – priduria D.Britanijos aktorė.

„Tai tikrai sunku padaryti, kai išgyveni tokius neįtikėtinai sunkius laikus ir visi kažką prarado“, – mano Keira Knightley.

Romantinė drama „Svetimi namai“, paremta rašytojo Rhidian Brook 2013 m. išleistu to paties pavadinimo romanu, kurį įkvėpė autoriaus šeimos praeities istorija, Lietuvos kinuose nuo gegužės 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius