Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Disney“ apkaltinti seksizmu ir patyčiomis dėl aktorės Scarlett Johansson

„Disney“ kaltinami seksizmu ir patyčiomis – paaiškėjo, kad aktorė Scarlett Johansson (36) dėl to kreipėsi į teismą.
Scarlett Johannson
Scarlett Johannson / Vida Press nuotr.

Scarlett Johansson pateikė ieškinį pramogų gigantui „Disney“ dėl sutarties pažeidimo „Marvel“ filme „Juodoji našlė“ (angl. „Black Widow“), pranešė užsienio naujienų portalas Unilad.co.uk.

S.Johansson, kuri atlieka Natashos Romanoff vaidmenį pastarajame filme, pabrėžė faktą, kad filmas pasirodė „Disney+“ platformoje tokiu pat metu, kaip ir kino teatruose.

Kaip teigia pati Johansson, toks sprendimas turėjo didelės įtakos jos atlyginimui, nes didžioji jo dalis priklausė nuo filmo pasirodymo uždarbio, kuris po savaitgalio sumažėjo 67 %.

Pareiškime aktorė teigė, kad nesulaukė tokio nuopelno už darbą, kokio tikėjosi, ir pabrėžė, kad yra nuliūdusi ir besikankinanti dėl pandemijos padarinių nepaisymo.

„Disney“ teigia, kad sutarties sąlygų su S.Johansson buvo laikomasi, o premjeros kino teatruose ir „Disney+“ platformoje kaip tik padidino apyvartą ir dėl to aktorė galėjo užsidirbti 20 milijonų dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Scarlett Johansson
„Scanpix“ nuotr./Scarlett Johansson

SAG-AFTRA („Screen Actors Guild“ – Amerikos televizijos ir radijo menininkų federacija) prezidentė Gabrielle Carteris kritikavo „Disney“ ir pabrėžė, kad jie turėtų gėdytis, nes praktikuoja lyčių nelygybę ir skatina patyčias.

60-ies metų aktorė ir profesinių sąjungų lyderė patvirtino, kad aktoriams turi būti atlyginama pagal jų sutartis, apibūdindama S.Johansson situaciją kaip pradžią pokyčiams, kurie padės geresnei aktorių padėčiai ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius